פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות למחלות לב במבוגרים , גורמי הסיכון למחלות לב ומניעתם, מחלות של מסתמי הלב,הפרעות קצב,אי ספיקת לב, מחלות לב בהריון, צינתורי לב , פעילות גופנית ושיקום הלב. למעבר לפורום לחצו כאן.
3873 הודעות
3436 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

03/08/2018 | 23:12 | מאת: אמיר

שלום דר , אני בן 42 סובל מהתקפי חרדה כבר 25 שנים. מטופל בציפרלקס 20 מג וקרדילוק 2.5 מג . בשבוע האחרון הגעתי למיון בגלל דופק מהיר 140 וחרדה שלא נרגעה אפילו עם כדורים ממשפחת הבנזודיאזפינים . הומלץ לי במיון להעלות את הקרדילוק ל-5 מג פעם ביום . הדופק אומנם נרגע והחרדה נרגעה אבל לחץ הדם בסביבות 90-61 . זה מצב תקין ? תודה רבה.....

לקריאה נוספת והעמקה

הקרדילוק מאיט את הדופק כשהדופק עולה בגלל החרדה.לקרדילוק גם השפעה על לחץ הדם ומינון גבוה שישפיע על הדופק עלול להוריד במקביל גם את לחץ דמך. המסקנה היא שצריך לטפל טוב יותר בחרדה ואז תזדקק לפחות קרדילוק.

03/08/2018 | 22:59 | מאת: היי

היי דוקטור, אני בן 22 ולפני כארבעה חודשים הרגשתי קצת חלש ומדדו לי דופק שהראה 54, לפעמים הדופק אפילו יורד ל49, כשזה קורה אני מרגיש מעט מועקה בחזה , תחושה של אי נוחות. הודעתי על זה לרופאה והיא לא נראתה מודאגת (גם אחרי שאמרתי לה שאני לא בכושר בכלל), לאחרונה יצא לי להגיע למרפאה עם אחי ועל הדרך מדדו לי שם לחץ דם ודופק יצא לחץ דם 134 על 85, דופק 62 והרופא ששם הביע מעט דאגה לגבי הדופק הנמוך. דרך אגב אני נוטל מגנזיום ציטראט פעם ביום דרך כדור כבר שנה וקצת (ללא הוראה של רופא) אשמח לחוות דעתך דוקטור, תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

טווחי דופק כפי שציינת אצל בחור צעיר אינם חריגים. באם אתה רוצה לבדק את התפועה באופן יסודי תוכל לבצע שתי בדיקות : 1. בדיקת הולטר דופק להעריך את טווח הדופק שלך לאורך יממה שלמה 2. בדיקת מאמץ,ארגומטריה ,לראות אם הדופק עולה במאמץ.

03/08/2018 | 13:21 | מאת: גל

מצ"ב א.ק.ג. של אדם קשישי אשמח להתחסוות במיוחד לגבי QT QTc בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

צר לי אך לא הצלחתי לפתוח את הקובץ המצורף ולכן לא אוכל להתייחס לתרשים האק"ג.

31/07/2018 | 21:04 | מאת: גד

תודה על תשובתך, האם APB'S הן גם פעימות מוקדמות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן APB זו פעימה מוקדמת ממקור הפרוזדור ATRIAL PREMATURE BEAT

30/07/2018 | 12:44 | מאת: מיה

שלום דר אני בת 26 יש לי שני ילדים מזה כשבוע חשה כאבים בחזה בצד שמאל כמו כאב עמום שמקרין ליד שמאל ולפעמים דקירות וכבר יומיים כאבים גם בגב ודקירות בצד שמאל כאילו בין הצלעות הלכתי למוקד עשיתי בדיקת קצב סדיר לחלוטין הדופק היה מואץ ומתנדנד 128 לדקה ואחרכך 115 הרופא אמר כנראה מהתרגשות והאמת שכן אני בן אדם חרדתי מטבעי ומפחדת מכל דבר קטן במיוחד בדיקות ,, יש לציין שלחץ דם תקין וגם מד חום תקין בדיקות דם תקינות רק ויטמין D חסר ולא מטופלת . האם בדיקת הלב מספקת ?? אני פשוט בדיכאון לא מתפקדת כל הזמן חושבת שיקרה לי משהו רע אפילו לא מצליחה לטפל בילדים שלי ..

לקריאה נוספת והעמקה

בגיל 26 ועוד אצל בחורה הסבירות למשהו לבבי היא ממש מינימלית. את צריכה כמובן להיבדק ואם בבדיקה הכל בסדר והבודק יתרשם שאכן את קצת בחרדה - תנסי להתגבר על המחשבות ולהתרכז בילדים המקסימים שלך ולא בתחושות בבית החזה.

30/07/2018 | 11:15 | מאת: גד

שלום, בן 23 ברקע יש לי קרוהן ודלקת מפרקים ביצעתי הולטר וכתוב בו: הפרעות קצב על חדריות: APB'S בודדים- 3 יש לי תור לקרדיולוג אבל עד שהתור יגיע אני שואל מה המשמעות של זה? בנוסף אתמול בלילה הרגשתי במשך כמה דקות פעימות מוקדמות: כל 2-3 פעימות נורמליות לאחריהן היו פעימות מוקדמות וזה נמשך כמה דקות- זה צריך להטריד? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אם הלב שלך בריא, לפעימות מוקדמות ועוד בכמות מועטה כפי שהראה ההולטר אין משמעות. הן רק מציקות ולעיתים גם מפחידות שלא לצורך.

26/07/2018 | 23:42 | מאת: מוסטפא

שלום דוקטור יש לי בעיה שהדופק אצלי כול הזמן קופץ עשיתי כול הבדיקות הולטר ו מאמץ ואקו לב והכול תקין חוץ כול הזמן הדופק משתנה אני מודד במונחה 110 תוך שניה יורד ל65 עולה ל90 וכך כל הזמן חשוב לציין שאני מרגיש אי נחות בחזה בצד שמאל ועיפות מה אפשר לעשות כי רופא הקרדילוג אומר שכול הבדיקות תקינות האם יש עוד בדיקות ?

לקריאה נוספת והעמקה

אם הדופק במנוחה 110 - זה לא תקין. אם הדופק עולה ויורד כל הזמן איך בדיקת ההולטר תקינה ? אם האק"ג תקין, האקו תקין ובהולטר יש קפיצות של לחץ הדם לכוון של דופק מהיר ולא איטי ניתן לטפל בדופק המהיר עם תרופה במידה וזה מאד מפריע לך. יש לשלול גם הפרעה בתפקוד בלוטת התריס מעבר לזה אין לי רעיון לבדיקות נוספות.

בזמנו החזקתי אצלי משאף ונטולין לשעת חירום במקרה של התקף אסטמה (לטנטי אצלי). אני נמצא במעקב (אחת לשנה) במחלקת ריאות בבית החולים. שם קבעו שעלי להשתמש באופן קבוע במשאף סרטייד דיסק, פעמיים ביום, וכך אני עושה. הם גם הציעו לי להחזיק משאף "סלבותרים" במקום ונטולין, לשעת חירום. עדיין לא נקבע לי תור לביקור חוזר במחלקת הריאות. שאלות: 1. עד כמה הסלבותרים איננו בטוח בשימוש במקביל לחוסמי בטא לבעית לחץ הדם והפרעות הקצב? 2. האם ונטולין אינו מקובל יותר בשימוש? 3. האם הסלבותרים יכול להחליף את הונטולין בשעת הצורך? בתודה ובברכה, עמוס

לקריאה נוספת והעמקה

ראה תשובתי למטה

24/07/2018 | 23:35 | מאת: ונטולין או סלבותרים ותרופות חוסמי בטא

בזמנו החזקתי אצלי משאף ונטולין לשעת חירום במקרה של התקף אסטמה (לטנטי אצלי). אני נמצא במעקב (אחת לשנה) במחלקת ריאות בבית החולים. שם קבעו שעלי להשתמש באופן קבוע במשאף סרטייד דיסק, פעמיים ביום, וכך אני עושה. הם גם הציעו לי להחזיק משאף "סלבותרים" במקום ונטולין, לשעת חירום. עדיין לא נקבע לי תור לביקור חוזר במחלקת הריאות. שאלות: 1. עד כמה הסלבותרים איננו בטוח בשימוש במקביל לחוסמי בטא לבעית לחץ הדם והפרעות הקצב? 2. האם ונטולין אינו מקובל יותר בשימוש? 3. האם הסלבותרים יכול להחליף את הונטולין בשעת הצורך? בתודה ובברכה, עמוס

לקריאה נוספת והעמקה

בחירת התרופה לאסטמה ( סלבותרים או ונטולין ) צריכהה מן הסתם להיקבע ע"י רופא הריאות שלך ולא הקרדיולוג. אותי אתה יכול לחילופין לשאול איזה חוסם ביתא יותר מתאים לנטילה אצל חולה אסטמה

23/07/2018 | 14:29 | מאת: ד"ר מרינה

מה המימצא האופיני לאנורקסיה?מה הוולטג' ,שנחשב נמוך?

לקריאה נוספת והעמקה

אין ממצא אלקטרוקרדיוגרפי אופיני לאנורקסיה. וולטג נמוך באק"ג יכול לנבע מבעיה בשריר הלב שלא מייצר תגובה חשמלית תקינה או מקיום נוזל או אויר בין הלב לאלקטרודה של הקוצב.

האם יש כדור המוריד את הדופק עם קבלת כדור ויאפקס 150xr.

יש הרבה כדורים שמאיטים את הדופק ללא קשר לנטילת ויאפקס אלא שלא ממליצים על טיפול תרופתי באינטרנט מבלי לבדק את המבקש !

22/07/2018 | 00:18 | מאת: יוסי

שלום, בן 70, בריא בדר"כ. ביצעתי לפני כמה ימים בדיקת אקו לב שבה נמצא: "תבנית מילוי חדר שמאל מתאימה להפרעה ברלקסציה (גל E>A)... מסתם מיטרלי מעובה קלות. דלף טריוויאלי. מסתם אאורטלי תלת עלי מעבוה קלות. הסתיידות פוקלית בסינוס קורונרי שמאל - 0.55X0.68 סמ'. ללא דלף או היצרות. מסתם טריקוספידלי תקין. אי ספיקה טריקוספידלית בדרגה טריוואילית. לחץ ריאתי סיסטולי 20 ממ"כ + RAP. וריד נבוב תחתון (IVC)בקוטר תקין. נראה תפליט פריקרדיאלי בכמות קלה בינונית, יותר קדמי, ללא סימני לחץ. שינוי נישמתי לא משמעותית בזרימה דרך המסתם המיטלרי. No hemodynamically significant valvular lesion was found. Small to moderate pericardial effusion. סיכום: בירור נוזל פריקרדילאי, כולל בירור סיסמטי בדיקת אקו לב חוזרת עוד 10 ימים שבועיים למעקב נוזל " ברצוני לשאול: 1. מה משמעות תוצאות הבדיקה? מה זה הנוזל שמצאו ומדוע הוא קיים שם? 2. מה הכוונה בבירור נוזל פריקרדיאלי? ומה הכוונה בבירור סיסמטי? 3. אילו בדיקות המשך כדאי לבצע? כיצד ניתן לבדוק ממה נובע הנוזל וכיצד לטפל בזה? 4. יש עוד זמן עד לתור שלי לקרדיולוג, עד כמה זה דחוף לנסות להקדים את התור? 5. האם כדאי להימנע מפעילות גופנית בזמן הקרוב? תודה, יוסי

לקריאה נוספת והעמקה

1.קיים נוזל סביב הלב שמחייב המשך מעקב וברור 2.נוזל המצוי באופן פיזיולוגי סביב הלב ,אצלך בכמות יותר מפיזיולוגית 3.לגבי בדיקות המשך צריך לבדק אותך ואז להחליט 4.לא דחוף - תלוי מתי התור 5.רק על פי הממצאים באקו פעילות גופנית איננה אסורה

שלום יש לי שאלה לפני כמה שנים עשיתי אקו לב באקראי וגילו לי אי ספיקה מיטראלית מזערית הבנתי שלחצי אוכלוסיה יש את זה, לאחר מכן באקו חוזר גילו אי ספיקה גם מיטראלית וגם טריקוספידלית, ובאקו השלישי לאחר כמה שנים גילו גם מיטראלית גם טריקוספידלית וגם פולמונלית , כולם ברמה מזערית הקרדיולוג אומר שזה שטויות ולא להתייחס אבל האם זה אומר שלאט לאט כל המסתמים מתחילים להיסתם או שבאמת אין סיבה לדאוג אשמח לתשובות אני בת 38 ובריאה בדרכלל

לקריאה נוספת והעמקה

באמת, אין סיבה לדאג. אי ספיקה מיזערית של מסתם היא חסרת משמעות. ועכשיו נחשוב בהגיון - אם המסתמים לאט לאט היו נסתמים זה היה גורם לדלף ? להיפך...

20/07/2018 | 14:54 | מאת: ימית

סליחה דר אבל לא הבנתי למה התכוונת שאמרת להפך? אבל הבנתי שאין לי סיבה לדאוג

מאד פשוט : כתבת שהיה לך חשש שהמסתמים לאט לאט נסתמים,, עניתי שבמידה ומסתם "נסתם" קורה ההיפך מדליפה - המסתם הופך צר ולא דולף ! בכל מקרה אין מקום לדאגה.

19/07/2018 | 21:14 | מאת: דוד

אמא שלי בת 70 עשתה PA-CXR וניתן לראות בו את כפתור האאורטה כעיגול סימטרי מושלם בקוטר 30 מ"מ. יש לזה משמעות כלשהי?

נראה לי שלא.

19/07/2018 | 20:48 | מאת: נאסר

שלום רב, בן 40.7, סובל מעודף טריגלצירידים 385. HDL כולסטרול 36 . NON - HDL כולסטרול 210 . וכולסטרול 246. ה- A1C היה 5.9 ירד אחרי "דיאטה" וספורט ל 5.3 .וכיום כאשר המעטתי בספורט ודיאטה חזר ל 5.6 הסוכר. יצוין כי אני סובל הרבה שנים מעודף שומנים בדם הכבד שלי נצפה בבדיקת בטן עליונה ואובחן בעל שומנים רמה קלה עד בינונית . אני נוטל מתדון באופן קבוע מינון 70 MG מזה מס' שנים כמו כן מטופל בלפינור 100 MG. .אודה לך מאוד תמליץ לי מה לעשות בנדון והאם אני בסכנה. בתודה מראש, נ. סאבא

לקריאה נוספת והעמקה

אין ספק שרמות הכולסטרול שלך גבוהות ומצריכות טיפול תרופתי בכדור ממשפחת הסטטינים - סימוביל ליפיטור או סטטור. תתיעץ עם רופא המשפחה. האם אתה בסכנה ? רגעית לא, בעתיד ברור שלרמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים יש השפעה שלילית.

ערב טוב ראשית מודה לך מאוד על המלצתך ובהמשך לה ברצוני לברר עוד, יצוין כי ניסיתי ליפיטור 40 אשר גרם לי לתופעות לוואי בלבול, בעיות זכרון וכו'. האם אני יכול לקבל רפאטה REPATHA במקום במידת הצורך באופן פרטי? ואו תרופה אחרת חוץ מסטטינים? והאם יש קשר בין מתדון לבין שומנים בדם? ומה הם ההשלכות של כבד שומני על רמות השומנים בדם. מודה בטרם מעשה.

אינני מכיר קשר בין מתדון ועליה בשומני הדם. באם אתה לא מסוגל ליטול מינון גבוה של סטטין שיוריד את רמות הכולסטרול ישנן שתי אופציות: מינון נמוך של סטטין כמו ליפיטור או קרסטור בשילוב עם תרופה שמונעת ספיגת כולסטרול במעי - אזטרול 10 מ"ג. אופציה שניה טיפול בזריקות נוגדן ל PCSK9 כמו רפאטה. זה אמנם לא בסל הבריאות אבל אם יש תופעות לואי קשות מסטטין והסטטין לא נסבל ניתן לקבל את הזריקה דרך הקופה בהנחה.

שלום, האם התוצאות מסוכנות? התור שלי לקרדיולוג רק לעוד שלושה שבועות. אני מבקשת את עזרתכם בפענוח תשובת ההולטר. אני בת 58 עלי לעבור בדיקה של דרכי העיכול בטשטוש השבוע ואני חוששת. התוצאות: נצפו 5 הפרעות חדריות v.p.c s ממוקד אחד. נצפו 77 הפרעות על חדריות V.PA S נצפה קטע של Nonsustaned atrial tachycardia בן 3 פעימות ובמהירות 112 פעימות לדקה. לא נצפו הפרעות הולכה ולא נצפו שינויים משמעותיים בקע st הקצב הממוצע היה 72. האם ההפרעות הנ ל מסוכנות? איני מטופלת בתרופות. סובלת מתסמונת מעי רגיש ומשלשולים מרובים. בבדיקת אקו במאמץ לא נצפו הפרעות קצב והבדיקה היתה תקינה. יש לי כיפוף קל של מסתם מיטירלי, נחשב בגדר הנורמה אך המעקב, ללא שינוי משמעותי מזה שנים. אודה לתשובתכם בהקדם.

לקריאה נוספת והעמקה

תוצאות ממש לא מסוכנות וניתן לחכות לבדיקה של הקרדיולוג גם בעוד שלושה שבועות.

16/07/2018 | 22:09 | מאת: לביאה

שלום, אבי הופנה למיפוי לב עקב תעוקת חזה לא טיפוסית, קוצר נשימה במאמץ ועייפות במאמץ. הסטורייה רפואית: היפרלפידמיה, יתר לחץ דם, סכרת ועודף משקל. מיקרו התקף לב 2002. צנתור בלון 2002 אחרי מיקרו התקף לב. צנתור סטנד ובלון 2003 במקום אחר. בדיקה אחרונה של מיפוי לב ב2014 הפסיק לעשן לפני 17 שנה. כ3 חודשים הפסיק לצרוך לחם, מקרוני, בורקסים ובצק. תוצאות הבדיקה: פגם מילוי הפיך קל בחומרתו בדופן האינפרו-אפיקלית ותחתונה. איסכמיה קלה בתפוצת RCA הבדיקה בוצעה עם דיפירידימול ומאמץ עקב השפעת חוסמי בטא. תגיבה קלינית לא איסכמית. איכות הדמיה בינונית עקבקליטת טכנציום בכבד ובמעי. המיפוי לא תקין. ממצא המיפוי: איסכמיה קלה בתפוצת של RCA. אין עדות לאיסכמיה באיזורים אחרים. אין עדות לאוטם ישן. בהשוואה למיפוי ססטמיבי/ תליום ב 2014 קיימת החמרה. מה אני רוצה לדעת? התור לקרדיולוג רק בעוד 3 חודשים. מה הממצאים של הבדיקה? האם נשקפת סכנה ויש סיכוי להתקף לב? האם יש צורך בצנתור? והשאלה הלא ברורה לי מה זה איסכמיה קלה בתפוצה של RCA? איך אני מסבירה את זה לאבא שלא דובר כל כך עברית? חשוב לציין שבינואר השנה אבי עבר ארטרוסקופיה בברך שמאל. מתקשה עדיין לעלות ולרדת במדרגות. בהליכה סביר אבל לא לאורך זמן. בחודשיים האחרונים הרגליים התנפחו ויש בצקת ולכן מקבל תרופות פוסיט. וגם אין תחושה חדה בחלק מהאצבעות וכף הרגל. תחושה שהאצבעות נרדמות. מציינת זאת מסיבה שאולי יש קשר ללב ואספקת הדם. זקוקה לעזרה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

המיפוי מצביע כאמור על כמות קטנה של אסכמיה ( ירידה באספקת חמצן לשריר הלב באזור שמקבל דם מהעורק הכלילי הימני ) . לא ניתן להמליץ על טיפול או להתייחס לצורך בצינתור מבלי להכיר ולבדק את אביך. שלושה חודשים לחכות לקרדיולוג נראה לי הרבה זמן אבל הממצא סה"כ לא כזה דחוף שמצריך לראות קרדיולוג כבר מחר.

שלום רב אני מושתל קוצב מחברת מדיטרוניק. האם מותר לי לבשל בכיריים מסוג אינדוקציה?

לקריאה נוספת והעמקה

אני מומחה למחלות לב וצינתורים אין לי מושג מהם כיריים מסוג אינדוקציה. סורי.

15/07/2018 | 19:53 | מאת: לאה

אני בת 68 ועברתי בדיקת אקו לב. אודה על הסבר התוצאות ומה בהמשך.

13/07/2018 | 17:10 | מאת: אלון

שלום רב, אני בן 41. סובל מכאבי חזה וכאבים ביד שמאל. הכאבים באים לידי ביטוי במיוחד בזמן ואחרי מאמץ. ביצעתי מספר בדיקות: אקג, מבחן מאמץ ואקו לב במנוחה. כל הבדיקות יצאו תקינות. האם עלי לבצע בדיקות נוספות?

לקריאה נוספת והעמקה

אם לא נמצאה הסיבה לכאבים , והכאבים מפריעים לך - ברור שדרוש המשך ברור לאו דוקא לכוון הקרדיאלי

20/08/2018 | 13:09 | מאת: יוסף

מה זה עוד יכול להיות???

13/07/2018 | 10:12 | מאת: רחל

שלום רב בבדיקת אקו לב שלי ניתנו התוצאות כדלהלן: בדיקת האקו-דופלר קרדיוגרפיה מראה: חדר שמאל בגודל תקין. תפקוד תקין של חדר שמאל, ללא הפרעה דיאסטולית. דפנותיו בעובי תקין. חדר ימין בגודל ותפקוד תקין. עליות בגודל תקין. האאורטה העולה אינה מורחבת. אין עדות לקוארקטציה. מסתם מיטרלי: דלף טריוויאלי. מסתם אאורטלי מסוייד ומוצר במידה קלה.מסתם טריקוספידלי: דלף קל. לחץ ריאתי תקין. IVC תקין ברוחבו, תמט נשימתי תקין. ללא תפליט פריקרדיאלי. Mild aortic stenosis Good LV function Mild tricuspid regurgitation אבחנות אודה מאד על הסבר התוצאות ומה הטיפול בהמשך באם צריך

לקריאה נוספת והעמקה

היצרות קלה של מסתם אאורטלי , מצריכה רק המשך מעקב

שלום רב, אמא שלי בת 55, מעשנת כבדה, משקל תקין, ללא דום נשימה בשינה עברה אקו לב אחרי תלונות של דופק מהיר וחולשה. בדיקות דם תקינות חוץ מברזל גבוה (170). אציין שהיא צריכה לעבור גם הולטר הקרוב. התוצאות: חדר שמאל תקין בגודלו ובתפקודו. Ef 55%-60% תפקוד דיאסטולי של חדר שמאל: יחסי גלי A>E בעקומת זרימה טרנסמטרלית כביטוי להפרעה ברלקסציה של חדר שמאל. פרוזדור שמאלי: תקין בגודלו. פרוזדור ימין: תקין בגודלו. חדר ימני: תקין בגודלו ובתפקודו. המחיצה הבין פרוזדורית: שלמה. שורש האאורטה: תקין ברוחבו. האאורטה העולה: תקינה ברוחבה. קשת האאורטה: תקינה ברוחבה. מסתם המיטרלי: מבנה ופתיחה תקינים. מסתם אורטלי: מסתם האאורטלי מסויד ואינו מוצר. מסתם טריקוספידאלי: מבנה ופתיחה תקינים. מסתם הפולמונלי: מבנה ופתיחה תקינים. הפירקראד: אין עדות לנוזל פריקארדיאלי IVC תקין. בדופלר צבע: אי ספיקה האאורטלית במידה קלה (+) אי ספיקה טריקוספידאלית במידה מינימלית. לחץ במחזור הריאתי תקין. אשמח לדעת מה אומרות התוצאות והאם יש צורך בבדיקות נוספות, תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

הממצאים באקו סה"כ קלים וללא משמעות המחייבת טיפול ספציפי . בדיקות נוספות לא נקבעות על פי תוצאות האקו אלא לפי התרשמות הרופא המטפל.

שלום דוקטור! 1. סיליקוזיס ריאות קשה ברקע, חמצן בלילה. אובחנתי בשנת 2010. 2. בשנת 2010 עברתי אקו במאמץ עם NYHA 10. ו- ST ללא שינוי. 3. בשנת 2015 עברתי מיפוי לב במאמץ עם NYHA 4.9, צניחות ST אופקיות 2 מ"מ בחיבורים V4-6. 4. בגין סיליקוזיס נקבע נכות בשיעור של 80%. עו"ד טוען שבגין ירידה בתפקודי לב, לפי NYHA, מגיע לי אחוזי נכות נוספים בגין הלב, בטענה ש-NYHA הינו קריטריון קרדיולוגי ו-NYHA ירד כתוצאה ישירה מסיליקוזיס. 5. האם זה מקובל ומוצדק מבחינה רפואית - לקבוע אחוזי נכות גם ממומחה ריאות וגם ממוחה בקרדיולוגיה במקרה הזה? (צנתור לב - לחץ דם ריאתי בגבול העליון, סיסטילי 30, כל שאר בלב תקין). תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן לקביעת מצבך יש להתייחס הן לריאות והן ללב. מהבחינה הקרדיאלית האחוזים מושפעים מדרגתך התפקודית לפי הקלסיפיקציה של NYHA

שלום - בדיקת הולטר (עם רישום טכני ירוד) נתנה בסיכום: מהירות ממוצעת 63 לדקה APC'S )220 בייחוד בלילה VPCS (635) בפיזור הומוגני 4 VENTRICULAR COUPLETS VPB מהווים 0.8% מסך ה QRS מרווח R-R של 2.7 שניות בשעות העירנות עפ הפרעות טכניות LBBB האם זה נקרא ממצאים חריגים? יש לי תור לקרדיולוג רק בעוד כחודש וחצי, האם רצוי להקדים? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

הממצאים בהולטר לא מצריכים בדיקת קרדיולוג מיידית, אבל כמובן תלוי מה המחלות ברקע? מה הסיבה להולטר ?

12/07/2018 | 10:52 | מאת: רוני

ההולטר ניתן בשל חולשה כללית. מדי פעם תחושה של דופק לא סדיר. קשיים בהליכה בעליות ולעיתים אף במישור. מדי פעם מעין מועקה וכאבים ביד שמאל.

ניתן להמתין לבדיקה של הקרדיולוג.

09/07/2018 | 13:32 | מאת: יעלי

שלום ד"ר. לפני כשנה ילדתי את בתי השלישית. בהריון איתה הופניתי למרפאת לב עקב איוושה סיסטולית. עשו לי בדיקות בחודש שביעי-באקו לב נמצאה אי ספיקה קלה במסתם המיטרלי. בהולטר היו לי פעימות מוקדמות (תופעה שיש לי לעיתים בלי קשר להריונות), דופק מהיר ומצב של טכיקרדיה. לאחר הלידה חזרתי על הבדיקות. ההולטר היה תקין ללא טכיקרדיה ומבחינת אקו לב אותו דבר (אי ספיקה מיטרלית קלה). הרופאה אמרה לי שזה תקין ושכיח. אני בת 35 ורוצה להיכנס להריון 4 . האם זה מסוכן מבחינת הלב בהתבסס על הממצאים הנ"ל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בהתבסס על הממצאים הנ"ל - אין שום מניעה ! בהצלחה .

08/07/2018 | 22:04 | מאת: מיכאל שכטר

שלום אני בן 72 עברתי ניתוח מעקפים בסוף אפרי עד שחליתי הייתי ספורטאי והיה לי דופק נמוך במנוחה 60-65 אחר הניתוח במשך חודשיים עדיין דופק נמוך וטוב במנוחה וגם אחר מאמץ הדופק ירד במהירות לפתע חל שינוי לרעה והדופק במנוחה עולה ל קרוב ל90 באופן קבוע מה לעשות? מה לבדוק? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ישנם הרבה דברים שצריכים להיבדק אבל הפשוט ביותר להיבדק ע"י קרדיולוג שיעשה בדיקה גופנית כמו שצריך, בדיקות מעבדה - אם צריך ואז אולי תהיה תשובה לשאלתך.

קראתי כאן שאלה בנידון מלפני חמש עשרה שנים, אז ציין הקרדיולוג שהמידע על התפקוד כרגע אינו מוביל לשיפור הטיפול, חלפו הרבה שנים ,האם כיום כדאי לחולה לב לעשות את הבדיקה לתפקוד האנדתול , האם הבדיקה עשויה להוביל לשיפור הטיפול? האם בקרדיולוגיה בכלל מתייחסים לתוספים , ציטרולין וארגינין העשויים לשפר תפקוד האנדתול?

לקריאה נוספת והעמקה

באשר לתפקוד האנדותל - תלוי את מי שואלים. יש רופאים שמייחסים לבדיקה חשיבות גדולה ויש רבים שהם לא כל כך חד משמעיים.זו בדיקה שמוסיפה עוד נתון מועיל באשר להתפתחות טרשת עורקים. באשר לטיפול בתכשירים שציינת לתפקוד האנדותל -ההסתייגות גדולה עוד יותר.

אני לוקח : פנטסה סלזופירין - התחלתי לאחרונה

לקריאה נוספת והעמקה

ראה תשובתי למטה.

07/07/2018 | 17:58 | מאת: רונן

שלום, בן 23, ברקע דלקת מפרקים וקרוהן. היו לי בעבר (ועדיין יש מדי פעם גם כיום) הפרעות מסוג פעימות מוקדמות בכמות גבוהה - לפי ההולטר 800 לשעה. בחצי שנה האחרונה זה ירד ויש לי די מעט כיום. השאלה שלי היא: בימים האחרונים אני מרגיש שהדופק שלי לא סדיר- למשל עליתי היום במדרגות 4 קומות , כמה דקות אחרי המאמץ הדופק היה 100 בערך ובזמן שבדקתי את הדופק הרגשתי איך ברגע אחד הוא פתאום נרגע ויורד ל80, וכמה שניות אחרי זה הדופק חזר שוב ל100. אני אקבע תור להולטר לב חוזר אבל רציתי לשאול אם זה מטריד? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

כנראה שזה מטריד אותך כי עובדה שפנית אלינו. נהגת נכון שהזמנת בדיקת הולטר שתוכל לתת תשובה לשאלה האם מדובר בפעימות המוקדמות שאתה מכיר או בהפרעת קצב שונה כמו פרפור פרוזדורים שהיא "קצת יותר מטרידה ".

06/07/2018 | 13:07 | מאת: אלון

שלום רב, אני בן 41. סובל מכאבי חזה וכאבים ביד שמאל. ביצעתי בדיקת מאמץ שיצאה תקינה. להלן תוצאות בדיקת אקו לב: No evidence LVH. Normal aortic root and ascending aorta. Normal mitral valve and aortic valve. Normal LV, LA and RA sizes. Normal RV size and systolic function. Normal LV systolic and diastolic function-global and regional. Mild mitral and minimal tricuspid regurgitations. No evidence of aortic regurgitation. Can not assess pulmonary artery pressure . No evidence of pericardial ef האם הכל בסדר?

לקריאה נוספת והעמקה

כנראה שהכל בסדר, בדיקת האקו בכל מקרה בסדר.

05/07/2018 | 19:26 | מאת: שי

שלום רב מזה זמן רב אני סובל מתחושה מוזרה במרכז בית החזה כמו של משהו נופל ממרכז בית החזה או שהלב רועם לא יודע איך להסביר את זה בדיוק זה נמשך שניה ואז עובר אני חייב לציין שאני בן 27 ועברתי אקו לב בדיקת מאמץ ואקג בתחילת שנה והכל היה מעולה אבל זה מאד מפחיד ובלתי נסבל בבקשה הזאת והייתי רוצה לשעת מה הסיבה

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לדעת במדויק מה הסיבה, התחושות שאתה מתאר יכולות להתאים לאי סדירות בדופק ( פעימות מוקדמות ) , מעבר לאקו ולבדיקת מאמץ הייתי משלים גם בדיקת הולטר דופק.

04/07/2018 | 15:35 | מאת: יגאל

שלום דוקטור! עברתי צנתור לב (על רקע של סיליקוזיס ריאות קשה). כפי שהבנתי, הנורמה של לחץ דם ריאתי היינה 23-26 ממ"כ סיסטולי, אצלי 30 ממ"כ. גם דיסטולי שלי הינו בשיעור של 12 ממ"כ. מצ"ב תדפיס. יחד עם זאת גיליתי, שיתר לחץ דם ריאתי מבחינים מ-36 ממ"כ. מה האבחנה יכולה להיות במצב שלחץ דם ריאתי סיסטולי הינו בשיעור של 30 ממ"כ, באופן תיורטי כמובן? תודה רבה.

04/07/2018 | 18:44 | מאת: יגאל

קובץ מצורף של תוצאות צנתור

02/07/2018 | 15:43 | מאת: ארז

שלום, אני בן 29 ובגיל 19 הקרדיולוג שלי איבחן אצלי חשש ללב מוגדל "עקב טיפול כימותרפי שקיבלתי בעבר. הקרדיולוג אמר לי שהאבחנה הזו בגלל שהשריר בחדר השמאלי מעט חלק, הוא נתן לי דימיטון 12.5 (בוקר וערב) והכל עבר אני מרגיש טוב. אני מעוניין לעבוד ניתוח פלסטי בהרדמה מקומית בקרקפת, האם צריכה להיות בעיה בעניין? ניגודים בין הדימטון להרדמה? מינון ההרדמה המקומית היא 25 בקבוקים (מה שמופיע בתמונה) מה כדאי לעשות? צירפתי תמונה של החומר המאלחש ופיענוח ה אקו לב.

לקריאה נוספת והעמקה

צירוף התמונות

הרדמה מקומית לא צריכה להיות בעיה.

לא צריכה להיות בעיה בהרדמה מקומית

01/07/2018 | 15:27 | מאת: מיכאל

שלום רב, אבא שלי (72) סובל ממחלת לב כלילית + אי ספיקת לב מספר רב של שנים. הוא נוטל אספירין במינון נמוך. במשך כל השנים הופיעו אצלו כאבי שרירים קלים בזרועות הידיים כתופעת לוואי של האספירין, ובחודשים האחרונים, כאבי השרירים הללו התגברו, אך מאפשרים לו לתפקד באופן רגיל (אם כי קשה לו להישען על הידיים כדי לקום משכיבה). הוא כמובן מקפיד להימנע משתיית מיץ אשכוליות ורימונים. קראתי שאחת התופעות הלוואי הנדירות של אספירין היא פירוק שרירים, כתוצאה מכך, סיכון הכליות. השאלה שלי היא : מהי רמת הכאב, ו/או תופעות אחרות, אם קיימות, שצריכות להדליק נורה אדומה, המעלה חשד, שמדובר בפירוק שריר ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

האמנם כאבי השרירים מהאספירין? אני בספק. אבא לא נוטל כדור להורדת כולסטרול ? סטטין ? הוא כן גורם לכאבי שרירים. פירוק שריר ופגיעה בתפקודי הכליה צריך לבא לידי ביטוי בבדיקות המעבדה עם עליה ב CPK והפרעה בתפקודי הכליה

01/07/2018 | 08:27 | מאת: אליקוויז בשילוב רמוטיב

מטופל בן 90 קיבל מהקרדיולוג אליקוויז 2.5 מ"ג פעמיים ביום. לאחר נפילה הגיע לבלינסון שם העלו לו את המינון ל5 מ"ג פעמיים ביום. הסיבה, אמרו שהרמוטיב שלוקח מוריד את רמות הרמוטיב בדם. מה דעתך? חייבים להעלות את המינון ל-5 מ"ג?

מינון האליקוויס המקובל הינו 5 מ"ג פעמיים ביום אלא אם מתקיימים שנים משלושת המצבים הבאים=גיל מעל 80, הפרעה בתפקודי כליה קריאטינין מעל 1.5 ומשקל מתחת ל 60.

30/06/2018 | 19:14 | מאת: אלין

בת 66, סובלת מכאבים מפושטים ריאומטיים. מזה 4 ימים חשה בדקירות קצרות בחזה שמאל. בהתחלה היה פעם ביום וביומיים האחרונים כמה פעמים. עד כדי תגובה של אי אי, בגלל הכאב. לפני כמה שנים שזה קרה רופא המשפחה אמר שאם זה חולף ולא מתגבר בזמן הדקירה אין מה לחשוש. בהולטר שנעשה אז התברר עודף פעימות. אקו יצא תקין. לא הייתי רוצה שהמצב יחמיר אלא לטפל בזמן. מה דעתך? תודה

אכן כאב שנשמע ממקור שריר-שלד , בלע"ז מוסקולוסקלטלי, צריך להגיב למשכך כאבים, לא נראה לי קשור לעודף הפעימות בהולטר

28/06/2018 | 02:15 | מאת: אסתי

ד"ר שלום רב, שמי אסתי בת 47, בעלת לחץ דם יחסית גבוהה, מטופלת בכדור אחד ביום. (Exforeg 5/160) לחץ דם ללא הכדור 160/113. דופק 72-84. ה- bmi = 35 פניתי לרופאת המשפחה והיא נתנה לי כדור להסדרת הדופק (cardiloc 2.5 mg) האם זה בסדר שאקח כדור זה מבלי שקרדיולוג בדק אותי? תודה. אסתי

לקריאה נוספת והעמקה

לא צריכה להיות בעיה , הכדור טוב גם להורדת לחץ דם וגם להסדרת הדופק. עצתי אסתי -עם או בלי קשר לטיפול התרופתי את חייבת ירידה משמעותית במשקל !!!

27/06/2018 | 13:31 | מאת: אלכס

בן 23 מתאמן בחדר הכושר במשך שנתיים מעשן לפניי כחודש התחילו אצלי כאבים באזור החזה והצלעות בעיקר במאמץ קל כמו אירובי בדופק לא מהיר אחרי 10 דקות הרגשתי כמו דקירות בנשימה בנוסף קיימים כאבים בצוואר בשכמות בגב האמצעי ובצדדים בנוסף קיימים כאבי ראש מדי פעם ותחושת זרמים קלים באמות בוצעו בדיקות צילום ריאות, ספירומטריה, סיטי חזה, אקו לב ואקו לב במאמץ, בדיקות דם ואקג כולן יצאו תקינות

לקריאה נוספת והעמקה

אז מה השאלה

25/06/2018 | 22:52 | מאת: אלון

שלום, בשל לחץ בחזה וביד שמאל ביצעתי מבמן מאמץ. להלן התוצאות: אקג במנוחה: סינוס טכיקרדיה שינויים לא ספצייפיים של רהפולריזציה. דופק מנוחה: 110, לד 140/100. השגת דופק מטרה תוך 9.2 דקות, mets 13.2, דופק 160, לד 200/90. התאוששות תוך 3.3 דקות, דופק 119, לד 170/90. שינויים לא ספצייפיים של רהפולריזציה. סבירות נמוכה לנוכחות איסכמיה במאמץ. לא ניצפו הפרעות קצב בזמן המאמץ. לא ניצפו צניחות st משמעותיות. לא ניצפו עליות st. האם עלי להיות רגוע???

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה סה"כ תקינה, ככתוב הסבירות למחלה כלילית הינה נמוכה. אתה כנראה לא רגוע אם הדופק שלך במנוחה הוא 110.

שלום האם שבועיים אחריי ניתוח מעקפים יש פתאום חום של 38.1 האם זה סביר בנוסף יש שיעול קבוע מאז הניתוח ואילו יש לומר כחודש לפניי הניתוח

לקריאה נוספת והעמקה

חום שבועיים אחרי ניתוח מעקפים מחייב בדיקה של רופא ,האזנה ללב ולריאות. יש מקום לשלול תסמנת דלקתית הנקראת PPS

שלום בן 64 בריא ללא מחלות רקע. לא מעשן . עושה הליכה 5 פעמים בשבוע 50 דקות כל פעם. ל.ד 130\80.משתדל לשמור על דיאטה דל שומנים אוכל הרבה ירקות ופירות. בבדיקות דם חוזרות סוכר בסביבות 98. טרגליצרידים 100. כולסטרול כללי 235. הרע 160. הטוב 52 לא נוטל תרופות . אמי סבלה מסכרת ויתר שומנים בדם.רציתי לברר האם יש צורך בנטילת סטטינים מאחר ויש חלוקי דעות גם בקרב הקרדיולוגים לדעת רופא המשפחה אין צורך בטיפול תרופתי להמשיך בדיאטה וספורט. אשמח לשמוע את דעתך המקצועית.

לקריאה נוספת והעמקה

בהיעדר גורמי סכון נוספים למחלת לב כמו עישון סכרת יל"ד או ספור משפחתי הייתי ממשיך בשלב זה בפעילות גופנית ודיאטה בלבד ללא סטטין. עם זאת רצוי שתגיע לערכי LDL מתחת ל 130

24/06/2018 | 13:17 | מאת: אסף אמויאל

צהריים טובים. שמי אסף אמויאל ואמי אמורה לעבור השתלת קוצב לב בקרוב. אמי בת 75 ועסקה שנים בשחייה.לאחרונה הופיעה לה לחץ דם גבוה והפיתרון שהומלץ לה היה השתלת קוצב. שאלתי היא:האם כדאי לקבל חוות דעת של קרדיולוג שהוא רופא ספורט,שמא ניתן באמצעות אימון גופני מבוקר ומתוכנן לשפר את פעילות הלב ובכך למנוע מהלך בלתי הפיך כהשתלה?מובן שאין אני רואה בתשובתך יעוץ רפואי ספציפי לבעיה אלה חוות דעת כללית בלבד. ההשתלה נקבעה למחר,אשמח למענה מוקדם. תודה ויום טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

מימי לא שמעתי על אינדקציה של השתלת קוצב לב בגלל יתר לחץ דם , אני בטוח שיש טעות בידך והאינדיקציה קשורה לדופק ולא ללחץ הדם של אמא.

תודה על התגובה המהירה.אכן,כרגע אמי עידכנה אותי בנאמר לה:מדובר בדופק מאוד נמוך שלדבריה גרם לגוף להלחם בתופעה בדרך של העלאת לחץ הדם לערכים שחייבו אשפוז.לדבריה הפתרון שהוצא הוא קוצב שיעלה הדופק לערכים נורמלים.לדבריה גילו שכלי הדם שלה נקיים דבר שייתר צינתור.ברצוני ברשותך,לשאול שנית:האם כדאי להתייעץ עם קרדיולוג בעל אוריינטציה לספורט,לבחינת האפשרות של פיתרון הבעיה באמצעות פעילות גופנית מבוקרת ומתוכננת?זאת כדי למנוע מהלך בלתי הפיך של השתלת קוצב.תודה רבה

לא נהוג להשתיל קוצב לב אם ניתן להעלות את הדופק למשל באמצעות מאמץ גופני. אם אמא יכולה להעלות דופק במאמץ אין אינדיקציה להשתיל קוצב .

אני רוצה לעשות ניתוח בהרדמה כללית (ניתוח לא חובה אבל משפר את אכות החיים) כחלק מהבדיקות מדדו לי לחץ דם ודופק ומסתבר שיש לי דופק מהיר ולחץ דם קצת גבוה (מדדו לי כמה פעמים). לפי מה שהבנתי הדופק מאוד מהיר ולחץ הדם גבולי. אני צריכה לראות קרדיולוג שיאשר לי הרדמה כללית... יש לי שאלה תאורטית.. נניח וכשימדדו לי לחץ דם ודופק פעם הבאה- אם אעצור את הנשימה שלי לכמה זמן... הדופק נעצר? ואז ייראה כאילו יש לי דופק יותר נמוך לדקה? סתם מעניין אותי..

לקריאה נוספת והעמקה

הפסקת נשימה לא עוצרת את הדופק אבל יכולה בשלב ראשון להאיט אותו. כמו שכתבת, השאלה לכמה זמן, עצירת דופק להרבה מאד זמן... מן הסתם עוצרת הכל, גם את הדופק.

21/06/2018 | 10:37 | מאת: משה

עזרה בהבנת בדיקת מיפוי לב.אני בן 60.בדיקת מאמץ צניחות st בv6-v4 avf3 2. ירידה קלה בפרפוזיה קיר תחתון.פרפוזיה לשאר קירות הלב תקינה

לקריאה נוספת והעמקה

המיפוי מצביע על קיום אסכמיה לא גדולה ( ירידה באספקת דם-חמצן) לדופן התחתונה של החדר השמאלי.

מה זה אומר אסכמיה לא גדולה לדופן התחתונה של החדר השמאלי.האם צריך להמשיך בברור רפואי .מה הסיכון ומה צריך להיות הטיפול

אף פעם לא הבנתי את האנשים שמבקשים יעוץ לטיפול באינטרנט ! אין מצב שאמליץ על טיפול בלי לראות אותך,לבדוק,אותך ,ולדעת עליך יותר משתי השורות שבשאלה. בתימצות - המיפוי מראה שבמאמץ חלק קטן משריר הלב לא מקבל דם . מה הסיבה , מה עושים עם זה - זה חייב להיות ביעוץ מסודר. כמובן שניתן להבין שמאחר וכמות האסכמיה איננה גדולה לא מדובר במשהו דרמטי המחייב ברור מהיום למחר.

שלום, היום הייתי במיון מאחר ונפלתי אחרי שקיבלתי סחרחורת. אין שברים למזלי רק כאבים ונפיחות. בתוך חלק מהבדיקות בוצע גם אק"ג והמכתב שחרור כתבו: סינוס 77, היפוך גלי T ב-ווו, ללא שינוי st. ללא הארכה של qt. אשמח להסבר על תוצאות הבדיקה. בת 35 אוטוטו

לקריאה נוספת והעמקה

האק"ג סה"כ תקין ואין בו הסבר לסחרחורת

19/06/2018 | 09:51 | מאת: דידי

האם חודשיים אחרי ניתוח מעקפים והחלפת מסתם ניתן לטוס לחו"ל?

לקריאה נוספת והעמקה

אם אתה מרגיש טוב ,במצב טוב והניתוח מוצלח - בהחלט כן

23/06/2018 | 11:26 | מאת: דידי

תודה רבה

19/06/2018 | 00:20 | מאת: מוטי

אני ב52 פעיל גופנית.למעלה משנתיים אני סובל מנימול בפנים .תחושה לא נעימה בחזה.כאבי ראש.נמול ביד שמאל וברגל שמאל.תופעות אלו באות וחולפות אחת לשבועיים.עשיתי mri מח נמצא תקין .אקו במאמץ נתגלו צניחות stקלות והקרדיולוג אמר שזה תקין.עורקי צוואר תקין .בדיקות דם תקינות.ct מותן גילה בלטים בעמוד השדרה.יחד עם התופעות יש כאב אוזניים לא ברור. לפני שבועיים ניגשתי למיון כצעד של ייאוש ושוב לא גילו דבר.כולל בדיקת ניורולוג. האם יש ממה לחדוש.

לקריאה נוספת והעמקה

לחשוש זה תמיד טוב, גם לבדוק, עשית הרבה בדיקות ועדיין לא נמצא הסבר לתופעה - אז החשש מוצדק.

18/06/2018 | 22:02 | מאת: שיראן

שלום, הריון תאומים שבוע 19 אחרי ivf. בסקירה ו א.ס נוסף אותר מום לב מורכב av-canal וחשד להטרוטקסיה. גם הרופא אמר שהכבד והכיבה נמצאים הפוכים, הכבד במקום הכיבה והכיבה במקום הכבד. מה זה אומר?? האם זאת בעיה קשה?? הרופא אמר שיש סיכוי שהעובר לא ישרוד בבטן או לא ישרוד בחיים כי זה יעבור הרבה ניתוחים. כשהייתי בשבוע 12 עשיתי צילום שיניים האם יכול שזה השפיע על העובר??? אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות, ומה שיותר קשה שהם תאומים, האם יש סיכוי שהפלה או אם העובר לא שרד בבטן ישפיע על השני?? מקווה שתסביר לי הכל. בשבוע הזה יש לי אקו לב

לקריאה נוספת והעמקה

אכן מום לב מורכב באחד העוברים - עלייך להתייעץ עם קרדיולוג ילדים המתמחה במומי לב בילדים ,ויפה שעה אחת קודם !

תודה על כל התשובות ביצעתי מיפוי לב במאמץ בן 43 חולה סכרת כל המיפוי יצאה תקין .למעט לפי מה שכתוב הודגמו משקעי סידן בדופן העורקים lab.סיכום מיפוי הממצאים מצביעים על טרשת כליליתלא חסימתית משמעותית לגיל הנבדק באחוזון 75 % פראפוזיה מיקרודיאלית תקינה מה אומר ומה מומלץ לעשות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ לבדק פרופיל שומנים, לעשות דופלר של עורקי צוואר, ואז להחליט אם יש טרשת משמעותית שמחייבת טיפול מונע בסטטין ( תרופה לכולסטרול ) או אספירין

18/06/2018 | 15:36 | מאת: דינה

שלום דוקטור בת 33 בריאה בד"כ הופנתי למספר בדיקות בעקבות פלפיטציות. בכולם תמיד יצא(אק"ג הולטר ואקו מאמץ)צניחות st 3ממ אופקיות והיפוך t.בעקבות כך עשיתי את הצינתור הוירטואלי שהיה תקין לחלוטין. השאלה שלי היא איך להמשיך מכאן?הרופא אומר שזהו הכל בסדר.אבל עדיין רוב הבדיקות הראו שלא...

לקריאה נוספת והעמקה

הצינתור הוירטואלי הראה שהעורקים תקינים אם יש לך עדיין דפיקות לב צריך לעשות בדיקות בכוון הזה - הולטר,אקו ,לנסות לתעד הפרעת קצב בזמן שאת מרגישה דפיקות לב - ולהחליט על טיפול אם צריך.