פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות למחלות לב במבוגרים , גורמי הסיכון למחלות לב ומניעתם, מחלות של מסתמי הלב,הפרעות קצב,אי ספיקת לב, מחלות לב בהריון, צינתורי לב , פעילות גופנית ושיקום הלב. למעבר לפורום לחצו כאן.
3893 הודעות
3455 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

02/10/2018 | 12:32 | מאת: ראמי

שלום ד"ר אני בן 43 נשוי + ילדים לפני כשבוע ביצעתי בדיקת סקר כללית ממקום עבודתי...שכללה בדיקת לב במאמץ .. בבדיקה עצמה הגעתי לדופק המטרה האמת התעייפתי בבדיקה אבל אמרתי נמשיך אותה עלמנת שיתגלו דברים במידה וישנם אבל לא הרגשתי אחרי או לפני במשהוא חריג ...רצ"ב תשובת הקרדיולוג שאני לא הבנתי אותה ... נא הסבר על משמעות הממצא ? הלכתי לרופא שלי ואמר לי אני לא מאמין שישלך כזה דבר במיוחד שבצעתי את הבדוקה והגעתי לשלב 4 עם שיפוע 16 ?? כיום אני ממתין לשבוע הבא לבדיקת אקו לב במנוחה....

לקריאה נוספת והעמקה

בקובץ שצרפת יש חצי דף עם המלצה לאקו בגלל סמני עומס על דופן תחתונה ... לא ברור לי מה זה ... בכל מקרה זו לא תשובת בדיקת המאמץ.

02/10/2018 | 14:40 | מאת: ראמי

אני שולח דוקטור כל המסמך שקבלתי נא התייחסותך?

01/10/2018 | 14:34 | מאת: רקפת

לפני 3 שבועות אבחנו לי דלקת בקרום הלב באקו לב. קיבלתי קולכיצין פעמיים ביום. לאחר יומיים התחלתי לסבול מתופעות לוואי קשות (בחילות, סחרחורות, חולשה וחוסר שקט ואחרי כמה ימים התחילו גם שלשולים). הרופא יעץ לעשות הפסקה של 24 שעות. הפסקתי ותופעות הלוואח הלכו והתמתנו. חזרתי ליטול את התרופה ותופעות הלוואי לשמחתי לא שבו. מאז חלפו 8 ימים של נטילה סדירה והיום החלו שוב אותן תופעות ממש. אתמול והיום היו גם אירועים קצרצרים של דפיקות לב מהירות. האם ייתכן שתופעות לוואי חוזרות אחרי שבוע שאין כבר תופעות כאלו?

לקריאה נוספת והעמקה

ברפואה הכל יתכן, גם תופעות לואי יכולות לעבור ולחזור

01/10/2018 | 08:40 | מאת: אם מודאגת

שלום אני בת 31 יש לי 3 ילדים בן 10 ובת 8 ולפני יומיים ילדתי תינוקת לבת שלי בת השמונה גלינו בבדיקת שגרתית אצל רופא ילדים בגיל 3 שיד לה אוושה בלב ועשינו בדיקות התגלה שיש לה משהו צר שיוצא מהלב לראתיים לא יודעת את המושג הרופאי כי לא מוצאת את המסמכים ..אבל הגודרה שהיא קל מואד ורק צריך מעקב פעם בשנה וכבר אנחנו 5 שנים הולכים פעם בשנה ויש לה אותו ערך היא כבר בת 8. לפני יומיים ילדתי תינוקת בבדיקה של הרופא כדי לשחרר אותה נשמע אוושה עשו לה אקו לב ונמצא ps מסתמי עם מפל לחצים עד 20 ממ"כ.pR קל. עשינו תור ברמבם צריך שנהיה במעקב ונחזור כאשר תהיה בת 3 שבועות. אני כל כך מודאגת קראתי הרבה על הבעיה וראיתי שלרוב רק ממשיכים במעקב כמו אחות שלה את המוזר אם זה תורשתי אני ואבא שלהן בראים ואין לנן בעיות בלב מבצעים פעילות ספורטיבת תמיד וילדתי 3 לידות באופן טבעי אמא שלי אמרה לי כאשר הייתי קטיה היה לי אוושה אבל לקחו אותו לבדיקה ונעלמה כאשר הייתי בת חודשים ועכשוי אנע בת 31 ואך פעם לא היה לי מקרה אחד עם הלב אן הרגשה אפילו. מה הסביות לך האם יש לבנות שלי משהו חמור או שזה שכיח והאם את ממליץ שנעשה אני ואבא שלהן אקו לב ואם זה לא יוסיף כלום כי אנחנו כבר בגיל התבגרות ואם יש משהו חריג מזהים ואם יש משהו קל אז זה עבר לא יודעת אני בהתלבטות ופחד הבן הבכור אין לו כלום עד מתי הסיכון והמעקב נעשה עד גיל ההתבגרות? תודה ומקווה שתבין את הלחץ שלי

לקריאה נוספת והעמקה

מומי לב מולדים יש להם בהחלט מרכיב גנטי לכן בהחלט מומלץ שאת ובעלך תעברו בדיקת אקו לב פשוטה. PS או היצרות של המסתם הריאתי הינו מום לב שכיח לרב קל ולרב מחייב רק מעקב. שני הילדים צריכים להיות במעקב של קרדיולוג ילדים והעתיד יהיה טוב

02/10/2018 | 08:05 | מאת: אמא מודאגת

נניח אם עברנו אנו ובעלי בדיקץ אקו לב ונמצא שלאחד מאיתנו יש אותו מום זה בהחלט יהיה היצרות קלה נכון? בגלל שאנחנו כבר בני 30 ובן 36 ואך פעם לא נתקלנו בבעיה גופנית ואנא עושים פעילות ספורט בלי שום בעיה וגם בילדות שלנו הורים שלנו לא נתקלו בבעיות רופאית עמנו..אם נמצא היצרות תהיה קלה ואפשר להמשיך חיים כרגיל?כי אם הייתה קשה לא היינו יכולים לחיות חיים רגילים? עוד שאלה עד מתי המעקב מתמשך או הלב מספיק לשנות את היצרות שלי לבנות שלי עד גיל ההתבגרות הסכנה פחות תהיה והלב כבר יהיה באותו מצב כל החיים אחרי התבגרות?

אם בכלל תהיה לכם את אותה בעיה קרוב לודאי אכן תהיה היצרות פולמונלית קלה. אם בכלל. אפשר להמשיך חיים כרגיל , למי שיש היצרות של המסתם צריך להיות המעקב של קרדיולוג.

30/09/2018 | 11:34 | מאת: חן

שלום רב ומועדים לשמחה אבי בן 80 סובל מכאב ברגל באזור הקדמי מתחת לברך בעת הליכה בלבד לפני כשנה לערך החליף מסתם עקב אי ספיקת לב ולפני עשרים שנים ניתוח מעקפים האם יש קשר בין המקרים ולמי ניתן לפנות כדי להקל על הכאב תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא אמור להיות קשר לא למסתם ולא לניתוח המעקפים. עליו להיבדק ע"י רופא שיתרשם מאופי הכאב וינסה להבין את מקורו .

30/09/2018 | 10:08 | מאת: דני

שלום אני בן 47. עקב קרוהן ירדתי לפני 3 שנים חזק במשקל ל 50 קג על גובה 1.80 לעומת 60 קג שזה הרגיל שלי מאז מנסה לעלות במשקל וטרם הצלחתי וגם התזונה יחסית דלה לפני שנה הרופאה אמרה שתת תזונה קשה כמו עלולה לגרום לאי ספיקת לב. בוצע אקו לב לפני 7 חודשים שהיה תקין. בחודש האחרון מרגיש הרבה יותר חולשה ותשישות. אחרי הליכה של 10 דקות בקצב 4 קמש לפעמים תשוש כמה שעות. אין בצקות. בדיקות הדם יחסית תקינות. אין אנמיה מהותית המוגלובין 13.4 לחץ הדם העליון ירד אבל התחתון קצת עלה. בימים האחרונים לחץ דם כ 92-70 או 90-65 לעומת כ 105-58 לפני כמה חודשים. רציתי לשאול 1. האם הפער הקטן כעת בין הדיאסטולי לסיסטולי שהוא פער של רק כ 22-25 הוא סימן לא טוב? 2. האם יכול להיות שתוך חצי שנה מאקו לב תקין פיתחתי אי ספיקת לב ויש צורך לבדוק שוב אקו לב? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הפרש הלחצים הסיסטולי -דיאסטולי חסר משמעות ברפואה הכל יכול להיות, קשה לי מאד להאמין שתוך חצי שנה התפתחה אצלך אי ספיקת לב. מאד פשוט להיבדק ואם צריך לחזור גם על בדיקת האקו.

01/10/2018 | 12:20 | מאת: דני

תודה רבה על התשובה. כאמור גיל 47 תת משקל משמעותי עקב קרוהן, אקו לב תקין לפני חצי שנה. אקג תקין. שמחתי לשמוע שלדעתך הסבירות שפיתחתי אי ספיקת לב תוך חצי שנה נמוכה מאוד. רציתי לשאול האם כדאי לי לעשות בדיקת bnp לבדוק אם מתחיל לפתח אי ספיקת לב? הבדיקה יכולה לתת מידע חשוב נוסף? תודה רבה

ממש אין צורך, אמנם BNP הוא מדד לאי ספיקת לב אבל לא מדד מנבא שצריך בגללו לנהג כרגע אחרת.

30/09/2018 | 07:21 | מאת: נהוראי

כבר שבועיים שאני משתעל בעוצמה ועולה לי לכה היו פעמים שכמעט הקאתי ופעמים שהתחלתי לגהק תוך כדי כרגע אני משתעל או נושם וכואב לי ממש בחזה אפילו בתנועות מסויימות לא הייתי אצל רופא עדיין בגלל העבודה שיש בחגים עדיין עולה לי לכה לאחר השיעול מה יש לי.. ומה לעשות בנידון.

לקריאה נוספת והעמקה
30/09/2018 | 07:22 | מאת: נהוראי

אני בן 22 שחכתי להזכיר

מה אין לך. אין לך בעיה בלב. אולי דלקת ריאות,אולי ברונכיט, וכאבי שרירים כתוצאה מהשיעולים החזקים. לך להיבדק !

שלום, אבי עבר התקף לב וצנתור לפני שבועיים. מטופל ב אפיאנט ואספירין. החל לסבול מכאבי ראש חזקים, היינו במיון עבר סיטי ראש רקד בדיקות דם הכל תקין. טענו שיתכן בגלל ה אפיאנט ונתייעץ לגבי החלפה במחלקה. אך במחלקה אמרו שלא יכולים לתת יעוץ. רופא המשפחה נתן מרשם ל פלוויקס. האם ניתן להחליף ל פלוויקס?? תודה רבה אנחנו אובדי עצות

לקריאה נוספת והעמקה

אל תהיו אובדי עצות, בהחלט ניתן להחליף את האפיינט בפלביקס בתקווה שכאבי הראש אכן משניים לטיפול באפיינט .

שכחתי לציין שמעבר מאפיינט לפלביקס מחייב מנת העמסה גם של פלביקס - 300 מ"ג ובהמשך כדור של 75 מ"ג.

28/09/2018 | 13:26 | מאת: דור

שלום, האם נטילת קו-אנזים Q10, לטיפול בכאבי שרירים הנובעים מנטילת סטטינים, פוגמת בפעילות הסטטינים או מפחיתה מיעילותם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט לא פוגמת,לעיתים מקילה על התכווצות השרירים.

שלום, אבי בן 67, נוטל מיקרופירין 75 ולנטון 3 פעמים בשבוע וכן סטטינים, כאשר שני האספירין הומלץ ע"י הקרדיולוג כעניין מניעתי בשל התקף הלב שעבר אביו לפני שנים רבות כשהיה בן 70. בדיקות הדם שלו בכל הנוגע לסוכר, כולסטרול, טריגליצרידים ולחץ דם - תקינות לחלוטין. גם פעיל גופנית. לאור הידעות על מחקרים שהתפרסמו לאחרונה שסתרו באופן מובהק יעילותו של אספירין כמונע אוטמים לבביים ומוחיים באנשים בעלי סיכון נמוך - תהינו אם ניתן, באופן בטוח, לסיים את הטיפול באספירין? בזמנו הקרדיולוג אמר שהאספירין מטפל גם בדלקת בכלי הדם (אם יש דלקת שאינה ע"ב אוטואימוני, מדוע לא לטפל בשורשה?). קיבלתי המלצה מסוייגת מחבר לטקטיקה הבאה: נטילת מינונים בסיסיים של B12, B6 וחומצה פולית לשם מיתון רמות הומוציסטאין כדי לטפל בדלקת בכלי הדם (אם יש). נטילת ויטמין E ואומגה 3 לשם עיכוב קרישת הדם. האם יש בכך ממש? הגיון? האם שווה לוותר על האספירין ולנקוט בטקטיקה שהוצעה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן מחקרים אחרונים הוכיחו שאין הוכחה שלאספירין יש השפעה במה שקרוי " מניעה ראשונית" ואצל אביך אכן מדובר במניעה ראשונית. ניתן להפסיק לו את האספירין באשר לטקטיקה של ויטמינים וחומצה פולית וכו... גם כאן אין שום הוכחה שזה עוזר ולכן אינני ממליץ.

26/09/2018 | 21:06 | מאת: אסי

שלום אני חווה ביומיים האחרונים דקירות בגב בצד שמאל למעלה 2-3 שניות ונעלם כל בערך שעה-חצי שעה לא מרגיש משהו שונה חוץ מי זה מה זה יכול להיות ?

אולי שריר ?

26/09/2018 | 10:59 | מאת: ליאת

שלום רב, אני בת 39 בעברי רקע של הפרעות קצב ריבוי VPB's ואבלציה בעקבותיה נוצר RBBB כיום ללא הפרעות (לאחר הפסקת עישון מעל 3 שנים) בבדיקת אקו לב תקופתית שביצעתי לפני כשבועיים תפקוד מבנה כללי הכל תקין למעט חדר שמאל רשום כדלקמן: תפקוד גלובלי סיסטולי תקין EF=55% אקינזיה אינפרו ספטלית אחורית תנועתיות אסינכרונית של הסמפטום משני ל RBBB. אשמח להסבר לממצא כמו כן אני סובלת לאחרונה מתחושת קוצר נשימה קל, האם יש קשר לממצא הכתוב מעלה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

התפקוד הגלובלי של חדר שמאל שמור אבל ישנה הפרעת התכווצות אזורית - לא נראה לי שקוצר הנשימה יכול להיות מוסבר בממצאים הנ"ל , השאלה מה סיבת ההפרעה האזורית, האם יש קשר לאבלציה שעברת או האם קיימת סיבה אחרת ( פחות סביר )

תודה רבה על המענה. על ה RBBB ידעתי אבל האקינזיה אינפרו ספטלית זה ממצא חדש באקו.. האם זה חמור/מסוכן? מהן עלולות להיות ההשלכות לבעיה שכזו? והאם ניתן לשפר /לטפל בזה?

האמת לא נשמע לי חמור וגם לא מסוכן. זה ממצא שמחייב ברור ( לא אפרט אותו כאן ) ע"י קרדיולוג ,אבל באמת לא צריך להילחץ.

מאוד מודה על המשוב החוזר. אגש כמובן להמשך בירור. חג שמח

25/09/2018 | 08:35 | מאת: ישראל-ערד .

בני בן 37 לא לוקח כדורים,בריא עבודה לא משרדית בפעילות מתמדת,מעשן חפיסה ליום לא שותה משקאות חריפים,קפה 3 כוסות ביום.משקלו 79 ק"ג גובה 176 במדידה סתמית מדדתי לחץ דם ודופק ל.ד. תקין 125/80 אך הדופק מהיר 112,לדבריו הדופק הוא מצב תמידי אצלו.הבן לא נשוי.האם מצב זה פתלוגי האם יש מקום לאבחנה/טיפול.

לקריאה נוספת והעמקה

דופק 112 במנוחה איננו תקין יש לבצע רישום אק"ג להבין באיזה דופק מדובר ( סדיר או לא סדיר ) ואז להמליץ על טיפול אם צריך

25/09/2018 | 07:45 | מאת: משה

לכבוד ד"ר דן אליאן, שלום רב. אני בן 60. חמש עשרה שנה לאחר נתוח שלושה מעקפים. הכל היה בסדר ב"ה. לפני כמה שבועות אובחנתי בפרפור או רפרוף פרוזדורים. (רופא אחד אמר כך ואחר אמר כך) זה דבר חדש שלא היה לי קודם הרופא אמר לי להתחיל עם העמסת פרוקור. התחלתי לפני כחמישה ימים את ההעמסה. כרגע אני באלף מאתיים ליום.(שלוש כפול ארבע מאות ליום) וגם אלקויז חמש מ"ג פעמיים ביום ומטופרולול חמישים פעמיים ביום.(זה היה מאה אחרי התחלת העמסה הרופא אמר להוריד לחמישים). בינתיים חוץ מפעמים בודדות שהדופק ירד לשישים שבעים, אין שינויים גדולים. הדופק ממוצע מאה. השאלה שלי היא כמה זמן לוקח לפרוקור להשפיע? דבר נוסף , אם זה כן מצליח להפוך את הקצב בעזרת ה', האם אני ארגיש יותר טוב, כאשר אני הולך ועולה מדרגות, או ששיפור כזה קורה רק בהיפוך חשמלי? תודה רבה משה.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן לפרוקור לוקח זמן להשפיע, במינון שקבלת ההשפעה יכולה לקחת שבוע, שבועיים. כשתחזור לקצב סינוס בטוחני שתרגיש יותר טוב בעיקר במאמצים.

שלום לך דן לפני כחודשיים עשית לי צינתור ואמרת לי אחרי חודש להפסיק כדורים מסויימים ללחץ דם וכולסטרול יש לי תור אלייך חודש הבא בגלל החגים ורופאת המשפחה אמרה לי לא להפסיק את הכדורים מה עושים יש לציין כי לא היה לי לפני לחץ דם ולא כולסטרול גבוהה והחליפה לי להספרין במקום קרטייה תודה לך ד״ר דן על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

תרופה לכולסטרול - ליפיטור 80 מ"ג אנו נותנים למשך חודש אחרי הצינתור ואז בודקים שוב רמת LDL וממשיכים עם מינון ספציפית לרמת ה LDL .לא מפסיקים טיפול ! אינני מכיר תרופה ללחץ דם שניתנת לחודש ימים,בכל מקרה אל תפסיקי עד לביקורת אצלי.

הבנתי תודה ויש לציין כי מהכדור טרי טייס יש לי את כול תופאות הלוואי מהכדור אחרי חודשיים הזעה ידיים רגליים נקודות וכחולות בגוף כאבי ראש סחרחורות כאבי בטן הרגשה כללית לא משהו בכלל גם מהקרדילוק וגם והטריי טייס ואני חייב להפסיקם או להחליפם עברתי צינתור בCx עוקף ללב הכדורים לא עושים לי טוב בכלל תודה

לא מחליפים כדור באינטרנט ! אם יש לך את כל תופעות הלוואי והן אכן מהטריטייס רק רופא יוכל להחליף לך את הכדור בפגיזה פנים אל פנים .

שלום בן 45, נוטל קומדין בגלל מסתם מלאכותי. בגלל כאבי גב חזקים מקבל פרקוסט ועוד משככי כאבים חזקים כבר תקופה. ברצוני לברר לגבי אפשרות לקבל זריקה אפידורלית בכדי לרדת במינון התרופות. הבנתי שיש בעיה עם הזרקה בזמן נטילת קומדין. מה האופציות שיש לבעלי מסתם מלאכותי שרוצים לקבל זריקות לכאבי הגב? האם יש טיפול חליפי בטוח (לא פחות מקומדין) שיאפשר לקבל במקביל גם את הזריקות או שיש בעיה עם כל סוגי מדללי הדם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

האופציה הינה לעבר מקומדין לזריקות קלקסן ( בחפיפה ) , להפסיק בשלב מסוים את הקלקסן לחכות 12 שעות, לבצע את הזריקה ואז לאחר התיעצות מתי - לחדש קלקסן ובהמשך לחזור לקומדין.

21/09/2018 | 07:16 | מאת: דני

ד"ר נכבד, בן 60.י.ל.ד וסוכרת מאוזנים היטב. לפני יותר משנה חוויתי שני אירועי פרפור פרוזדורים שחלפו ספונטנית תוך שעות ככל הנראה על רקע אלכוהול מופרז. בין הפרפרורים חלפו כחודשיים. הקרדיולוג נתן לי קסרלטו במקום הקרטיה.(ציון 2 במבחן). שאלתי היא, מאחר ויותר משנה לא חזר הפרפור ואינני שותה כמעט האם ניתן להפסיק עם המדלל וליזור חאספירין? הקסרלטו גורם לי לשט"ד בגוף ואני חושש משט"ד במוח. אם יחזור הפרפור אשוב מיד לקסרלטו. מה דעת אדוני?

לקריאה נוספת והעמקה

האינדיקציה לטיפול בקסרלטו לאור הסכרת יתר לחץ הדם וארועי הפרפור עדיין קיימת ולכן לא הייתי מחליף אותו עם אספירין.

20/09/2018 | 14:17 | מאת: tami

לפני כיומיים הרגשתי לחץ בלסתות ובחזה שעבר אחרי כמה דקות. היום בבוקר הלכתי לקופ"ח עשיתי ECG . לחץ דם תקין לגמרי 115/75 בפענוח ה ECG נכתב : NORMAL SINUS RHETHM inferior repolarization abnormality מה המשמעות? עד כמה הדבר מסוכן חיים ודחוף להגיע לבית חולים? האם אפשר להגיע לקרדיולוג בעוד כ 10 ימים?

לקריאה נוספת והעמקה

המושג הוא כללי מדי ולכן יש מקום לראות את רישום האק"ג כדי להביע דעה. שינויי רפולריזציה הם לרב בלתי ספציפיים ואין בהם סכנה וחזקה על מי שראה את התרשים שהיה מתנסח אחרת באם הממצאים היו חמורים ומחייבים פניה לבית חולים. אבל כאמור צריך לראות את תרשים האק"ג.

ניסיתי לצרף את התוצאה. לא חושבת שהצלחתי.

ב -2/2016 עברתי החלפת מסתם ומעקף אחד ע״י פרופ רענני. מאז מקבל קרטיה . התלוננתי על בעיות בבליעה, ושט, וצרבות. בבדיקה אנדוסקופיה התגלו לי פצעים ונגעים במערכת. הקרדיולוג החליף לי הקרטיה בפלאביקס. האם נכון המהלך? כל סובבי שעברו ״ חוויות״ לב מקבלים קרטיה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

למרות שכל סוביביך מקבלים קרטיה התרופה שמתאימה לך היא אכן PLAVIX

עברתי החלפת מסתם ומעקף קטן ב-2/2016 מקבל קרטיה. חשתי בעיות בבליעה ושט צרבות ואי נוחות. בדיקה העלתה שיש לי פצעים והפרעות במערכת העיכול ששויכו לקרטיה, הקרדיולוג החליף מקרטיה לפלאביס ואני לא רגוע. זה נכון ?

לקריאה נוספת והעמקה

אם התכוונת ל PLAVIX זה נכון מאד.

18/09/2018 | 15:34 | מאת: צינטור לחץ ריאתי

בבדיקה נמצא שיש לי לחץ ריאתי 70 נעשה לי צינטור שאושש הממצא ונתנו לי כדור אופסומיט. אחרי שמוש שבועים יש לי בצקת רק ברגל שמאל התור לקרדיולוג רק בעוד חודש האם להפסיק לקיחת הכדור .

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה אכן יכולה לעשות בצקות ( צבירת נוזלים ), מוזר שזה רק ברגל שמאל ואם זה רק שם לא הייתי מפסיק את התרופה עד לביקורת של הקרדיולוג.

היי אודה לתשובתו של רופא קרדיולוג ! בעלי, כבן 35 בריא בד"כ, עבר היפוך חשמלי לפני כחודש עקב פרפור פרוזדורים שהתגלה במקרה לפני ניתוח בקע. לפני מספר ימים היינו אצל הרופא המטפל לאחר ביצוע בדיקת הולטר אקג 48 שעות ואקו לב וממצאי אקו היו: הולטר אקג סינוס 44-101 ממוצע 63 מיעוט PACS PVCS ומבחינת אקו לב נאמר לנו שהוא תקין ועלייה שמאלית מורחבת במידה קלה ולשורש אאורטה מורחב במידה קלה ואציין כי לפני ההיפוך החשמלי לפרפור היה השפעה על תפקוד הלב שירד ב30% אולם כיום קצב סינוס תקין ותפקוד הלב חזר ב"ה ל100% מה דעתך המקצועית? האם צריך להתחיל בטיפול תרופתי ומעקב אקג או יש כאן צורך באבלציה? אודה לתשובתך המהירה, גמר חתימה טובה.

לקריאה נוספת והעמקה

קבלתם תשובות מפורטות ב"פרטי".

היי אודה לתשובתו של רופא קרדיולוג ! בעלי עבר היפוך חשמלי לפני כחודש עקב פרפור פרוזדורים. לפני מספר ימים היינו אצל הרופא המטפל לאחר ביצוע בדיקת הולטר אקג 48 שעות ואקו לב וממצאי אקו היו: הולטר אקג סינוס 44-101 ממוצע 63 מיעוט PACS PVCS ומבחינת אקו לב נאמר לנו שהוא תקין ועלייה שמאלית מורחבת במידה קלה ולשורש אאורטה מורחב במידה קלה ואציין כי לפני ההיפוך החשמלי לפרפור היה השפעה על תפקוד הלב שירד ב30% אולם כיום קצב סינוס תקין ותפקוד הלב חזר ב"ה ל100% מה דעתך המקצועית? האם צריך להתחיל בטיפול תרופתי ומעקב אקג או יש כאן צורך באבלציה? אודה לתשובתך המהירה, גמר חתימה טובה.

לקריאה נוספת והעמקה

קבלתם תשובות מפורטות ב"פרטי".

16/09/2018 | 13:51 | מאת: אילנית

שלום, עוד שאלה אחת ברשותך- בת 81 בריאה לוקחת רק כדורים נגד יתר לחץ דם. באקו לב לפני שבועיים נירשם : אטריאל ספטל אנאוריזם. מה זה אומר? זה מסוכן? מצריך טיפול? זה רשום באקו לב שלי גם לפני שנה . תודה וגמר חתימה טובה אילנית

לקריאה נוספת והעמקה

זו בליטה של המחיצה בין שני הפרוזדורים. זה איננו ממצא מסוכן ואיננו מצריך טיפול.

16/09/2018 | 11:29 | מאת: ליזה

פה ושם קורה שהלב כמו דופק פתאום חזק יותר ומהר יותר לרגע.. לא נעים.. אבל היום אני התעוררתי עם בחילות וכאבי בטן בחלק העליון בעיקר מצד שמאל שמקרינים לי לגב ולעוד אזורים.. בנוסף הפעימות המוזרות האלה שהתרחשו מספר פעמים מאז שהתעוררתי.. עכשיו השעה 11:28 בבוקר וזה קרה לפחות 5 פעמים.. יש לי למה ללכת לבדוק או מיותר?

לקריאה נוספת והעמקה

לבדק זה לעולם לא מיותר. השאלה מה ואיפה לבדק.

האם ניתן ליטול ליפוטור של mg10 p פעם ביומיים? התחלתי לקחת ליפיטור של 20 אחת ליומיים, ותוך חודש הכולסטרול הגבוהה ירד ל 90.

לקריאה נוספת והעמקה

מצטער לא מבין מה אתה שואל כולסטרול רע LDL של 170 חייב בדרך כלל טיפול תרופתי

אני בן 84. לאחר הפרעות קצב במשך כ-3 חודשים, הפסיקו לי נטילת ריתמקס 600 מ"ג ליום. עברתי לאחרונה היפוך קצב. בשבועות האחרונים נטלתי, לפי עצת קרדיולוגים, קרדילוק 2.5 מ"ג ליום. בעיקבות ההיפוך הפחיתו לי את המינון ל-1.25 מ"ג ליום. בכל זאת הדופק איטי, ונע בין 50 ל-55. תרופות אחרות שאני נוטל: אמלו 5 מ"ג, לוסרדקס 25 מ"ג בבוקר + 50 מ"ג בערב ומדלל דם קסרלטו 20 מ"ג, עד שאגיע לקרדיולוג לייעוץ מקצועי, יעבור זמן (תורים וכו'). האם צריך לעשות משהו בינתיים? בברכת שנה טובה ובתודה, עמוס

לקריאה נוספת והעמקה

עצתי לך עד שתראה את הקרדיולוג - תקח את הקרדילוק יום כן ויום לא.

13/09/2018 | 20:00 | מאת: ארז

שלום רב, לפני שנה וחצי הוחלף לי המסתם למכני ומאז אני צורך כמובן קומדין עם inr מצוין ומאוזן וקרדילוק 2.5, אני בן 40 פעיל מאוד ספורטיבית ומרגיש מצוין. רציתי לשאול האם מותר לי לצום ביום כיפור? (לפני שנה לא צמתי כי זה היה קרוב לניתוח) לפי מה שהבנתי שחוסר נוזלים עלול לגרום לתקיעת המסתם? אודה לתשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

אם אתה פעיל ומרגיש מצויין, אם ה INR שלך מאוזן למרות הצום ואם תיקח קומדין ( כי אותו אסור להפסיק גם לא ביום כיפור ) - תוכל לצום.

13/09/2018 | 13:20 | מאת: אביעד

שלום אני מעוניין לרכוש אוזניות אלחוטיות לטלויזיה ויש לי קוצב לב. רציתי לדעת אם זה מסוכן או משפיע על הקוצב. האוזניות עובדת בטכנולוגית wirlles תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אזניות אינן משפיעות על פעילות הקוצב.

12/09/2018 | 23:38 | מאת: משה

בערב חזרתי מהליכה בדקתי לחץ דם גבוה דופק הגיע 117 במנוחה ידוע צניחת המסתם המיטראלי בינוני במעקב קרדיולוג מוזמן לאקו לב בשבוע הבא

לקריאה נוספת והעמקה

בהצלחה באקו מה השאלה

שלום בן 45 ביוני 2009 הוחלף מסתם אורטלי (אולי בתיאור באנגלית מופיע סוג המסתם?) צריך לעבור כעת הדמיית MRI עמוד שדרה בגלל בעיה אורטופדית. האם ניתן לדעת בוודאות אם אפשר לעבור את הבדיקה בבטחה? להלן חלק מהנתונים: תאריך ניתוח - יוני 2009 מסתם אורטלי ביקוספידי ידוע מאז הילדות. באקו הודגם אי ספיקה אורטלית בינונית - קשה עם הרחבה קלה של חדר שמאל, כ"כ אאורטה עולה מורחבת עד 48 מ"מ. תיאור ניתוח: composite aortic valve replacement - mechanical valve BILEAFLET MECHANICAL VALVE 23 MM תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לבצע MRI עם מסתם מכאני

12/09/2018 | 11:59 | מאת: רואן

שלום רופא נשךושה חודשים ואני מרגישה דופק חזק חזק בבטן עליונה ממש באמצע מעל הטבור עד למתחת החזה נראה כמו נפיחות מתחת לעור באורך ממתחת לחזה עד למעל הטבור נפיחות שפועמת דופק חזק חזק כך הזמן כאילו משהו דופק בדלת או צעדים של סוס דופק שרואה אותו בעיין ומרגישה אותו אפילו שומעת אותו באוזן תחושה מוזרה ומפחידה לא יכולה לשון בלילה בשכיבה עך הבטן מרגישה את הדיפק חזק משהו שקץ לי בבטן אם אני בעמידה ומתקופפת אני מרגישה אותו חזק אפ לבשתי מכנס גזרה גבוה וצמוד מרגישה אותו כמו קפיצות את הנפיחות שמעל הטבןר גדלה והדופק יותר חזק שמתי לב שגם שריר ביד ימן ביד גם קופץ ואת השריר בגרון גם קופץ כאילו רואה את הדופק קופץ מהלי לשים יד היום בלילה הרגשתי כמו זרם של דופק שמסתובב בבטן שליי לא הצלחתי לישון הרגשת דופק בירך ובגב כשאני מודדת לחץ דפ ודופק במנוחה דופקמגיע עד 80 ביצעתי סיטי ללא חומר ניגוד רשום כלי הדם הגדולים ללא ממצא פתלוגי משמעותי רושם לעכירות השומן הפריטוניאלי המליצו ליביר עוד סיטי עם חומר ניגוד האם הדופק הזה קשור לעכירות שומן פריטוניאלי ?! ומה זה עכירות שומן פריטוניאלי?! לפי מה שספרתי הבעיה מהלב או כלי הדם איזה בדיקות עלי לעבור? אני בת 29

לקריאה נוספת והעמקה

אין קשר לדופק ולשומן פריטונאלי אם מה שמפריע לך זה הדופק עצמו - את צריכה לעבר בדיקות שקשורות ללב ולדופק - אק"ג, הולטר... ולהיוועץ עם קרדיולוג.

12/09/2018 | 01:11 | מאת: אבי

שלום. אני סובל מפרפור פרוזדורים במשך שנתיים. בן 40. לוקח באופן קבוע rytmonorm 150/3 , cardiloc 2.5. בערך כבר שנה וחצי מרגיש ירידה בתפקוד מיני. לא מדובר בחדר אלא ביכולת. האם שתי התרופות יכולות לגרום לכך ואן יש תחליף להם. ביצעתי בדיקה של רמת טסטוסטרון, והבדיקה תקינה. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לקרדילוק בהחלט יכולה להיות השפעה על התפקוד המיני. לכל תרופה יש תחליף , תתיעץ עם הקרדיולוג שלך.

09/09/2018 | 09:49 | מאת: לי

שלום דר בת 26.6 יש לי שני ילדים לפני כחודש חשתי לשבועיים לחץ בחזה צד שמאל הלחץ הוא בין הצלעות מעט מתחת לעצם הבריח האם שם ממוקם הלב ?? עשיתי כמה פעמים אקו לב בקופת חולים ולא נמצא דבר . אתמול בערב זה שוב קרה לי והייתי חסרת שקט פשוט נלחצתי ונכנסתי לישון כדרך בריחה מהמצב והלחץ . רופא משפחה סבור מאוד כי זה תסמיני חרדה אבל עדיין אני שומעת על נערים ונערות צעירים שקיבלו התקף לב וזה עוד יותר מכביד עליי . ההרגשה היא כמו נקודת לחץ ולא דקירות או שרפה . יש מקום לבצע עוד בדיקות או שהאקו לב מספיק ? מלבד התופעה הזו מרגישה מעט חולשה בידיים .

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא שמעתי על נערים ונערות צעירים שקבלו התקף לב... ממש לא. אני מניח שעשית מספר פעמים אק"ג ולא אקו לב - אם לא אז צריך לעשות לפחות פעם אחת אק"ג. מבלי לבדוק אותך, בהתרשמות אינטרנטית אני נוטה להסכים עם האבחנה של רופא המשפחה שלך.

08/09/2018 | 22:06 | מאת: דין

שלום רב דוקטור, שאלתי היא לגבי אדם בן 65 שלוקח פרופיקס לפרפור פרוזדורים וטריטייס ללחץ דם. ותרופות לכולסטרול ולגאוט. בשנה שעברה הפסיק למשך הצום את התרופות ובסוף הצום לחץ הדם עלה והוא הרגיש לא טוב. רציתי לשאול האם אדם כזה יכול לצום? האם חייב לקחת את כל התרופות? והאם פרופיקס וטרייטיס חייב לקחת עם מים? תודה מראש ושנה טובה

לקריאה נוספת והעמקה

את הפרופקס והטריטייס לא הייתי מפסיק בשום פנים ואופן ,צריך ליטול אותן עם מעט מים. התרופות להורדת כולסטרול ולמניעת גאוט - ניתן לדלג עליהן בצום יום הכיפורים.

ד"ר שלום רב, למשך כמה זמן משפיעה נטילה בודדת על לחץ דם? האם מומלץ ליטול פעם או פעמיים ביום? ועוד שאלה: האם מותר ליטול קנדסארטן בעת שימוש בממריצים כמו ריטלין ואמפטמינים (כדי למנוע עלייה בלחץ דם)? האם תרופות ממשפחה זו יכולות למנוע התפתחות של אי ספיקת לב אצל אנשים בריאים שחשופים לגורמים המגבירים את הסיכון ללקות במחלה, לדוגמא עישון סיגריות ושימוש בחומרים ממריצים? תודה מראש על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

קנדסרטן ניתנת לטיפול ביתר לחץ דם בדרך כלל פעם ביום אך ניתן במקרים מסויימים ליטול פעמיים ביום אם כי עדיף פעם ביום בשלוב עם תרופה ממשפחה אחרת ניתן ליטול עם ממריצים התרופה ניתנת בחולים שיש להם כבר אי ספיקת לב ולא כמניעה !

תודה על התשובה. אציין שאני רק בן 27, והסיבה שהחלטתי לקחת משהו להורדת לחץ דם היא שאני חושש מתופעות לוואי מסוכנות של ריטלין/אמפטמינים כמו קורונארי ספאזם וטרום יתר לחץ דם. בנוסף אני מעשן סיגריות ושותה 3-4 כוסות קפה ביום. עשיתי בדיקת אקו לב בינואר, אק״ג ולפני שנתיים סיטי קרדיאלי שכולן יצאו תקינות. גם לחץ הדם שלי מתחת ל120/80 בלי ריטלין אבל קצת יותר כשאני לוקח. שילוב של קנדסרטן 8 מ״ג עם דילטיאזם 180-240 מ״ג לא רק שמונע עלייה בלחץ דם אלא גם מפחית את המתח והחרדה שנגרמים מהריטלין במידה משמעותית. הבנתי שלא מומלץ לקחת חוסמי אלפא ובטא יחד עם ממריצים מכיוון שזה יכול לגרום לunopposed effect. דילטיאזם/וראפמיל לבד רק מגבירים את החרדה, וקנדסרטן אמנם יעיל בהורדת לחץ דם אבל הבנתי שיכול להגביר את הסיכון לקורונארי ספאזם. לכן הלכתי על שילוב שגם מוריד לחץ דם וגם מגן מפני ספאזם. אני בנוסף לוקח למיקטל וגאבאפנטין. הלוואי והייתי יכול להפסיק עם הריטלין ולהימנע מכול הסלט הזה, אבל אני מכור ולכל היותר מצליח להגביל את המינון. לדעתך השילוב הנ״ל מפחית את הסיכון לסיבוכים, או למעשה מכניס אותי עוד יותר לצרות? מצטער על החפירה, אני פשוט בתוך קונפליקט לא קל ועד שאמצא דרך לצאת מזה, אני לא רוצה לגרום לנזק בלתי הפיך. תודה רבה!

אני לא מכיר טיפול מונע ביתר לחץ דם או טיפול מונע בספאזם קורונרי רק בגלל שאתה נוטל ריטלין. אלפי אנשים נוטלים רילין ללא כל טיפול מונע לתופעות לואי שאולי יכולות להיות. בגיל 27 אולי עדיך שלא תקח בכלל אמפטמינים ואז לא תזדקק לתרופות הנלוות שאולי מורידות סיכון שאולי בכלל לא מתרחש.

08/09/2018 | 11:50 | מאת: עידן

שלום בן 27 יש לי בשבןע אחרון דופק חזק בגרון הדופק לא מהיר אבל מרגיש אותו קבוע כמה ימים עשו לי אקג בקופת חולים ויצא תקין מימה יכול ליגרם הדבר הזה זה מפריע לי לישון ומציק מאוד כול מאמץ קטן מגביר את הדופק ליותר חזק..

לקריאה נוספת והעמקה

אם האק"ג בזמן שהרגשת דופק חזק היה תקין, ואתה בן 27 צעיר ובריא, לא נראה לי שיש מקום לדאגה וההרגשה תחלוף. הרגשה של שופק חזק הינה הרגשה שכיחה בעיקר אצל אנשים צעירים,בריאים, במצבים שהסביבה שקטה וניתן לחוש ואפילו לשמע את הדופק. הגברה של הדופק במאמץ כפי שכתבת הינה תופעה פיזיולוגית תקינה .

שלום רב, אני סובלת מsvt ופעימות מוקדמות חדריות בעיקר. האם יש איזו הגבלה מבחינת סוג אנטיביוטיקה שניתן לקחת. קראתי שיש אנטיביוטיקות שעלולות לעורר או להחמיר הפרעות קצב. למשל שילוב עם חומצה קלוולנית. חוששת שאני צריכה לטיפולי שיניים והרופא שיניים שלי כנראה לא ממש מבין בsvt. איזו אנטיביוטיקה הכי בטוחה מבחינת הלב ומאיזה כדאי להימנע? תודה מראש וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

אין אנטיביוטיקה ספציפית שאסור לך לקחת לא בגלל SVT ולא בגלל פעימות מוקדמות. אין אנטיביוטיקה שהיא יותר בטוחה או פחות בטוחה את יכולה לקחת לפני טיפול שיניים איזו אנטיביוטיקה שירשום לך רופא השיניים ( בתקווה שהאנטיביוטיקה ניתנת בגלל בעיה בשיניים ולא כמניעה בגלל שיש לך SVT ! )

05/09/2018 | 17:22 | מאת: שרית

שלום דר', אני בת 47,בריאה בד"כ , פניתי לבירור קרדיולוגי עקב פעימות מוקדמות מרובות מהעליות. היה לי בעבר בזמן הריון אפילו 7000 ביממה וגם ממקור חדרי. הבירור יצא תקין. מאז עברו 7 שנים, מידי פעם יש לי ימים כאלה משוגעים ובד"כ זה נרגע. בחודש האחרון שוב הרגשתי הרבה מאוד ועשו לי שוב בירור של אקו לב, הולטר וארגומטריה. דווקא בהולטר לא הופיעו הפעימות המרובות שחשתי כל השבועות האחרונים, היו כ 400 ממקור עלייתי.הרופא המליץ לקחת כדור קרדילוק 1.25 מג פעמיים ביום כדי להרגיש נוח יותר ומעבר לכך הכל תקין לדעתו. 1)אם הבדיקות תקינות, לא עדיף איכשהו לחיות עם זה (למרות שקשה) במקום לפתח תלות בכדור שמאט את קצב הלב...? 2)אין נזק מצטבר לפיקים כאלה של פעימות מוקדמות? 3)דבר נוסף ואחרון... באקו לב הכל תקין, פרט לשטח הפרוזדור השמאלי שצריך להיות 16-18 ס"מ ואצלי הוא 14 ס"מ ...(אני 160 ס"מ שוקלת 60 ק"ג), באקו קודם לפני 7 שנים השטח היה 17 ס"מ, האם יש לכך משמעות? היצרות? אגב, אני לקראת מנופאוזה ואני מוטרדת מכל נושא הלב וההגנה ההורמונלית שנפגעו, האם יש קשר? תודה מראש ושנה טובה

לקריאה נוספת והעמקה

1.ניתן בהחלט לחיות עם הפעימות המוקדמות גם ללא טיפול בקרדילוק , השאלה עד כמה התופעה מפריעה לך. הטיפול נועד כדי להקל על הסימפטומים 2.אין בדרך כלל נזק מצטבר, כמות מאד גדולה של פעימות מוקדמות ברציפות ולאורך חודשים ארוכים כן יכולה לפגוע בתפקוד הלב. 3.שטח הפרוזדור שלך בסדר גמור ! אין היצרות ואם בעבר הוא היה 17 ועכשיו 14 אז ברוך השם הפרוזדור בסדר. 4.אם יש לך כבר התחלת מנופאוזה זו בהחלט יכולה להיות הסיבה לחזרה של הפעימות המוקדמות

04/09/2018 | 23:02 | מאת: אילנית

שלום רב, המשך - אני בת 81 בריאה . המחיצה הבין חדרית , באקו לב לפני שנה, היתה 11 מ"מ וכעת 14. ענית לי שכנראה זה בגלל לחץ דם, אני לוקחת כבר שנים כדורים (אוסמואדלט 30 ונורמיטן 25 ) ועדיין קורה לא פעם שיש לי לחץדם 150 על 70. 1. האם עובי מחיצה 14 מ"מ הוא מסוכן? 2. המחיצה יכולה לחזור להיות יותר דקה? 3. מה קורה אם היא תהיה יותר עבה ? יידרש טיפול? או אפשר למנוע התעבות נוספת? תודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

התעבות המחיצה נובע מלחץ הדם הגבוה, התהליך איננו הפיך אבל איזון יותר טוב של לחץ הדם יכול להשאיר את המצב כפי שהוא עכשיו. פעם חשבו שלב מעובה זה דבר טוב, היום אנחנו יודעים שלאורך שנים עיבוי של שריר הלב יכול לגרום גם ל"דברים לא טובים" כמו צריכת חמצן יותר גדולה, הפרעה בהרפיית השריר ועוד. טפלי בלחץ הדם שיהיה יותר מאוזן והכל יהיה בסדר.

02/09/2018 | 21:10 | מאת: אסף

שלום רב, בן 41. ביצעתי אקו לב במאמץ בשל לחץ בחזה בזמן ריצה. בתוצאות רשום כי הודגם שיפור גלובלי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ ניכר ובדופק בתחום תת מירבי, ללא עדות לאיסכמיה. ל"ד 160/80 במנוחה ו 180/90 בשיא המאמץ (93%). הבעיה היא שבממצאים העיקריים באקו במנוחה ( לפני המאמץ) רשום כי קיים דלף מיטראלי קל ולחץ ריאתי תקין. האם יש מה לחשוש מדלף מיטראלי קל? האם זה קשור ללחץ הדם הגבוה שלי?

לקריאה נוספת והעמקה

לא קשור ללחץ הדם ואם הדלף קל אין סיבה לחשוש.

02/09/2018 | 18:12 | מאת: ציפי

בת 62. תשובת אקו במאמץ: בוצעה ארגומטריה לפי פרוטוקול ברוס. הגעה מהירה לדופק המטרה. לא היתה תעוקת חזה ולא נצפו שינויים איסכמים באקג. בשיא המאמץ - לא הודגם שיפור גלובלי כמצופה, בלט יותר באזור החוד. ללא הקטנה משמעותית בחלל החדר השמאלי כמצופה. המימצאים גבוליים אך מחשידים לאיסכמיה. אודה מאוד על סיוע מה זה אומר ומה נדרש לעשות. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

במאמץ אזור שמתככוץ תקין במנוחה צריך להתכווץ טוב יותר במאמץ. אצלך באזור חוד הלב נראה אזור שלא השתפר במאמץ. הסיבה לכך יכולה להיות "אסכמיה" - ירידה באספקת הדם לאותו איזור. עליך לחזור עם הממצאים למי שהפנה אותך לבדיקה.

04/09/2018 | 14:41 | מאת: ציפי

דר' יקר, תודה על תשובתך המהירה. מה ניתן לעשות במקרה כזה?

קשה עד בלתי אפשרי ליעץ לך מה לעשות מבלי להכיר את המקרה לגופו,להבין למה נשלחת לבדיקה,מה היו התלונות,ורק אז להחליט. כדאי שתראי קרדיולוג עם הממצאים. שנה טובה.

06/09/2018 | 07:54 | מאת: ציפי

תודה רבה. שנה מצויינת

29/09/2018 | 15:33 | מאת: ציפי

נשלחתי למיפוי לב במאמץ. הסיכום: הודגמה פרופוזיה תקינה לדפנות חדר שמאל במאמץ ודופק מירביים לגילה. ללא עדות לאוטם. ללא עדות לאיסכמיה. האם ניתן להירגע? ניתן לראות בתשובה תום בירור? בברכה, ציפי

02/09/2018 | 13:40 | מאת: אילנית

שלום רב, אני בת 81, בריאה ולוקחת רק כדורים לחץ לחץ דם . היום - אקו לב נירשם : 1. תפליט פריקרדילי קטן, והוזמנתי לביקורת בעוד 3 חודשים. 2. אואורטה עולה 35 (נורמלי 21-34 3. עובי מחיצה בין חדרית-14 (נורמלי 9-11) בזמן האחרון לא הייתי חולה, ולא היו לי דלקות או חום. שאלתי היא: ביקורת בעוד 3 חודשים זה בסדר ? או צריך מעקב לפני כן? וגם - סעיף 2 ו-3 - התוצאות בסדר ? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

רוחב האאורטה תקין לגילך המחיצה מעובה - כנראה בגלל יתר לחץ הדם תפליט פריקרדיאלי קטן הינו ללא משמעות בשלב הזה וביקורת בעוד שלושה חודשים זה בהחלט בסדר

30/08/2018 | 00:33 | מאת: עופר

שלום, אני בן 24 ברקע יש לי הפרעות קצב מסוג פעימות מוקדמות, לפני שנה וחצי הכמויות היו גבוהות מאוד ליום לפי ההולטר- בערך 800 בשעה. בהולטר האחרון שנערך לפני חודשיים הכמות הייתה כבר יותר נורמלית, בערך 30-40 לשעה. השאלה שלי היא- בחצי שנה האחרונה כשאני מתאמץ- למשל עולה במדרגות, או מתיישב וקם הרבה פעמים, אני מרגיש הרגשה לא נעימה במרכז החזה- כמו מערבולת בלב. לעיתים אני מרגיש את ההרגשה הזאת בזמן התרגשות. עוד אני רוצה לציין שההרגשה הלא נעימה הזאת לפעמים מאוד משמעותית וחזקה, ולפעמים היא יותר חלשה. יכול להיות שההרגשה הלא נעימה הזאת היא פעימה מוקדמת, אבל כשעשיתי לפני חצי שנה אקו לב במאמץ, בזמן הבדיקה הרגשתי קצת את ההרגשה הזאת, ולא הופיעה שום הפרעת קצב. ברקע יש לי דלקת מפרקים מקשחת, קרוהן ופסוריאזיס, ומקבל תרופה בשם פנטסה בשביל הקרוהן. איזה כיוון אני צריך לברר? והאם זה מטריד? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מטריד ? אותך ברור שכן. אני כן סבור שמה שאתה מרגיש זה את הפעימות המוקדמות גם אם באקו במאמץ זה לא הוכח. אם תפקוד הלב שלך תקין - לפעימות המוקדמות בכמות הנוכחית אין משמעות פרט להרגשה הלא נעימה. אם זה מפריע לך בתפקוד היום יומי אפשר לנסות טיפול תקופתי.

29/08/2018 | 16:59 | מאת: יג1233

שלום אני מזה שנה וחצי הייתי סובל בעיקר מתעסקות בכל ענייין הלב בשל דברים שהאירו את עיניי לאחר בירור מעמיק יצא שהכל תקין ואין שום בעיה, הדבר היחיד שעדיין מלווה אותי זה שכשאר ישנם דפיקות לב החזה רועד והבטן בתזוזת נראות עין ואחרי ספורט ממש בצורה דרסטית ששאלתי לא ידעו על מה מדובר ולא מצאן הסבר אשמח להסבר תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
29/08/2018 | 17:00 | מאת: יג1233

בן 18

מה פרוש יצא כל הברור תקין ? מה היה רישום האק"ג בזמן שהרגשת את דפיקות הלב,את החזה רועד או את הבטן זזה ? אם רישום האק"ג היה תקין - אז הכל בסדר.

29/08/2018 | 11:06 | מאת: אני

שלום דוקטור, בעלי בן 28, בריא בד"כ, עושה ספורט (לא תחרותי) באופן שגרתי. אחת לכמה חודשים הוא חווה דופק גבוה במנוחה, ללא כל מאמץ לפני כן, שמתחיל באופן פתאומי ונגמר באופן פתאומי. האפיזודה האחרונה ארכה כדקה- 2 דקות לכל היותר. קצב הלב היה גבוה אבל כנראה לא יותר מ150 פעימות לדקה. האירוע לווה בעקצוצים ביד שמאל בחלקה האחורי העליון אבל לא בתחושת עילפון, לחץ בחזה או קושי לנשום. זה כבר הפעם ה5 או ה6 שזה קורה. הוא עבר אקג רגיל, אקג במאמץ והיה עם הולטר ל24 שעות. לא נמצאו דברים חריגים (וגם הוא לא חווה אפיזודה כזו במהלך ה24 שעות האלו). הרופא אמר שאולי זה על רקע אורתופדי, אבל זה ממשיך לקרות בהפרשי זמן ארוכים בין אירוע לאירוע (חודשיים-שלושה). יש בדיקות נוספות שניתן לשקול? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט. יש לנסות ולתעד את הפרעת הקצב בזמן שהיא מתרחשת. אם ביום שהיה מחובר להולטר לא הרגיש את הדופק המהיר - כמובן שההולטר יצא תקין. איך תופסים? זה לא תמיד קל.עליו להיוועץ עם קרדיולוג שיסביר לו אלו אופציות קימות לנסות לתעד את הפרעת הקצב בזמן שמתרחשת.

שלום רב ביצעתי בדיקת "צנתור וירטואלי",רוב הממצאים תקינים מלבד 1. RCA- חסום בחלקו הפרוקסימאלי לאורך 18מ"מ,עם מילוי מקולטראלים.(לא צוין אחוז החסימה) 2.circumflex artery-הצרויות בחלקן מסוידות עד 25% בסגמנט הפרוקסימלי. 3. first marginal-היצרות דופנית בלתי מסויידת. 4.left anterior descending- פלק דופני מסויד בסיגמנט הפרוקסימלי. האם לאור הממצאים ,יש צורך בצינתור תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אינדיקציה לצינתור לא נקבעת רק לפי תוצאות הצינתור הוירטואלי. יש ך לך עורק חסום עם מעקפים טבעיים ומחלה לא קריטית בשאר העורקים.לכן חשוב שקרדיולוג יבדק אותך ישמע מה ההיסטוריה שלך ואז יחליט.

תודה רבה על המענה המהיר

שנה טובה

27/08/2018 | 10:05 | מאת: יעקב

שלום לרופאים יש לי מדצמבר 2013 קוצב לב מסוג SJM .VERITY SR XL .5156 לפי דרישת הנוירולוג אמור לעבור בדיקת EMG כמותי ובדיקת RNS האם אפשר לעשות את הבדיקות עם הקוצב תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

עליך להתייעץ עם מי שעוקב אחריך במרפאת הקוצבים.

שמעתי (בטלוויזיה) כי יש לבדוק ברצף 3 פעמים, והתוצאה הנמוכה ביותר היא הנכונה. המכשיר שלי מראה גם ממוצע של התוצאות. מה נכון? ומה הסיבה הטכנית לפערים?

לקריאה נוספת והעמקה

לא אמורים להיות פערים גדולים. אדם שמתחבר למד לחץ דם יכול להתרגש ולכן לחץ דמו עולה, זו הסיבה שמומלץ לחכות ולבצע עוד שתי מדידות.

25/08/2018 | 14:13 | מאת: רונן

עברתי אבלציה עם מכונת.לב ריאה לפני חודשיים בעקבות vt חוזר אחרי שלוש וחצי שנים של שקט שהפרוקור ממש עזר וגם ה icd . אז היה לי גם vf בבית החולים. אקו ,25/30 השאלה:כבר התחלתי לעשות ספורט 40דק וכבר חשבתי שאני מתאושש מהניתוח ולפני שבוע היה לי סחרחורת ל22שניות ואחכ בסדר אבל עדיין 167דופק ומאז הדופק תקין רק אני בסרטים ובפחד ומרגיש חוסר יציבות מידי פעם למרות שהדופק מעולה90בהליכה 70בישיבה וגם פחות?זה נפשי או פיזיולוגי?

לקריאה נוספת והעמקה

שאלה פילוסופית. נפשי ופיזיולוגי לפעמים חד המה.

בעיית שיווי משקל וסחרחורות בהליכה כשבוע וחצי אחרי השתלת קוצב. נשללה כל בעיה אחרת. האם שכיח וחולף עם הזמן? האם דורש כיוון הקוצב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לענות בלי לבדק אותך ואם צריך גם את פעילות הקוצב