פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות למחלות לב במבוגרים , גורמי הסיכון למחלות לב ומניעתם, מחלות של מסתמי הלב,הפרעות קצב,אי ספיקת לב, מחלות לב בהריון, צינתורי לב , פעילות גופנית ושיקום הלב. למעבר לפורום לחצו כאן.
4114 הודעות
3679 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

שלום , בן 24 סובל מפעימות מוקדמות שנתיים שהתחילו מידי פעם במנוחה , כרגע בעיקר במאמץ! בהולטר 24 שעות נמצאו פעימות מוקדמות מהחדרים ובבדיקת מאמץ APCS בודדות אקו לב תקין. תיאור אישי : מתחיל את הריצה במהלך הדקות הראשונות הכל בסדר אך לאחר מכן מגיעה התחושה הבלתי נסבלת כאילו מרגיש את הגירוי של מקור הפעימות המוקדמות ואז אני יודע שזה מתחיל ופשוט אני לא מצליח להמשיך לרוץ עם ההרגשה הזאת והפעימות המוקדמות זה ממש מגיע בשלב מסוים וקבוע במהלך הריצה ולא נותן לי להמשיך! יש לי מבחני מיון ליחידה בטחונית בקרוב שכוללים ריצת 2000 ומבחני מאמץ ואני לא רואה איך אני הולך להצליח אותן.. מבחינת כושר אני מרגיש מצוין אבל שוב ההרגשה הזאת פשוט בלתי נסבלת מה אפשר לעשות? למה זה מגיע בשלב קבוע במהלך המאמץ? חלק אומרים שפעימות מוקדמות במאמץ מסוכנות וחלק אומרים שלא , מה נכון? מה הסיבות האפשריות למצב הזה? אני יודע שיש הרבה היתי רוצה לדעת עליהן בפירוט ביחס לנתונים ולבדיקות שבצעתי לערך.. איך אפשר להעלים את זה לגמרי ? בעיקר חשוב לי לדעת כמה זה מסוכן וכמה זמן ממושך אני יכול לבצע פעילות מאומצת עם התסמינים האלה? או שאיך שהם מתחילים עליי להפסיק את הפעילות? ממש חשוב לי לפתור את הבעיה הזאת ולהבין את מקורה אודה לך אם תוכל להשקיע מהידע שלך לעזור לי כמה שאפשר! תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אם תפקוד הלב תקין ואם בבדיקת מאמץ התגלו בסך הכל APBS אז אין משהו מסוכן. למה בבדיקת המאמץ לא היו לך את התחושות שמופיעות לך במאמץ של ריצה ? כדי לנסות לפתור את התעלומה מה אתה מרגיש בזמן ריצה - תרוץ עם מכשיר הולטר או מכשיר LOOP RECORDER ׁ שירשום את הדופק שלך בזמן התחושות הרעות שקורות לך במאמץ. אם ההולטר יראה רק פעימות מוקדמות כמו APBS אז זה גם לא מסוכן וגם לא יסביר למה אתה חייב להפסיק לרוץ.

אני מרגיש שאני לא יכול להמשיך לרוץ כי אני מרגיש את הפעימות המוקדמות מרגיש את הקפיצות והגירוי שמביא אותן וזה מפחיד אותי להמשיך לרוץ איתן זה הכל מבחינת הרגשה כללית אני מרגיש טוב ובכושר, השאלה אם אני יכול לרוץ איתן עוד הרבה וזה תקין שיש אותן בתדירות כזו במאמץ...

יכול בהחלט לרוץ איתן ואם הן כל כך מפריעות לך מהבחינה "הנפשית" כדאי לטפל בצד הנפשי.

12/02/2019 | 09:27 | מאת: אלעד

שלום דוקטור מעניין אותי למה דופק לב עולה בזמן התרגשות ? הרי בן אדם לא במאמץ הוא במנוחה מעניין למה התופעה הזאת קוראת דופק יכול ליהות ממש מהיר בזמן התרגשות פתאום....

לקריאה נוספת והעמקה

בזמן התרגשות,התרגזות או מאמץ גופני מופרשים הורמונים המעחים את הדופק.

11/02/2019 | 20:28 | מאת: דניאל

שלום ד"ר. אני בת 29, מתאמנת באופן קבוע (אירובי וכוח, מאמנת כושר) שבוע 20 להריון. נשאית למחלת אמרי דרייפוס (סוג של ניוון שרירים שמשפיע גם על הלב) בגלל הנשאות למחלה, אני נמצאת במעקב לבבי. (אחי, חולה במחלה, מושתל קוצב לב ולוקח כדורים לדילול דם) לפני שבועיים עשיתי אקו לב והולטר 24 שעות. בבדיקת האקו הכל יצא תקין אך בהולטר הופיעו כמה הפרעות: נצפו VPC'S בודדים בתדירות של 1-85 לשעה, נצפו גם הקטעים ביג'מיניה. נצפו סה"כ 195 APC'S בודדים במשך הבדיקה נצפו 2 זוגותACP'S נצפה TRIPLET APB'S במהירות עד 114 לא נצפו הפרעות הולכה. אשמח לדעת כמה זה חמור? האם זה בגלל ההריון? האם יש מצב שזה ישתפר? האם דורש טיפול? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא חמור, לא דורש טיפול, יתכן ויש קשר להריון והפעימות המוקדמות תעלמנה לאחר הלידה

11/02/2019 | 19:46 | מאת: מיכאל

בן 36. 82 ק"ג. 177 ס"מ. לפני כשנה התחלתי לרוץ, אחרי שנים רבות שלא עסקתי בספורט, ושבהן הייתי במשקל עודף גבוה יחסית (בשיא הגעתי בערך ל-100 ק"ג). היום אני רץ בערך פעמיים-שלוש בשבוע, 5 ק"מ. הדופק שלי במנוחה נע בין 56-60. בריצה האחרונה, מדדתי דופק של 144 (מדידה בסיסית, לא מדויקת). אף על פי שמבחינת סיבולת לב-ריאה, בקושי הרגשתי את המאמץ, לפי פרמטרים שראיתי ברשת, הגעתי לאחוז גבוה מאוד (כ-75% בערך) מדופק המטרה שלי. האם זה מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

לא !

11/02/2019 | 19:09 | מאת: דןד

שלום ד"ר. אני בן 30 אובחנתי עם "תת פעילות בלוטת התריס" שהגיע ל-10. ומאז אני נוטל כדור 50 מק"ג פעם ביום. עוד הרבה לפני כן (כבר 3 שנים) יש לי דופק גבוה מאוד במנוחה בין 108-140 לדקה. הטיפול בבלוטת התריס לא השפיע והדופק המשיך להיות גבוה. הופניתי לבדיקת הולטר לב ולאחר מכן קיבלתי פרולול 40 מ"ג פעמיים ביום. אין ספק שהדופק ירד משמעותית והרגשה טובה יותר אמנם אני מרגיש עייפות גדולה וגם הרגשה כללית לא כ"כ טובה. הדופק כרגע במנוחה הוא סביבות ה90-95. אני נוטל גם אלטרול 25 מ"ג וציפרלקס 10 מ"ג. האלטרול בשביל כאבי ראש (שלאחר בדיקת MRI שיצאה לאחרונה תקינה הובחנתי עם "כאב ראש מתחי"). אני במעכב עם הרופא משפחה ומ"מ רציתי רק לדעת אם הפרעות קצב שכאלו נחשבות ממש חריגות לגיל צעיר שכזה? בדו"ח פיענוח הולטר לב התוצאות: הפרעות קצב חדריות VPC,S לא נצפו הפרעות קצב על חדריות APCS נצפה APC בודד. הפרעות הולכה לא נצפו. שינויים משמעותיים בקטע ST נצפו גלי T הפוכים ערוץ 1

לקריאה נוספת והעמקה

בהולטר לא היו בכלל הפרעות קצב , הדופק המהיר קשור בכל זאת לתפקוד בלוטת התריס ואם אתה נוטל ציפרלקס אולי גם קצת למתח וחרדה. הטיפול בדרלין טוב אבל יכול לעשות תופעות לואי כמו עייפות.

10/02/2019 | 20:40 | מאת: הדר

היי, בת 26 לאחר הריון מלפני כמעט 4 שנים. בריאה בדרך כלל לפני כחודש היו לי דפיקות לב , אחת לכמה דפיקות לב היה לי כמה חזקות. זה נמשך בערך כ4 חודשים ונכון להיום זה הפסיק. בבדיקת הולטר שעשיתי באוקטובר רשום כך: קצב הלב: קצב סינוס עם ממוצע של 83 לדקה ביממה (144 - 62) נרשמו הפרעות קצב מסוג: חדריות: בודדות 2211 (2% מכל הפעימות) אשמח להסבר והאם יש ממה לחשוש. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בבדיקת ההולטר היו בחודש אוקטובר פעימות מוקדמות שהיוו כ 2% מכלל פעימות הלב באותה יממה - כמות סה"כ לא גדולה אבל גם לא מבוטלת ועובדה שהרגשת אותן. אם תפקוד הלב תקין ( בטח עשית בדיקת אקו דופלר) והיום הפעימות חלפו - אז אין מקום לדאגה.

היי ד"ר תודה על התשובה. הצלחתי להשיג תור לקרדיולוג למחר אני מאמינה שהוא יפנה אותי לבדיקה שציינת. שוב תודה

10/02/2019 | 17:59 | מאת: שירז

שלום בת 29. מזה 10 שנים סובלת מפעימות מוקדמות חדריות ומהעליות. הרגשה של היפוך או דילוג, החסרה של פעימה והלב פועל בחוזקה מיד אחכ) עברתי אינסוף בדיקות שהיו תקינות (אקו, הולטר, לופ רקורדר) נאמר לי לחיות איתן ושזה לא מסוכן. (כמות מזערית ביממה) אך מדי פעם נתקלת בכתבות כמו למשל של דר קיציס שהפרעות קצב מהחדרים יכולות להיות מסוכנות. אשמח להסבר... והיכן זה שם אותי?

לקריאה נוספת והעמקה

את באותו מקום. בנוכחות לב בריא לפעימות מוקדמות אין משמעות .אבל... במידה וכמות הפעימות מאד מאד גדולה יכולה לאורך זמן כן להיות פגיעה בתפקוד הלב.

09/02/2019 | 19:37 | מאת: ירדן

שלום רב עקב לחצי דם גבוהים נוטלת טריטייס 1.25 לאחרונה לחץ הדם שלי נהיה נמוך מידי פעם 90 על 60 100 על 70 ויש לי חולשה לכן הפסקתי את הכדורים ולחץ הדם עלה פתאום ל160 על 100 ואז חזרתי לקחת ושוב נהיה נמוך מה עושים במצב כזה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מחפשים תרופה אחרת במקום הטריטייס שהוריד לך יותר מדי את לחץ הדם וכשהפסקת לחץ הדם עלה

09/02/2019 | 11:29 | מאת: ולדיק

שלום אני בן 33 אחרי 3 ארועים של פרקרדיטיס 2010 2018 אוק 2018 דצמ בשלושת הפעמים כאבים בחזה ללא נוזל טיפול בקולחיצין איבופן ונקסיום בין הפעם השניה לשלישית הטיופל בקולחיצין היה לחודש. לאחר הפעם השלישית בשיחרור מבית החולים הומלץ קולחיצין ל 3 חודשים אל לאחר בירור עם קרדיולוג הומלץ להכפיל את המנה (פעמיים ביום ופעמיים בערב) למשך חצי שנה 1. האם זה באמת נחוץ והגיוני? 2. מתי ניתן לחזור לפעילות גופנית לאחר פרקידיסיט (recurrent or acute) האם מספיק תוצאות תקינות של סרולוגיה וממדי דלקת או יש צורך בהמתנה ממושכת יותר?

לקריאה נוספת והעמקה

כשקולכיצין במינון המקובל לא מונע חזרה של פריקרדיטיס ניתן או להעלות מינון לפעמיים ביום או להמשיך תקופה ארוכה יותר. הימנעות מפעילות גופנית מומלצת בעיקר אחרי מיוקרדיטיס כשיש מעורבות של שריר הלב,אחרי פריקרדיטיס כשסמני הדלקת חולפים ניתן אחרי חודש לחזור לפעילות

07/02/2019 | 14:16 | מאת: ליאור

שלום, בן 30. לפני כחודש היה לי פרפור פרוזדורים (אירוע שני בחיי). ב-12 ימים האחרונים הצטננתי מאד ועתה הרופא אמר שישנם צפצופים בנשימתי ורשם לי רוליד ל-10 ימים. קראתי שאנטיביוטיקות מקבוצה זו שמות אותי בסיכון מוגבר להפרעת קצב. האם נכון לי לנטול את האנטיביוטיקה הזו או שמא עדיף להחליף לאחרת? לציין שאין לי כל רגישות לתרופות.

לקריאה נוספת והעמקה

לא קראת שרוליד עושה פרפור פרוזדורים, וגם אם היו לך שני ארועים של פרפור אין מניעה ליטול רוליד.

06/02/2019 | 16:25 | מאת: ציקי

שלום מה זה בדיקת הטרופונין הזה שלוקחים בדם ששולל בעיה בלב כי תמיד לוקחים תבדיקה הזאת בהקשר של הלב מה זה אומר דוקטור ?

לקריאה נוספת והעמקה

טרופונין הוא אנזים המשתחרר לדם מתאי שריר הלב,במקרה של ארוע לבבי ישנה עליה של הטרופונין בדם.

06/02/2019 | 15:41 | מאת: מוטי

דוקטור לגביי מכשיר הסטטוסקופ מה נותן לכם קרדיולוגים בפרט ורופאים בכלל המכשיר הזה כי תמיד שיצא לי ליהות בבדיקות יש תקטע שהם רושמים בסיכום בדיקה גופנית תסיכום שלהם אחרי שהם בודקים אם המכשיר הזה תחת נושא בדיקה גופנית, מה אפשר ללמוד על הלב ולקבוע דרך המכשיר הזה על הלב ? מה אפשר להסיק מזה ? (איזה תמונת מצב? מעבר לבדיקות האחרות אני מתכוון של הלב...), מה הסטטוסקופ נותן איזה מידע? והאם דרך שמיעה אפשר להסיק שהלב בסדר ?

לקריאה נוספת והעמקה

הסטטוסקופ נועד להאזין לקולות הלב ,ניתן לשמע איתו "רעשים" מעל הלב מה שנקרא אוושה, על פי האוושה ניתן לחשוד בבעיות במסתמי הלב כמו דלף או היצרות. יש עוד דברים - תכתב "סטטוסקופ " בגוגל ותקרא על השאר...

שלום רב, עד לפני חמש שנים הייתי במעקב קרדיולוג שנתי עקב רשרוש בלב,לחץ דם לא יציב ודופק שלעיתים עולה. עשיתי בדיקות שלא הראו בעיה רצינית .אני מטופלת בכדורים לאיזון לחץ דם. בדיקת אקו לב אחרונה (ב-2013) הראתה: חדר שמאל-תקין, ef מוערך 65%, ללא היפרטרופיה,הפרעה דיאסטולית דרגה 1, עליה שמאלית תקינה. חדר ועליה ימנית תקינים, מסתם מיטראלי נראה תקין. אי ספיקה קלה. מסתם אאורטלי תקין. מסתם טריקוספידלי אי ספיקה קלה. מסתם ועורק ראתי תקין. קרום הלב לא נראה נוזל פריקרדיאלי. מחיצה בין עלייתית לא נראה דלף בין עלייתי בדופלר צבע. וריד נבוב תחתון ivc לא מורחב.תמט אינספירטורי נורמלי(>50%)כביטוי ללחץ תקין בעליה ימנית. לאחרנה חשה לפעמים קושי לנשום עמוק תחושה שחולפת אחרי מספר דקות ולא מפריעה לפעילות גופנית( הליכה או התעמלות מתונה) בסוף החודש עלי לעבור קולונוסקופיה בהרדמה עם חומר הכנה משלשל -פיקולקס. קראתי שאסור לשימוש אם יש אי ספקת לב. שאלותי: 1- האם השימוש בפיקולקס מסוכן לי לפי תוצאות בדיקת האקו לב.?(אי ספיקה קלה של המסתמים...)האם מומלץ להחליף למשהו אחר? 2- האם תחושה קושי לנשום עמוק מעידה על בעיה לבבית? 3- האם יש סכנה בהרדמה? 0 0

לקריאה נוספת והעמקה

1.לא מסוכן.אין צורך להחליף למשהו אחר 2.ממש לא 3.בהרדמה יש תמיד סכנה אבל לא משהו ספציפי אצלך

05/02/2019 | 21:23 | מאת: משה

דוקטור זה שדופק גבוה מאוד עולה במאמץ ידוע שזה תגובה פיזיולוגית תקינה ולא מסוכנת, אם אותה תופעה של דופק גבוה קוראת גם במנוחה ( שאין בעיית תריסיות אנמיה ושאר הבעיות האחרות והקצב הוא סינוס ) אז מה ההבדל בעצם ? הרי פה זה תגובה פיזולוגית תקינה במאמץ ובמנוחה שאין שום בעיה אחרת והכול סינוס ותקין יש הבדל בין דופק כזה וכזה?

לקריאה נוספת והעמקה

אם הדופק במנוחה מהיר ואם אכן הכל הכל תקין יש מצב שנקרא INAPROPRIATE SINUS TACHYCARDIA שהסינוס "חולה " והטיפול בדופק הוא כדור ממשפחת חוסמי ביתא כמו דרלין או קרדילוק או נורמיטן. ,אם נשללו כל הסיבות לדופק מהיר

05/02/2019 | 18:25 | מאת: דוד

דוקטור עשיתי מלא בדיקות לב, טרופונין בדיקת דם מספרי אקג שהיה לי דופק מהיר ביצעתי תאקג ...ועוד ועוד בדיקות והכול היה תקין, הדופק לאחרונה הוא 80 ומשהו במנוחה אבל הרבה הרבה פעמים הדופק עובר ת100 ומגיע גםל120 ל130 במנוחה אומנם זה סינוס ותקין אז למה זה קורה לי במנוחה הרבה פעמים ?אם הכול תקין... תפקודי תריס ועוד בדיקות אחרות גם תקינות .

לקריאה נוספת והעמקה

אם אכן הכל הכל תקין יש מצב שנקרא INAPROPRIATE SINUS TACHYCARDIA והטיפול בדופק הוא כדור ממשפחת חוסמי ביתא כמו דרלין או קרדילוק או נורמיטן.

05/02/2019 | 16:35 | מאת: אביאל

במקרה של היצרות בעורק, האם עדיף לנסות טיפול תרופתי או שהטיפול חייב להיות בצנתור?

לקריאה נוספת והעמקה

זה כמו השאלה כמה עולה חליפה ליתום. תלוי איפה ההיצרות,חומרתה, מה הסימפטומים,מה הרקע של המטופל ועוד ועוד ועוד...

עברתי צינתור באמצע ינואר בתל השומר וקיבלתי "מתנה" 4 סטנדים ואני לא מצליח להירדם בשתי לילות האחרונים כולל לקיחת כדור שינה בלילה האחרון שלא סייע ממש , אען משהו שמטריד אותי ואני לא מצליח להירדם, האם התופעה מוכרת ומה ניתן לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

אני מצנתר בתל השומר מעל עשרים שנה ולעולם לא שמעתי על תופעת לואי של צינתור והשתלת תומכים - בעיה בשינה. כנראה משהו מטריד אותך אבל הסטנטים שהשתלנו ממש לא קשורים לעניין.

05/02/2019 | 14:10 | מאת: מיכאלה

האם נטילת פרופקס 300מג שלוש פעמים ביום בגלל פרפור יכולה לגרום לקפיצות בלחץ הדם עד220 ותשישות

לקריאה נוספת והעמקה

900 מ"ג פרופקס ביממה זה מינון גבוה ( מקסימלי ) ויכול לגרם לתשישות. לא נראה לי שקשור ללחץ הדם המוגבר

האם אפשר פשוט לעבור מאחד לשני או שחובה לרדת בהדרגה במינון? ומהי המנה המקבילה של לבטלול ל6.25 מ"ג קרווידלול? וגם, האם התרופות הנ"ל הן עדיפות על תרופות משאר הקבוצות כמו מעכבי ACE וARB, חוסמי סידן, תיאזידים וכו' בטיפול בטכיקרדיה ויתר לחץ-דם שנגרמים מחרדה\לחץ נפשי? הרבה תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לעבור מבלי לרדת בהדרגה במינון 6.25 מ"ג קרבדילול מקביל פחות או יותר ל 1.25 מ"ג קרדילוק שההשפעה שלו אבל יותר ארוכה. חוסמי ביתא כמו קרבדילול או קרדילוק עדיפות לטיפול בטקיקרדיה על ACEI או ARB או משתן שאין להם השפעה על הדופק

לבטלול זה טרנדט, לא קרדילוק (ביסופרולול), והוא בא במינונים 100-1200 מ״ג. במידה ומשלבים קרבדילול/לבטלול עם חוסם סידן אני מבין שעדיף מהדור השני או שלישי (כמו אמלודיפין, לרקנידיפין) מבחינה בטיחותית. מה עם דילטיאזם במינון מינימלי פלוס קרבדילול 6.25 פעמיים ביום? עשיתי אקג, הולטר לב, ואין עדות למשהו לא תקין. הוא הרבה יותר בטוח מוראפמיל בשילוב עם חוסמי בטא, לא? והאם העובדה שקרבדילול ולבטלול הם היחידים שחוסמים אלפא ובטא הופכת את השילוב עם דילטיאזם ליותר בטוח ביחס לשאר חוסמי בטא או דווקא להפך?

הרבה יותר בטוח למה ? למי ? או להפך ? או לא

לבחור בן 27 בריא סך הכול, שלפי בדיקות ללא בעיה קרדיאלית כלשהי. פשוט נוטל ריטלין על בסיס יומי ומתמודד עם תופעות לוואי כטכיקרדיה ולחץ דם קצת גבוה במצבים של מתח נפשי. אין טעם להציע לי להפסיק איתו כי אני לא מאמין שאני מסוגל. מה שאני רוצה זה למנוע סיבוכים קרדיאליים בעתיד. מסוכן לקחת דילטיאזם 90-120 מ"ג בשחרור מושהה (אדיזם) עם קרבדילול 6.25 פעמיים ביום? בעיקרון זה מה שאני לוקח כרגע ובינתיים מרגיש לי שזה עוזר.

שלום בן 45. בדר"כ לחץ דם תקין/גבולי (לא מטופל בתרופות) מטופל מזה כשבוע וחצי בפרדינזון עקב ליקוי שמיעה פתאומי. המינון התחיל מכמה ימים של 60 מ"ג ליום, לאחר מכן ירידה של כמה ימים על 40 מ"ג, וכעת אני בשלב של ה- 20 מ"ג ליום. אני סובל משלל תופעות, ואיני יודע אם ומה קשור לתרופה, ואם יש צורך בבירור/בדיקה. בעיות בשינה (העברתי גם לילות ללא שינה כמעט) בלילה וביום. תחושה של חוסר אוויר, לחץ בראש, מתח. וכן במדידות לחץ דם, ראיתי שלחצי הדם שלי גבוהים, מדדתי במספר הזדמנויות, ערכים של הסיסטולי נעים בין 135-165 , ושל הדיאסטולי 93-100. האם לחצי הדם הללו מסוכנים? (אני מודה שזה תורם לי לעוד לחץ וחשש מאירוע חלילה) האם זה קשור לתרופה? היא יכולה להעלות לחצי דם לרמות כאלו? והאם זה צפוי להסתדר מיד לאחר סיום הטיפול בפרדניזון (אני מסיים בעוד 5 ימים) אם לא, האם ממתח זה יכול לקרות או שיש משהו אחר? הלחץ בראש (לפעמים גם כאב ראש) קשורים ללחץ דם הגבוה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לתלונות שלך יש ללא ספק קשר לפרדניזון שיכול גם להעלות לחצי דם, לחצי דם כאלו לטווח זמן קצר אינם " מסוכנים" . אם אין יתר לחץ דם ברקע זה אמור להסתדר עם הפסקת התרופה

האם התרופה יכולה לגרום לחולשה כללית וחוסר תפקוד. התרופה נלקחת שלוש פעמים ביום בגלל פרפור

לקריאה נוספת והעמקה

לכל תרופה יכולות להיות תופעות לואי כמו חולשה שגורמת לחוסר תפקוד .זו איננה תופעת הלואי האופיינית לפרופקס אבל אם התופעות התחילו אחרי התחלת התרופה - בהחלט יתכן .

04/02/2019 | 09:21 | מאת: רואן

שלום רופא כבר תקופה ארוכה 8חודשים ואני מרגישה דופק חזק חזק בבטן במיוחד בטן עליונה קרוב לסרעפת התכוציות ותזוזות עברתי כל מני בדיקות אולטרסאונד סיטי צילום בטן חזה הכל תקין עברתי בדיקת גסטרו והולטר לב בסוף תשובה הולטר לב כך קצב לב : סינוס קצב לס מינימלי 52 מקסימלי 131 אין הפרעת קצב לב אז מה הגורם לדופק הלב שאני מרגישה בבדיקת גסטרו ראו שיש לי חיידק ובקע היטיאלי האם זה קשור לדופק שאני מרגישה

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן וקשור לבעיה הבטנית בכל מקרה ההולטר תקין טאין עדות להפרעות קצב. יש מצבים שמרגישים את הדופק גם כשהוא תקין.

03/02/2019 | 21:18 | מאת: ארזי

היי באקג שבוצע לפני כשבוע התגלה rbbb, זאת לאחר שבחצי שנה האחרונה במס בדיקות אקג לא זוהה כלל rbbb. ביצעתי לפני כחודשיים אקו מאמץ שהיה תקין והאמת שזכור לי שהדר אמר משהו בנושא אבל ציין שאין לזה כל משמעות. כמו כן עשיתי צינתור וירטואלי שזיהה חסימה של עד 25 אחוז באחד העורקים. יש לנו היסטוריה משפחתית ומכאן המעקב / בדיקות ואיתם החששות... אשמח להבין איך יתכן שבחלק מהאקג זוהה rbbb ובחלק לא. מה זה אוצר? האם הבדיקות שביצעתי נותנים לי סוג של בטחון ושקט? האם יש בדיקות נוספות שיתנו לי שקט ובטחון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

RBBB הינה הפרעת הולכה קרי בעיה במערכת ההולכה החשמלית ואין לה בעיקרון קשר למצב של עורקי הלב. מציע שתעשה בדיקת הולטר של 24 שעות ותיבדק ע"י קרדיולוג.

03/02/2019 | 20:55 | מאת: יעל

בת 43.5 בריאה (למעט תת פעילות בלוטת התריס שמאוזנת ע"י לקיחת אלטרוקסין) לא מעשנת, אין לי עודף משקל 3 חודשים אחרונים סובלת מהרגשת גוש בגרון, צרבת לחץ בחזה שלפעמים מקרין לגב וליד שמאל שבא והולך... בדיקות דם תקינות אולטראסאונד צוואר תקין אקג תקין אקו לב תקין. קראתי שיש דבר כזה תעוקת חזה וזה מזכיר לי את התחושות שאני חווה..האם יכול להיות שאני סובלת מזה למרות שלא ראו באקו לב כלום? ולמרות שכל הבדיקות תקינות יש לציין שאני בנאדם קצת חרדתי...האם תחושות אלו יכולות לנבוע גם מחרדה? אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט יכול להיות שהתלונות שלך הינן תעוקת חזה אקו תקין במנוחה לא שולל בעיה במאמץ יש לבצע הערכה במאמץ

03/02/2019 | 19:41 | מאת: אבי

שלום, בן 62 עם עבר של מחלות לב. ביצעתי לפני כ10 שנים ניתוח מעקפים ארצה את התרשמותך לגבי בדיקות האקו אאורטה עולה 36 ממ שורש האאורטה 35 ממ פרוזדור שמאל 43 שטח פרוזדור שמאל 25 סמר רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 46 ממ רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 58 ממ עובי המחיצה הבין חדריות 14 ממ עובי דופן אחורית 10 ממ מסתם מיטראלי - טבעת מסוידת, דליפה טריוויאלית מסתם האורטלי - מסויד אין דליפה מסתם טריקוספידאלי - דליפה קלה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

חסרה אינפורמציה לגבי תפקוד הלב התכווצות חדר שמאל תפקוד חדר ימין . הדברים המוזכרים בדוח הם סה"כ דברים קלים וחסרי משמעות מיוחדת

03/02/2019 | 17:43 | מאת: אריאל

בהמשך לשאלה הקודמת, האם בדיקת אקו במאמץ עדיפה על בדיקת מאמץ רגילה (ארוגומטריה) כאשר מדובר בחשד לאיסכמיה תעוקה לבבית? (בעקבות תלונות על כאבים בחזה בזמן הליכה). תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אקו במאמץ עדיף !

03/02/2019 | 17:24 | מאת: נירה

בעקבות תלונות שלי על כאב בחזה בשעת הליכה ספורטיבית, רופא המשפחה הפנה אותי לבדיקת מאמץ. ובמועד אחר לבדיקת אקו לב. אבל ההפנייה לבדיקת אקו לב היא לבדיקה במנוחה ולא גם במאמץ. האם לא כדאי שבדיקת אקו הלב תהיה גם במאמץ? כי הבנתי שיש בדיקת אקו לב אשר בה משווים בין המצב במנוחה והמצב במאמץ.

לקריאה נוספת והעמקה

מיותר לעשות גם בדיקת ארגומטריה וגם אקו במנוחה, עדיף בדיקת אקו במאמץ שהיא בדיקה הכוללת את שתי הבדיקות.

03/02/2019 | 09:41 | מאת: נאוה

כבר למעלה משנתיים שיש לי כאבים בצד שמאל של החזה. לא התקפיים, אלא כרוניים. בשעתו בדקה אותי רופאת המשפחה ואמרה שלדעתה זו דלקת בין הצלעות לסטרנום ושזה אמור לחלוף (סטיצה נדמה לי). ובכן, הכאבים לא חלפו. בבדיקת אקו לב (ללא קשר לבעיה הזו) נמצאה הפרעה דיאסטולית דרגה 2 אם זה בכלל מרמז על משהו. בת 72 עם COPD ללא תלות בחמצן, ל"ד גבוה מאוזן פחות או יותר ופולינוירופטיה + רדיקולופטיה קלה בעקבות זרמים ותחושות שריפה ברגליים. האם יש בדיקת הדמייה כלשהי או אחרת שניתן לזהות בוודאות את המפגע או לעזוב את הכאבים לאנחות (הם לא מפריעים כמעט בתפקוד וגם לא בשנתי)?

לקריאה נוספת והעמקה

לעזוב את הכאב לאנחות. אם שנתיים זה רק כאב .. כנראה שזה לא משהו "דרמטי". ההפרעה הדיאסטולית איננה קשורה לכאב ולא מרמזת על כלום.זו הפרעה שקשורה ליכולת ההרפיה של הלב שיורדת עם השנים ועם הגיל.

03/02/2019 | 08:38 | מאת: רונן

שלום רב, אני ב 57, עם סכרת סוג 2 מאוזנת, יתר טריגליצרדים, פלפיטציות מזה כשנתיים. עברתי בדיקת GATED לפני שנתיים וחצי שנמצאה תקינה. הופניתי לבדיקת GATED חוזרת והולטר 24 ש' לאחר תלונה על תחושת פלפיטציות בלילה. הרופא התלבט בין GATED לאקו רגיל במאמץ השאלה - האם אין סיכון בקרינה ל GATED חוזר כעבור שנתיים וחצי ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא.המיפוי נעשה היום הכמות קרינה מאד קטנה.

שלום רב , פרטים עליי - אני בן 24 סובל מפעימות מוקדמות בעיקר במאמץ , אקו לב תקין. הולטר מצא 3 פעימות מוקדמות חדריות ביממה. מבחן מאמץ תקין מלבד APCS בודדות. הבנתי שהפעימות אינן מסוכנות ואין כל הגבלה בפעילות הגופנית. שאלה - במהלך אירובי ריצה קלה אני מגיע לדופק 168 האם זה תקין? איך שאני מתחיל את הריצה הוא קופץ ל168 כאילו מרגיש שהוא מתאמץ יתר על המידה או שאני טועה וזה נורמלי ... תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אם במאמץ קל הוא מיד קופץ ל 168 כנראה אתה בכושר גופני ירוד, התחל את המאמץ בהדרגה בדרגת קושי יותר קלה.

02/02/2019 | 13:05 | מאת: איציק. גרטי

לפני ארבעה חודשים אוטם בשריר הלב עברתי צינתור עם חסימה של 99%. קיימת חסימה נוספת של מעל 50% מתעייף מאוד וקושי בנשימה. ממליצים לי לעבור צינתור. מתלבט☹️אודה לתגובתך בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לראות את דיסק הצינתור שלך, איזו היצרות פתחו, איפה השניה, מה חומרתה - ואז להחליט.

שלום רב, אצל אמא שלי לאחר בדיקה אקראית של צילום ראות בעקבות שיעול חזק מאוד וטורדני, נצפה "צל הלב מורחב". בעקבות זה אמי נשלחה לאקו לב ושם נכתב - הרחבת אאורטה העולה 47 מ"מ. אבקש לשאול כמה שאלות: 1) האם ישנה אפשרות שהבדיקה הראתה אאורטה מורחבת בגלל שיעול מאוד חזק והאם כדאי לבצע בדיקה חוזרת? 2) מה עושים במידה וגודל ההרחבה הוא 4.7 האם יש עוד אופציות חוץ מניתוח? 3) במידה ומדובר בניתוח,האם מדובר בניתוח מסובך/קשה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

1.אין שום קשר לשיעול . תמיד ניתן לחזור על הבדיקה לאמת את הנתונים 2.אין אופציות אחרות, מנתחים כשרוחב האאורטה עולה מעל 52 מ"מ ( תלוי בפרמטרים נוספים) 3.ניתוח לב פתוח, לא יודע מה זה מסובך או קשה, זה ניתוח לב פתוח.

שלום, בעלי בן 44 , עד לפני 5 שנים סבל מעודף משקל וגאוט, עקב כך עבר ב 2014 ניתוח שרוול, בשנתיים האחרונות החל לסבול מנחיתות סוכר (היפוגלקמיה) ופעימות מוקדמות, אינני יודעת אם יש קשר אך מספרת לל כדי שתדע, עניין הפעימות המוקדמות מופיע מספר רב של פעמים ביום וגורם לו לשיעול , כל העניין כולל ההיפוגלקמיה מאוש מלחיץ אותי, אני בחששות תמידיים שעוד רגע יקבל אירוע לב, פנינו לקרדיולוג שאמר שאין מה לדאוג ולמרפאה הבריאטרית , שם אמרו לו להתחיל לאכול מסודר הוא אכן התחיל בזה לפני שבוע, אך אין שינויי בינתיים, אשמח לתגובתך לעניין

לקריאה נוספת והעמקה

מסכים עם הקרדיולוג שפעימות מוקדמות לרב אינן מסוכנות ולא מדאיגות. אירועים של היפוגליקמיה יכולים להחמיר שכיחות של פעימות מוקדמות וצריך לבדק את סיבתן ולטפל בהתאם.

תודה רבה

31/01/2019 | 17:57 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 57 (חולת סכרת). בזמן האחרון יש אצלי תופעה מוזרה: כשאני עושה הליכה ספורטיבית אני מרגישה כאב (אי נוחות סוג של צריבה) בחזה, אבל אחרי 20 דקות של הליכה( וככל שההליכה נמשכת) הכאב עובר לחלוטין ואני מסוגלת להמשיך ללכת עוד זמן רב ללא שום אי נוחות. האם זה יכול להצביע על בעיה לבבית?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט. כאב בחזה שמתחיל במאמץ ונעלם עם המשך המאמץ יכול להיות כאב תעוקתי שנובע מהיצרות בעורק המספק דם לשריר הלב. ממליץ לך ללכת להיבדק בהקדם אצל קרדיולוג.

היי בבדיקת אקג שעשיתי היום הפענוח העלה שיש לי rbbb. משהו שלא הופיע באקג קודמים שביצעתי במהלך 2018. האם ייתכן שינוי שכזה פתאום? מה זה אומר ? ולמה פתאום? אציין שיש לנו היסטוריה משפחתית ולאור זאת בבדיקות שעשיתי בחצי שנה האחרונה - אקו מאמץ, ארגונומטריה, צינתור וירטואלי (24% טרשת) הכל תקין. מה אני אמור להבין ולעשות עם ממצא זה ? קצת מוטרד מהממצא החדש הזה... תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הפרעת הולכה יכולה להתפתח פתאום מכל מיני סיבות. צריך לעבר על כל הבדיקות שלך כדי לנסות להבין מה הסיבה. כדאי שתבדק ע"י קרדיולוג.

31/01/2019 | 11:08 | מאת: לחץ דם

בוקר טוב בת 28 אחרי לידה, סובלת מדופק מהיר ולחץ גבוה מטופלת בדרלין וטריטייס כבר 3 חודשים ומעוניינת לנסות להפסיק את הטריטייס. שמתי לב שכשאני נחה רבע שעה 20 דקות הלחץ דם תקין ולפעמים נמוך אבל כשאני טיפה מתאמצת כמו עליה במדרגות או הליכה של 5 דקות בבית אני מרגישה שהדופק עולה אז מודדת לחץ דם והוא 140 על 90-95 איך אדע אם הלחץ דם שלי תקין אם הוא משתנה כל הזמן? האם יכול להיות מצב שיש יתר לחץ דם רק במאמץ קטן? אני מעוניינת לנסות להפסיק את הכדורים ולא יודעת אם אפשר בכלל. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת הולטר לחץ דם שבה נמדד לחץ הדם מספר רב של פעמים ביום ובלילה יכולה לתת לך תשובה .

שלום ד"ר. ביצעתי לפני כשנה צינתור ווירטואלי. ומצאו אצלי במקום אחד 50 אחוז ובמקום אחר 30 אחוז. באיזו תדירות אני צריך ללכת להיבדק ולעשות שוב צינתור שכזה? ואיך אני יודע מה קצב התקדמות החסימה? התחלתי לקחת סטטינים, אבל אני מבין שאין דרך לדעת את התשובה המדוייקת ללא צינתור ווירטואלי. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

צינתור וירטואלי מצויין כשהוא אומר שאין היצרויות, כשיש אחוזים ,קטנים וגדולים,הוא לא מדייק לרב לטובה ( מראה יותר ממה שיש באמת ) לעיתים לרעה. הייתי ממשיך עם טיפול בסטטינים ועושה בשלב זה פעם בשנה בדיקת לב במאמץ מיפוי או אקו במאמץ.

30/01/2019 | 21:12 | מאת: כאבים חדים כבר יותר מ4-5 שנים.

שלום. צריכה בבקשה את העצה שלך. אני בת 19 , יש לי כאבים כבר הרבה הרבה מאוד זמן , כאב יומ יומי כשאני מתעוררת או כשאני שוכבת על הגב הרבה זמן בעת נשימה עמוקה . מרגישה כאבים בבטן העליונה בצדדים מתחת לצלעות ואפילו בתוך הצלעות בשני הצדדים. כשאני הולכת לשירותים בבוקר נרגע קצת הכאבואז זה לא מפריע לי ביום יום . עשיתי בדיקות כמו קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה, הכל תקין ! אבל הכאבים ממשיכים ואני לא יודעת מה לעשות , מה זה יכול להיות?? אני לא מעשנת , לא מרבה לעשות פעילות גופנית.. אשמח אם תוכל לעזור לי .

לקריאה נוספת והעמקה

כאבים המוחמרים בנשימה מן הסתם קשורים לריאות - לא ללב ולא למערכת העיכול לכן ממליץ לבדק את הריאות .

שלום רב בן 41 מעשן בעל הסטוריה משפחתית של מחלות לב ( אבא אוטם בגיל 51 וסבא מעקפים בגיל 63 ) ומטופל תרופתית לפרפור פרוזדורים ( אמיודקור ודילול דם ). בשנים האחרונות עושה אחת לשנתיים בדיקת אקו במאמץ לוודא שהכל תקין .אשמח לחוות דעתך על הבדיקה מלפני יומיים : דופק במנוחה : 90 ( התרגשתי...) דופק במאמץ : 155 - 86% מדופק מטרה משך המאמץ : 8:00 ל.ד במנוחה 120/80 ל.ד במאמץ 180/80 סיבת הפסקת המאמץ : עייפות חדר שמאל תקין בגודלו דפנותיו תקינים בעוביים תפקוד מסתמים כמתואר ef-60% במאמץ היפרקנזציה של כל הסגמנטים ללא עדות לאיסכמיה במאמץ שבוצע האם המבחן תקין ? האם בהנחה שאני עושה את המבחן אחת לשנתיים וכמו כן עורך בדיקות דם אחת לשנה (הכל תמיד בנורמה למעט סוכר גבולי ) אפשר לדעת שמצב הלב תקין ? יש בדיקות נוספות שלדעתך כדאי לעשות ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

האקו במאמץ אכן תקין. תפקוד הלב תקין. יש לעקב לאור הטיפול באמיודקור אחרי תפקוד בלוטת התריס תפקודי ריאה תפקודי כבד ובדיקת עיניים

שלום הייתי היום במוקד עקב תחושות בחזה. שחררו אותי כשהכל תקין. משהו מוזר באקג הראשון נראה כמו תמיד.האקג השני לפני הגל t יש מין ירידה קלה בתרשימים משהו שלא מוכר לי. הרופא אמר שזה בסדר.

לקריאה נוספת והעמקה

אציין שיש לי תבנית high take off ידועה מזה המון שנים

תרשים 1

הצלחתי לפתוח ולראות תרשים אק"ג אחד, לא יודע אם הוא הראשון או השני , הדופק מהיר יש באמת מה שנקרא HIGH TAKE OFF , וגם מה שנראה כמו מקטע P-R קצר. פיענוח אק"ג בכל מקרה רצוי לא לעשות באינטרנט, צריך לראות את המטופל,הרקע שלו,תלונותיו,ואז להתייחס לאק"ג.

30/01/2019 | 11:44 | מאת: אניה

שלום דוקטור, היום ראינו בחדשות את המקרה הטרגי על מוות רופא בבית חולים בלינסון..רשום כי הרופא בן 37 מת מדום לב במשמרת בתוך המחלקה.. בטוח ששמעת על זה. השאלה, מה לדעתך סיבה לדום לב לבחור כזה צעיר שבעצמו רופא ומתמחה בקרדיאולוגיה.. ומה הסיבה שלא הצליחו להציל אותו למרות שהיה בתוך בית חולים ליד ציוד של החיאה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

היות ואני מכיר גם את הרופא וגם את פרטי המקרה והיות והמקרה מאד מאד מאד כואב ומצער - אינני מעונין להיכנס בפורום הנוכחי לשאלות ששאלת.

31/01/2019 | 13:43 | מאת: אניה

תודה על היתיחסות. המקרה אכן טרגי וכואב אך השאלות חשובות כי מקרים כאלו מעוררת בטחון של ציבור מכוון שבית החולים אמור להיות מקום בטוח למקרים מסוג זה... לכן אשמח אם תתן הסבר כללי בלי להיכנס לפרטי פרטים תודה אניה

אכן גיל 37 הוא גיל צעיר אבל מחלת לב כמו טרשת עורקים יכולה להופיע גם בגיל כזה. מומלץ לכלל האוכלוסיה להיבדק ובעיקר למי שיש גורמי סכון כמו תורשה ,סכרת ,שומנים גבוהים ,עישון ,יתר לחץ דם, עודף משקל וחוסר פעילות גופנית.

שלום, התברר לי לפני כחצי שנה שאני סובל מבעיית קצב לב. במקביל, אני גם קצת אסמטי ומשתמש לעיתים באינהלציה במכשיר ביתי. ונטולין ואיירובנט. ידוע לי שוונטולין מעלה דופק. האם ה 0.5 CC לא מתאים לי? ואם לא מתאים, האם יש תחליף שמתאים? או להשתמש רק באירובנט? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ומטולין יכול להגביר את הדופק אבל הוא בטח לא הוראת נגד בחולי לב. לגבי תחליפים כדאי להתייעץ עם רופא ריאות.

לפעמים בזמן שאני מאונן אני מרגיש הרגשה מוזרה באזור הלב דופק חזק והרגשה של עומס . וככל שהריגוש עולה אני מרגיש קושי ותחושה מוזרה. משהו שלא היה לי בעבר לא באוננות ולא בקיום יחסי מין. אני מרגיש שנוצר סוג של הגבלת יכולת בעומס על הלב בריגוש שאני יכול לאפשר לעצמי . לעיתים מרגיש גם דקירות אחרי או תוך כדי לא קורה לא בספורט אני עושה כושר וריצות ולא מרגיש את זה . אציין כי אני בן 30 עשיתי בדיקת מאמץ בקופת חולים ויצאה תקינה. אני מתבייש לבא עם זה לרופא אשמח להכוונה

לקריאה נוספת והעמקה

אין הכוונה מיוחדת, אוננות ומגע מיני הם כמו מאמץ גופני וגם בנוכחות לב בריא מלווים בסימפטומים שתארת. אולי תרד קצת במינון ותרגיש יותר טוב.

29/01/2019 | 15:44 | מאת: סיגל

שלום רב, כבר כמה חודשים אני סובלת מדקירות בחזה בצד שמאל. זה מעל השד ממש איפה שהלב. זה לא תמיד אבל זה כמה פעמים ביום כמעט כל יום. כבר עשיתי א.ק.ג,אקו לב,הולטר לב,צילום חזה,בדיקות דם. גם אמרו לי שעשו לי איזו בדיקת דם שבודקת את הרנזימים של הלב והכל תקין. ממה לדעתך הדקירות האלה? האם יש עוד משהו שניתן לבדוק?

לקריאה נוספת והעמקה

דקירות בחזה זה לא לב ברב המקרים זה סתם " עצבים" לעיתים זה יכול להיות מתיחה של שריר או משהו אחר שקשור לבית החזה עצמו. לא סתם כל בדיקות הלב תקינות

לפני 10 שנים עברתי אירוע קל עם חסימה באמצע העורק הימני , החסימה נפתחה עם סטנט ובנוסף נפתחה חסימה של 75% בעורק העוקף לפני חודשים עברתי אוטם בחלקו בקרוב של העורק השמאלי היורד צונתרתי תוך שעה עם פתיחה של העורק לציין הסטנט יושב על החיבור לדיגונל הראשון בצינתור נצפתה חסימה נוספת של 70% באמצע העורק הימני בחיבור לפיצול שנראה לא קטן שאיני זוכר את שמו נשלחתי למיפוי כדאי לקחת החלטה האם לפתוח את החסימה או להשאיר תוצאות המיפוי אין איסכמיה אוטם בינוני בעורקים ימני ובשמאלי פגם מילוי בחומרה ובגודל בינונים וקבוע באיזור קידמי דיסטלי ואפיקלי וגם באיזור אינטריורי המיפוי מצביע על שני אטמים בתפוצה של עורקים שמאל וימין ללא איסכמה סביבים תפקוד גלובלי של חדר שמאל שמור במנוחה ולאחר סטרס EF REST – 54% EF STERS – 48% כרגע בדילמה עם לצנתר או לא

לקריאה נוספת והעמקה

לפי תוצאת המיפוי - אין אינדיקציה לצנתור ופתיחה..

שלום דוקטור אני בן 31 עושה שנים ספורט ריצות ותמיד היה בסדר. בחודש ומשהו האחרונים במנוחה היה לי סינוס טכיקרדיה כמה פעמים של מעל 100 פעימות לדקה שהגיעו גם ל130, לחץ דם גבוה סחרחורות ועוד. עשיתי את כול הבדיקות שהיו בסדר אקג בדיקת דם הורמונים ועוד, רק שהקורטיזול בשתן היה גבוה 1044.7 שהנורמה הגבוהה בבדיקה הייתה 530 מיכל הבדיקה הכילה 1000 הנפח, מותר לעשות פעילות גופנית זה לא מסוכן בכללי לגוף ובפרט ללב ?עקב הנתונים הנ"ל? כי ידוע שפעילות גופנית מעלה קורטיזול שבמנוחה נמצא לי 1044.7 בשתן. כי בניגוד לעבר שהכול היה בסדר עכשיו אחרי ריצות יש הרגשה מוזרה בגוף כזה.

לקריאה נוספת והעמקה

בנתונים הנ"ל פעילות גופנית מותרת יש אבל לבדק מה הסיבה לרמה הגבוהה של קורטיזול בשתן

האם אחת או יותר מהתופעות הבאות עלולות להצביע על בעיה מתפתחת בלב? יובש בפה. כאבים בחזה, קוצר נשימה במנוחה ובכפיפה, דופק חזק בשכיבה. התקפות פיהוקים לא נשלטות ללא עייפות.

לקריאה נוספת והעמקה

עלולות - כאבים בחזה, קוצר נשימה, דופק מהיר.

28/01/2019 | 20:15 | מאת: ספיר

שלום רב במשך כ3 ימים הרגשה של רטט בלה לכמה שניות וזה חולק חוזר על עצמו כמה פעמים ביום אשמח לדעת מהי הסיבה למצב זה דואגת ולחוצה

לקריאה נוספת והעמקה

הסיבה יכולה להיות הרגשה של דופק לא סדיר או דופק מהיר או אולי בכלל לא קשור לדופק ...רשה לדעת.

27/01/2019 | 17:04 | מאת: רונית

שלום , לפני כשנה וחצי הושתל לי קוצב לב של biotronikc מסוג dddr. האם מותרת לי בדיקת אולטרסאונד של כתף שמאל? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט.

שלום ד"ר. בחצי שנה האחרונה עשיתי אקו מאמץ, ארגונומטריה, צינתור וירטואלי (טרשת של עד 24%), אקג, דופלר צוואר ועדין מרגיש שריפה בחזה, גרון, תחושת תקיעות בבטן העליונה עם הקרנה מידי פעם ליד שמאל ודקירות בחזה לשניות שבאות והולכות. ממה זה נובע? האם יש בדיקה נוספת שתשלול אירוע לבבי? אציין שיש לנו היסטוריה משפחתית ולכן מטופל במיקרופרין וליפיטור (LDL 130). לא סובל nלחד ולא מעשן ושומר על בריאות גופנית. לאור ההיסטוריה המשפחתית הנושא מאוד מעסיק אותי... כן זוהה אצלי ריפלוקס ואני מטופל תרופתית ועדין התחושות שאני מתאר בהקשר של דריפה / לחץ בחזה / תחושת עקצוצים ביחד / חזה. אשמח לדעתך. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

התלונות שאתה מתאר מקורן אינו בלב ! המשך לבדק לכיוונים אחרים.