תוצאות בדיקת CT לב -תודה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

26/02/2019 | 14:49 | מאת: מנחם

שלום דר' אשמח לעיונך בתוצאות בדיקת דם שעשיתי- CT לב עם חומר ניגוד. מובן שאחזור לרופאיי עם התוצאות אבל חשובה לי דעתך. הרקע לבדיקה - אירוע משפחתי+גורמי סיכון בשל משקל עודף ושומנים בדם. נהיר לי היטב כי חשוב מכל לשמור על תזונה וכושר ! בסוף - שלוש שאלות. ,וצאות: הושגה הדגמה טובה של עורקי הלב. דופק במהלך הסריקה: 48 פעימות לדקה. נצפתה דומיננטיות עורקית ימנית. העורק השמאלי: ------------------------- העורק הראשי - נראה ללא ממצא חריג. ענף שמאלי קדמי יורד - פלאקים מינימלים %25-0 לא מסוידים בחלקו הפרוקסימלי המשכו ללא ממצא חריג. העורק הדיאגונלי הראשון - נראה ללא ממצא חריג. העורק הדיאגונלי השני - במוצאו פלאק לא מסויד המיצר בכ-%50 עם remodelling חיובי וכן בהמשך נראה פלאק נוסף עם remodelling חיובי לא מסויד המיצר .25-50%-ב ענף דיאגונלי שלישי - נראה ללא ממצא חריג. ענף דיאגונלי רביעי - נראה ללא ממצא חריג. העורק העוקף השמאלי - נראה ללא ממצא חריג. ענף מרגינלי ראשון - נראה ללא ממצא חריג. ענף מרגינלי שני - נראה ללא ממצא חריג. העורק הימני: ------------------- פלאקים לא מסוידים %25-0 בחלקו הפרוקסימלי. ענף יורד אחורי - נראה ללא ממצא חריג. ענף אחורי צדדי - נראה ללא ממצא חריג. מדורי הלב נראו בגודל ומבנה תקין. ללא תפליט פריקרדיאלי. בשדות הריאה שהודגמו: ללא תסנין או תהליך מוקדי. ללא ממצא חריג במיצר. סיכום: נצפתה טרשת קלה לא חסימתית. דרוש איזון קפדני של גורמי הסיכון. וכעת לשאלות: 1. בהינתן שאמשיך באיזון גורמי הסיכון ובנטילת סימבסטינים להורדת שומנים -האם אתה ממליץ במצב הנוכחי על הגדלת נפח ממינון של 40 מ"ג לכדור לילה למינון גבוה יותר? 2. האם ניתן לתת אומדן על סבירות התקף לב/אירוע חסימתי בשנים הקרובות נוכח התוצאות.? 3. האם יש סכנה בספורט מאוד אינטנסיבי במצבי להבנתך - כגון ריצות במהירות גבוהה מאוד ובדופק קרוב למקסימום של גילי. 4. האם לעובדה שיש לי נטייה לקרישיות יתר בדם (נטיה גנטית) היא פקטור חשוב נוסף עבורי בשגרה ובמיוחד בעת טיסות ארוכות (אספירין וכד')? תודה רבה מאוד

כפי שכתוב בתוצאות הבדיקה עורקי הלב אינם בריאים לגמרי,יש בהם תחילתו של תהליך שנקרא טרשת עורקים,מידת הטרשת יחסית קטנה והיא איננה גורמת לחסימה משמעותית בעורקי הלב לשאלותיך 1.מיון הסטטין צריך להיקבע לפי רמת השומנים בדם ובעיקר ה LDL 2. ניתן .ישנן טבלאות שיכולות לחשב סיכון לפי גיל וגורמי סכון 3.לא 4.אכן פקטור שיש לו משמעות גם על העתיד וגם על האינדיקציה לטיפול מניעתי ( אספירין)

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים