מה הסיכוי לאירוע לב?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

21/12/2018 | 23:09 | מאת: ארז

היי ד״ר אני בן 51 בריא בחצי שנה האחרונה, בעקבות סחרחורות, ביצעתי בדיקות מקיפות שכלל אקו, ארגנומטריה, אקו מאמץ, צנטור וירטואלי, הולטר אקג, דופלר צוואר וכו. הכל היה תקין ולמרות זאת עדין מידי פעם מרגיש סחרחורות, תחושת שריפה בחזה. אציין שיש לי ריפולקס, שמסביר את הצרבת ותחושת השריפה. במשפחה יש לנו היסטוריה של לב מה שהעלה אצלי את רף החשש, דבר שהביא גם לביצוע כל הבדיקות שציינתי. האם יש מצב, שלמרות תקינות כל הבדיקות שבוצעו החצי השנה האחרונה, אני חווה או איווה אירוע לב? אני יודע שרפואה אינה מדויק ועדין מחפש סוג של שקט. אודה לדעתך המקצועית תודה מראש

ציינת את גילך אבל לא גורמי סכון ( לחץ דם סוכר כולסטרול עודף משקל עישון פעילות גופנית... ) - אם כל הבדיקות שציינת תקינות מצבך מצויין והסיכון לארוע לבבי מאד נמוך לתקופה הקרובה. אם יש גורמי סיכון וככל שמתקדמים בגיל הסיכויים עולים אבל אתה בנדוקת פתיחה טובה לפחות נכון לעכשיו.

23/12/2018 | 09:25 | מאת: ארז

תודה דר לא סובל מעודך משקל, לחד. לוקח ליפיטור ומיקרופרין בגלל היסטוריה משפחתית. עושה פעילת גוםנית

ישנם מספר מחשבונים שעל פי שיקלול של מספר פרמטרים כמו גיל מין עישון לחץ דם ועוד יכולים לתת הערכה של סיכוי לארוע לבבי בתקופה של עשר שנים

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים