אקו לב בדיקת מאמץ ואקו לב במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

03/12/2018 | 18:44 | מאת: דני

היי, בן 35 מעשן , חפיסא ביום, בריא בדר"כ לחץ דם 120/70 ובמאמץ מקסימלי 160/70 גובה 181 משקל 85 ק"ג. בחודש מרץ האחרון הלכתי לעשות בדיקת מאמץ ואקו לב רגיל, התוצאות שהתקבלו צניחות st אופקיות 1.8 ממ , ללא כאבים בחזה אקו תקין ללא סימנים של אי ספיקת לב, נשלחתי לאקו במאמץ עקב חשד לאסכמיה, כמובן נבהלתי ומיד הפסקתי לעשן , הבדיקה נעשתה אחרי כחודשיים, זאת אומרת חודשיים לא עישנתי, התוצאות של אקו במאמץ, מבחן שלילי זאת אומרת תקין, עם ממצא שלא הבנתי, דלף קל במסתם טריסקופדלי , וצניחות 0.5-1 עולות שנעלמו אחרי כשתי דקות בהתאוששות, והקרדיולוג אמר לי שהכל תקין, שאלה ראשונה: האם יכול להיות שהייתה אסכמיה שנעלמה אחרי חודשיים בגלל שהפסקתי לעשן? שאלה שניה: באקו רגיל הקרדיולוג רשם ללא סימנים של אי ספיקת לב, ובאקו מאמץ רשום דלף קל, מה לא רואים את האי ספיקה באקו ללא מאמץ? כי אקו מאמץ עשיתי פעם ראשונה ואקו רגיל הרבה פעמים מטעמי אישורים לכל מיני ענפי ספורט, ( אני חובבן ) , והאם זה מסוכן לשחק כדורגל או חדר כושר אם ממצא כמו דלפ קל? תודה מראש

תשובה ראשונה - לא. אבל טוב שהפסקת תשובה שניה - אי קשר בין אי ספיקת לב ודלף מסתם. בכל מקרה דלף קל איננו משמעותי ובבדיקה אחת ראו ובאחרת לא ניתן לשחק כדורגל או כל מאמץ גופני אחר עם דלף קל.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים