אי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

25/11/2018 | 09:58 | מאת: גלעד

שלום אני בן 48. בגיל 40 ארגומטריה תקינה. לאורך כל השנים כולסטרול כללי נמוך יחסית 150-140 LDL=70 HDL=40 סוכר תקין רק טריגליצירדים היו כ 10 שנים על 250-300 ואחרי הפסקת מתוקים ירדו ל 150. משקל היה תמיד תקין 60 על 1.80 ( תמיד הייתי רזה ). לפני 4 שנים היה לי זיהום בשיגלה 10 ימים שלשולים משמעותיים מאוד. מאז השתנו לי החיים. פתחתי רגישות להרבה מאכלים כאבי בטן וכו'. עברתי המון בדיקות מחשד לקרוהן ולא נמצא קרוהן ( אמור לעבור בקרוב גם קפסולה ליתר בטחון אבל סיכוי נמוך שזה קרוהן). אמרו שכנראה פתחתי post infectious ibs קשה. כבר שנתים לא אכלתי כלל פירות וירקות כי גורמים ליותר כאבי בטן ונמנע מהמון מאכלים אוכל תזנה דלה מאוד. ירדתי 10 ק'ילו במשקל וכבר שנה שוקל 50 קג על 1.80. כעת לראשונה הירידה די נעצרה ומנסה לעלות. בשבוע האחרון יש קצת קוצר נשימה כאילו קצת יותר קשה לגמור משפט. רופא המשפחה הקשיב לריאות ותקינות. אין חום. אק"ג השבוע תקין. בדיקות דם תקינות. יצויין שבוצע אקו לב לפני שנה והיה תקין. הרופא אמר שתאורטית מתת משקל ותת תזונה כאלה ( וסביר להניח מחסור בויטמינים ) אפשר לפתח אי ספיקת לב וליתר בטחון יבוצע לי עוד חודש אקו לב. רציתי לשאול 1. האם סביר שפיתחתי אי ספיקת לב? ( לפני שנה אקו תקין אבל מאז שנה על תת משקל קשה ). 2. אם התחילה להתפתח אי ספיקת לב מתת תזונה האם היא הפיכה וכשאעלה במשקל ובתזונה היא צפויה להבריא? תודה רבה

תשובות לכל מה ששאלת אפשר יהיה לתת אחרי בדיקת אקו חוזרת. אם אכן נגרם נזק ללב כתוצאה מתת תזונה שיפור בתזונה יכול להביא לשיפור בתפקוד הלב.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים