לחץ דם, תפקוד הלב.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

30/09/2018 | 10:08 | מאת: דני

שלום אני בן 47. עקב קרוהן ירדתי לפני 3 שנים חזק במשקל ל 50 קג על גובה 1.80 לעומת 60 קג שזה הרגיל שלי מאז מנסה לעלות במשקל וטרם הצלחתי וגם התזונה יחסית דלה לפני שנה הרופאה אמרה שתת תזונה קשה כמו עלולה לגרום לאי ספיקת לב. בוצע אקו לב לפני 7 חודשים שהיה תקין. בחודש האחרון מרגיש הרבה יותר חולשה ותשישות. אחרי הליכה של 10 דקות בקצב 4 קמש לפעמים תשוש כמה שעות. אין בצקות. בדיקות הדם יחסית תקינות. אין אנמיה מהותית המוגלובין 13.4 לחץ הדם העליון ירד אבל התחתון קצת עלה. בימים האחרונים לחץ דם כ 92-70 או 90-65 לעומת כ 105-58 לפני כמה חודשים. רציתי לשאול 1. האם הפער הקטן כעת בין הדיאסטולי לסיסטולי שהוא פער של רק כ 22-25 הוא סימן לא טוב? 2. האם יכול להיות שתוך חצי שנה מאקו לב תקין פיתחתי אי ספיקת לב ויש צורך לבדוק שוב אקו לב? תודה רבה

הפרש הלחצים הסיסטולי -דיאסטולי חסר משמעות ברפואה הכל יכול להיות, קשה לי מאד להאמין שתוך חצי שנה התפתחה אצלך אי ספיקת לב. מאד פשוט להיבדק ואם צריך לחזור גם על בדיקת האקו.

01/10/2018 | 12:20 | מאת: דני

תודה רבה על התשובה. כאמור גיל 47 תת משקל משמעותי עקב קרוהן, אקו לב תקין לפני חצי שנה. אקג תקין. שמחתי לשמוע שלדעתך הסבירות שפיתחתי אי ספיקת לב תוך חצי שנה נמוכה מאוד. רציתי לשאול האם כדאי לי לעשות בדיקת bnp לבדוק אם מתחיל לפתח אי ספיקת לב? הבדיקה יכולה לתת מידע חשוב נוסף? תודה רבה

ממש אין צורך, אמנם BNP הוא מדד לאי ספיקת לב אבל לא מדד מנבא שצריך בגללו לנהג כרגע אחרת.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים