היתכן שלא ניתן או לא כדאי לבצע השתלות עצם ושיניים?

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

15/05/2009 | 19:35 | מאת: נירית

השבוע התבשרתי במרפאת פה ולסת בילינסון שההשקעה הכללית בהשתלות ובחניכיים שלי לא כדאית.בגלל מחלת חניכיים צריך להשתיל הרבה מאוד עצם ולקחתו מהאגן. גם אז הסיכוי לקליטה קטן.אין לי כמעט עצם משלי. מדובר ב-45 46 47 אני מבקשת לדעת : האם יש דרך כלשהי(חידושים)בארץ או בעולם שניתן לבצע השתלת עצם ושיניים גם למי שסובל ממחלת חניכיים מתקדמת נסיגה כמעט בכל הפה אבל עברתי ניתוחים הקצעות שורשים ושיננית כל חודשיים וחצי. תודה מראש על האינפורמציה.

שלום נירית, שאלתך נכונה וגם שכיחה ואני מבין את הרגשתך. מחלת חניכיים מתקדמת, שטופלה בצורה יעילה או פחות יעילה נותנת את אותותיה במתרפאים בני 40-50. אנו מאבדים את מרבית השיניים עקב נסיגת חניכיים ואבדן עצם, בדרך כלל עקב מחלת חניכיים. ראשית אציין שהניסיונות לשמר את השיניים בהן קיימים כיסים וזאת על ידי ביצוע ניתוחי חניכיים, דורשת תמיד מחשבה שנייה והתלבטות נוספת, שכן הם גורמים לאבדן עצם יקרה וחשובה היות וביטול הכיסים מקצר את גובה העצם ומאריך את גובה השיניים. המצב אותו את מתארת אינו יוצא דופן וקיים רק אצלך אלא מאובחן אצל לא מעט מתרפאים אחרים. לשאלותיך, אנסה להבהיר את העובדות וההתייחסות הטיפולית העכשווית כפי הנהוג במרפאתי: בבואנו להחליט על כדאיות הטיפול חייבים לדון באריכות בכל הנושאים הקשורים בסיבות ובגורמים לבעיה,לאחר מכן לבסס את ההחלטה על שיקולי עלות מול תועלת, סיכוי מול סיכון, חלופות אחרות קיימות לטיפול ונושאים נוספים שקצרה היריעה לתארם כאן. עניינית, אזור אחורי של לסת תחתונה מחוסר שיניים, כפי שאת מתארת, שבו כמות העצם הקיימת אינה מספקת להתקנת שתלים הוא קשה לטיפול אך לא בלתי אפשרי. טיפלנו במקרים רבים של חסר עצם במימד האנכי או האופקי או בשניהם בהצלחה רבה בשנים האחרונות. ראשית חובה לטפל במחלת החניכיים בכל הפה, ואני מדגיש, בכל, קודם. אם המשמעות היא לעקור שיניים, לעשות זאת בהקדם שכן כפי שהבהרתי קודם, השארתן תגרום לאבדן גובה עצם נוסף. אפשרות אחרת שאנו כוללים בדיון החלופות היא לשקם את העצם החסרה סביב שורשי השיניים הבעייתיות, וזאת למניעת עקירתן. אנו עושים זאת כבר יותר משש שנים בהצלחה. צריך להדגיש שטיפול זה יעיל רק אם מבוצע בפרוטוקול ניתוחי קפדני וכמו כן, אובייקטיבית, גם אז אחוזי הצלחה קטנים במעט בהשוואה לעקירות והתקנת שתלים, אך מתרפאים רבים מעדיפים דרך זאת כיום. שנית, בהתייחס למקור העצם המושתלת, העצם הטובה והאיכותית ביותר היא כמובן זאת הנקצרת מהמטופל עצמו מאתר אחר בגופו. עצם האגן היא חלופה מעולה, נהוג להשתמש בה לשיקום מקרים נרחבים של חסר עצם, כמו מחצית השיניים בלסת אחת או יותר. אתרים אחרים לעצם עצמית הם מתוך הפה. המקובלים הם הסנטר או החלק האחורי של הלסת התחתונה. אתרים אלו מועדפים על מרבית המתרפאים. הם מתאימים למקרים יותר ממקודים של חסר 3 עד 4 שיניים. חלופה נוספת בה אנו משתמשים כבר 5 שנים והמועדפת על מספר רב של מתרפאים, היא עצם המגיעה ממקור חיצוני, והמיוצרת בבנק עצמות. אחוזי ההצלחה בשימוש בעצם מסוג זה גם הם טובים ומתקרבים לאלו בהם משתמשים בעצם עצמית. שלישית, לגבי החידושים, תמיד יש חידושים בתחום החומרים בעיקר ופחות בתחום השיטות. כל חומר חדש חייב להיבחן קודם היטב במבחן הזמן שכן ההצלחה נמדדת בשנים ולא בחודשים... אנו משתמשים בהם רק לאחר שהוכחה יעילותם ופורסמה בעיתונות המדעית תרומה עודפת שלהם לעומת אלו הקיימים ולאחר מספר שנות מעקב. לסיכום, אל לך לאבד תקווה. קיימות שיטות וגם חומרים נוספים המתאימים לחלק מהמקרים, כמו שימוש ב PRP שימוש בלייזר ועוד אחרים שאין כאן מספיק מקום לפרטם. את מוזמנת לקרוא עוד בנושא באתר שלנו שכתובתו בהמשך, אני מרגיש משאלותיך שיתכן ותרצי לשוחח על כך עם מתרפאים שעברו טיפול דומה לפניך, אם כן, כתבי לי למייל הפרטי המופיע באתר בהמשך, ואבקש רשות והסכמה של כמה מהם לשוחח אתך. בהצלחה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים