השתלת עצם

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

01/05/2016 | 21:22 | מאת: לילך

רציתי לשאול האם יכול להיות גם שעשו לי עקריה רק של שן אחת וטוחנת עליונה עם זיהום שאצטרך השתלת עצם למרות שזו שן אחת ואני לא מבוגרת הגיל שלי הוא סביבות ה-40 , ככה שבגילי אין ספיגת עצם כמו של מבוגרים אבל בכל זאת בגלל עקירה של שן טוחנת עליונה שהיו בה 4 שורשים וזיהום , האם בעקבות זאת המצב של ספיגת עצם גדולה יותר מאשר שן אחרת ? אבל האם יש סיכוי ששן אחת לא יותר מזה תגרום ספיגה גדולה ותאלץ אותי חוץ משתל גם לעשות השתלת עצם או אפילו הרמת סינוס בסבירות גדולה יותר והאם במקרה אצטרך עושים את זה היום במעמד ההשתלה או בניתוח אחר ?

שלום לילך, קשה לענות בלי לראות צילום. עקרונית, אם הזיהום קיים הרבה זמן הוא הורס את רקמת העצם סביב השן ויתכן צורך בהוספת עצם או הרמת סינוס אפילו ומדובר רק בשן טוחנת אחת. אם החסר הוא מועט יחסית אפשר להוסיף את העצם החסרה יחד עם התקנת השתל. אם החסר עצם ניכר כנראה צריך לעשות הרמת סינוס כשלב מכין טרם התקנת השתל. בברכה, ד"ר ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים