חיסון שפעת אחרי השתלת עצם ושתל ללא הרמת סינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

09/11/2014 | 18:30 | מאת: איתי

עברתי לפני שבועיים עקירת שן טוחנת עליונה (15), ובאותו מעמד גם השתלת עצם וגם שתל שן (כלומר ה"דיבל", בלי המבנה והכתר), אך ללא הרמת סינוס. לאחר מכן לא היו בעיות מיוחדות, מחוץ לכאב סביר במקום העקירה ובמקום התפר. כעת יש כאב רק אם אני לוחץ על קירות החניכיים בצד השתל. כעת לשאלתי. אני סוכרתי, ולכן אני מקבל חיסון נגד שפעת. האם דרוש להמתין בין ההשתלה הנ"ל לחיסון? אם דרושה המתנה - כמה זמן דרוש להמתין? תודה מאוד.

שלום איתי, כדאי להמתין מספר ימים לאחר סיום נטילת האנטיביוטיקה. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים