שתל שן 26

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

18/03/2014 | 09:54 | מאת: רפאל

שלום. אני בן 36. ב-18 ל-11 עברתי עקירה בשן 26. באמצע ינואר עשיתי סיטי, ורופא אמר שצריך הרמת סינוס פתוחה ותוספת עצם. לפני מספר ימים, רופא אחר אמר שלא צריך תוספת עצם והרמת סינוס. זאת על סמך צילום פנורמי. אני בדרכי לייעוץ שלישי...האם לדעתך כדאי לי לעשות שוב סיטי? האם משהו יכול להשתנות בטווח הזמן מאז הסיטי הראשון? קצת בדילמה מי צודק... תודה רבה

שלום רפאל, אורך שתל רצוי בחלק אחורי של לסת עליונה הוא 10 מ"מ. באם גובה זה קיים על פי סי טי ניתן להתקין שתל. באם קיימת עצם בגובה נמוך יותר יש צורך להוסיף עצם. בדרך כלל מבצעים הרמת סינוס. קיימים שתלים אחרים המיועדים לעצם נמוכה יותר וכן שיטות השתלה המתמחות בהשתלה למקרים של חסר אנכי של עצם. כך, עקרונית שניהם יכולים להיות צודקים. החשוב הוא שלרופא הידע הנכון והמתאים לטיפול. בהצלחה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים