הרמת סינוס פתוחה

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

17/08/2013 | 11:50 | מאת: לולי

עברתי הרמת סינוס פתוחה לפני כשבוע ועקירת שן בינה במקביל באותו האיזור. באמצע הניתוח רירית הסינוס נקרעה (הניתוח ארך כשעתיים) האם זה הגיוני ? קראתי בנושא והבנתי כשרירית סינוס נקרעת מפסיקים ניתוח. אך למרות זאת השתילו שתל אחד והפסיקו (מדובר בסך על 2 שתלים שיניים טוחנות) האם זה הליך תקין ? התנפחתי בצורה איומה וכן שטפי דם בפנים עבר כשבוע ועדין יש נפיחות בלחי . רגישות בזמן שאני מתכופפת כאבים בסינוס האם זה נורמלי ????

שלום לולי, בחלק קטן ממקרי הרמת סינוס פתוחה נוצר קרע ברירית העוטפת את הסינוס. מכאן המשך הטיפול בהתאם לגודל הקרע ונסיון הרופא.... באם הקרע קטן, אפשר להתמודד איתו ולהמשיך בניתוח. בקרע נרחב עדיף להפסיק ולהמתין לאיחוי הרירית לפחות שלושה חודשים. הניסיון והידע של הרופא עושים את ההבדל, יותר נסיון = פחות קרעים . רופא מנוסה יכול להתמודד גם עם קרע נרחב של הרירית. שיטפי דם כשיש קרע של הרירית יותר שכיחים. הם חולפים לאחר כ 10 ימים. נפיחות אפשר למנוע עם טיפול תרופתי מתאים, גם בלי טיפול צריכה לעבור תוך כשבוע עד 10 ימים. כיסוי אנטיביוטי מתאים נחוץ בהרמת סינוס! כדאי שתשוחחי עם הרופא שלך. בברכה, דר ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם , הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים