שתלים ללא הרמת סינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

08/07/2013 | 21:22 | מאת: מזל

לפני מספר שנים עברתי השתלת שיניים טוטאלית בלסת עליונה בישיבה אחת של 5 שעות נעקרו לי 7 שיניים ובמקומן הוכנסו שתלים וזאת ללא הרמת סינוס, אולי הוספת ממברנה במקום שבו חסרה מעט עצם. אלא שהגשר והשיניים שעליו נבנו, בצורה של שיניים קטנות מדי ופנימיות מדי. דבר ששינה לי את החיוך - יש לי חיוך של זקנה (כמו של בט-מן). כשפניתי שוב עם הבעייה אל הרופא אמר טכנאי המעבדה שאין מה לעשות אלא רק תותבת נשלפת. כמובן שהעדפתי להשאר ללא חיוך מאשר תותבת. עלי לציין שמהניתוח ומהשתלים אני מרוצה מאד - להוציא את העבודה הטכנית של הגשר. מה ניתן לעשות. האם יש אפשרות אחרת לתיקון הגשר האם עלי לחייב את הרופא בעגמת הנפש.

שלום מזל, עקרונית, יש לתכנן את מיקום השיניים והכתרים לפני התקנת השתלים. חשוב להבין את היחסים בין מיקום השיניים העתידי למיקום העצם הקיימת בלסת, ולסביר למטופל את המצב הקיים אצלו בלסת וסוגי העבודה האפשריים. באם קיים מרחק גדול מידי בין הכתרים העתידיים לעצם הלסת אפשר וצריך קודם לבצע השתלת עצם מתאימה כדי למנוע צורך בכתרים ארוכים מידי או מגושמים מידי או לא במקום רצוי.... במקרה שלך,קשה להתייחס בלי לראות אותך, עקרונית, ראשית יש לתכנן את המיקום הנכון של הכתרים הרצויים במרחב ולהבין היכן צריך למקמם. לעיתים,בהתייחס לכך שהשתלים במצב טוב ורמת העצם סביבם תקינה,אפשר לשקול ביצוע: 1. גשר מוברג אל השתלים ולא מודבק. 2. הוספת ציפוי חרסינה בצבע ורוד באזור החניכיים. 3. הבלטת הכתרים לכוון השפתיים והבאתם בצורה נכונה לקו החיוך, כלומר, שיראו את החלק של הלהבים הכותרתיים של ההשיניים בחיוך קל. 4. עוד פעולות נוספות שהן טכניות מידי בכדי לפרטן כאן. פעולות אלו יכולות לפתור את מרבית הבעיה האסטתית ולאפשר לך לחייך שנית. מקווה שעזרתי. בברכה, דר ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם , הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים