עקירה והשתלת עצם

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

08/08/2009 | 04:06 | מאת: ליהי

שלום רב לך, כיום אני בת 23 ולפני יישור שיניים כבר חצי שנה שאני שומע חוות דעת שונות לגבי הטיפול שאני צריכה לעשות ורציתי לשמוע לדעתך. הלסת העליונה שלי צרה מהתחתונה והבנתי שעל מנת להגיע לתוצאה מקסימלית יש לנבור ניתוח הרחבת לסת ובנוסף יידעו אותי שאני חייבת לעקור את שיני הבינה שלי לפני היישור. בנוסף היתה לי מחלת חניכיים ושתי השיניים הקידמיות תחתונות שלי נפגעו והמומחה אמר שיש לעקור אותם ולעשות השתלת עצם מאחר ולא ניתן לשקם את השיניים (השיניים עצמם חשופותבחלק התחתון אין חניכיים) לחכות שהעצם תקלט ואז השתלות. רציתי לדעת האם מומחה אחד אומר שחובה לעקור את השיניים יש סבירות שמומחה אחר יסביר לי שיש אפשרות בהשתלת עצם בלבד ע"ג השן? האם הרחבת הלסת מחוייבת בעקירת שיני בינה? והאם לניתוח הנ"ל ישנם סיבוכים נפוצים-סיכונים? תודה מראש אשמח אם תענה לשאלותיי.

שלום ליהי, אכן, יש הממליצים עקירות שיני בינה לפני יישור שיניים. הסיבות: צפיפות יתר של השיניים בלסת, טפול מהיר וקל יותר בלי הצורך בהזזת שיני בינה ועוד. יש הנמנעים מעקירתן בעת הרחבת קשת השיניים. כל מקרה לגופו. עדיף ייעוץ לאחר בדיקה קלינית. לגבי החותכות הקדמיות התחתונות, גם כאן יתכן ואפשר להמליץ לך רק השתלת עצם סביב השיניים הקיימות בלי עקירתן. שוב, בדיקה וצילום לפני חובה. בכל ניתוח קיימים סיכונים, אך באם נערכים נכון לפני הם בשליטה. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים