ציסטה בלסת עליונה שפרצה את הסינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

11/08/2020 | 11:00 | מאת: רויטל

שלום, בעקבות זיהום באזור הלסת העליונה וטיפול אנטיביוטי, החלטתי לעבור בירור מעמיק למה זה קרה . בצילום פנורמי אף רופא במהלך השנים לא גילה, אך בעקבות סיטי לסת עליונה התגלתה ציסטה שעוטפת שן שלמה ואף פרצה את הסינוס. הגעתי לרופא כירורג אחד שאמר שעוקרים את השן ומוציאים את הציסטה בטישטוש ולא הרדמה מקומית רגילה... אבל משאירים סינוס פתוח. : ההבחנה כפי שנרשמה : נגע RL בלסת עליונה משמאל עם גבולות מוגדרים כ- 3 ס"מ מערב את שיניים 26 ו 25, רושם לפריצת קורטקס בוקאלי וסינוס מקסילרי. הגעתי לרופא מומחה אחר שטען שיש לבצע גם השתלת עצם. ההבחנה הפעם :נגע ציסטי גדול מאד כ 4.5 ס"מ בלסת עליונה משמאל מערב את שן 26 על גבול 25 אבל אינו מערב אותה. רופאה שלישית לא דברה גם על השתלת עצם אלא רק על ביופסיה . האמת היא שאני כבר מבולבלת, מה נכון לעשות ואשמח לעזרה.

שלום רויטל, בבקשה לצרף צילום סיטי עדכני שאוכל להתייחס. תודה, בברכה, ד"ר ראובן שפירא www.lmplant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים