אימונים לאחר השתלת עצם (השתלת גרגירים)

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

18/06/2019 | 10:22 | מאת: יעל

לפני שבוע ביצעתי השתלת עצם . שאלתי את הרופא האם אפשר לחזור לפעילות גופנית, לא ציינתי שאני עושה גיו ג'יוסו ברזילאי ולכן לא יודעת האם מותר . שאלה נוספת האם אחרי תהליך שתלים מותר להתאמן באומנויות לחימה. החשש העיקרי הוא מכה או לחץ במקום

שלום יעל, עקרונית, למקרים פשוטים עד בינונים, פעילות גופנית לאחר שבוע אני מאשר,אך לא אגרסיבית. איני יודע מה סוג השתלת העצם שעשו לך, לכן כדאי לשאול את הרופא המנתח. בכל מקרה לא טרם הסרת התפרים, אז הרופא יכול לעשות ביקורת ולהחליט. ד"ר ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

18/06/2019 | 12:33 | מאת: יעל

קודם כל תודה על תשובתם המהירה.זה ממש עוזר שיש עם מי להתייעץ. אין לי ביקורת התפרים נמסים לבד לפי מה שנאמר לי . כרגע עדיין נמצאים. ההשתלה הייתה מאין גרגירים שנדחסו לחניכים לאחר עקירה, הרופא אמר שאני יכולה כבר לחזור לפעילות גופנית יום למחרת במידה ואני מרגישה טוב . נסיגת העצם הייתה בגלל דלקת נמשכת בשורש ואעדר שן ליד(שם היה גשר)הדלקת יצרה בור אנכי . התקשרתי לרופא והוא אמר שאין מניע לחזור להתאמן באומנויות לחימה. אשמח לחזור אך לא במחיר של כשל השתלה. האם מכה יכולה לגרום לחוסר קליטה של ההשתלה? מה תפקיד החומר הגרגירי, האם הוא צריך להתקשות ולהחליף את העצם?

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים