חדיפת שתל ותהליך השיקום

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

16/05/2017 | 08:13 | מאת: יעל

הולכים לעשות לי חשיפת שתל שעברה גם הרמת סינוס מהי הפרצדורה של הפעולה ומהם ההנחיות לאחר מכן? ואיך הולך תהליך השיקום? וכמה פגישות בדרך כלל הולך תהליך השיקום?

שלום יעל, חשיפת השתל היא פעולה כירורגית קטנה וקלה יחסית. לראש השתל הוברג בורג קטן ושטוח הנקרא בורג כיסוי והוא נמצא מתחת לחניכיים. כדי שאפשר יהיה להתחבר לשתל ולהבריג אליו מבנה ועליו לבנות כתר יש צורך לעשות פתח קטן בחניכיים ודרכו להסיר את בורג הכיסוי ולהבריג במקומו בורג אחר שהוא גבוה יותר והבולט מעל החניכיים, הנקרא כיפת ריפוי שתפקידו לאפשר לחניכיים להחלים סביבו ולהתאחות. לאחר מספר שבועות אפשר לקחת מידה ולהזמין מהטכנאי מבנה וכתר חרסינה המתאימים לשתל. לעיתים מכינים כתר לתקופת המעבר הנקרא גם כתר זמני. במרפאתנו מכינים את המבנה וכתר החרסינה ביום אחד והמידות נעשות בצורה אופטית, כלומר מצלמים עם מצלמה את השיניים ולפי התמונות המחשב מכין במקום כתר חרסינה מלאה ללא מתכת, בדרך כלל כתר EMAX, בברכה, ד"ר ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

24/08/2017 | 05:36 | מאת: שושנה לוי

לאור תשובתך ציטוט "במרפאתנו מכינים את המבנה וכתר החרסינה ביום אחד והמידות נעשות בצורה אופטית, כלומר מצלמים עם מצלמה את השיניים ולפי התמונות המחשב מכין במקום כתר חרסינה מלאה ללא מתכת, בדרך כלל כתר EMAX" אחרי צילום פנורמי, CT שעושים לפני השתלה ובסוף צילומים להכנת כתרים האם כמות הקרינות שהפה והלסת צוברים (בלי לקחת בחשבון טיפולים וצילומים קודמים) לא מסוכנת. האם ניתן לוותר על הצילום האחרון ולבצע הכנת כתרים באמצעים ללא קרינה. בברכה, שושנה לוי

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים