צ י ל ו ם MRI ומתכות

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

31/01/2017 | 12:48 | מאת: רונית

אני מועמדת להשתלה בלסת עליונה עם הרמת סינוס פתוחה אולם עקב סינוסטיס (אסימפומטית) אני נדרשת לאישור אף אוזן גרון קודם הפרוצדורה. הייתי במספר ייעוצים, הרוב אישרו אולם חלק התלבטו... ולכן אני נדרשת לצילום MRI סינוסים בנוסף ל CT שכבר בוצע. שאלותי: 1. מה דעתך ? 2.מה הסיכון בביצוע הרמת הסינוס מבלי ניתוח FESS קודם ? 3. האם ניתן לבצע MRI כשיש כבר שתלים (אחרים) בפה היות וזו בדיקה המבוססת על תהודה מגנטית ואסור מתכות בגוף ? תודה.

שלום רונית, 1.סינוסיטיס בהגדרה היא מחלה דלקתית. יכולה להיות כרונית או חריפה אך לא ברור לי המשמעות של אסימטומטית. לא כל מלאות חלקית ברצפת הסינוס המאובחנת רנטגנית בלבד היא סינוסיטיס. לעתים אין להן משמעות קלינית היות ומדובר בהתעבות הרירית בדופן הסינוס המקסילרי. 2.חשוב להתייעץ עם מומחה אאג, וכן לוודא שקיים אוורור נאות לסינוס והפתח בין הסינוס לאף רחב מספיק. עליו להחליט אם ניתוח הFESS הוא הכרחי. 3.עקרונית, שתל טיטניום בטוח ומאפשר ביצוע בדיקת MRI. אולם, יש לבחון מהו מיקום השתלים הקיימים יחסית לסינוס הנבדק, שכן השתלים עלולים לגרום להפרעות בקבלת תמונה איכותית סביבם. מומלץ להתייעץ עם הרדיולוג, המבצע את הבדיקה טרם הביצוע. 4. אם תרצי, אפשר להעביר באימייל את צילום הסי טי שעשית דרך צור קשר באתר שלי שכתובתו בהמשך ואנסה לעזור. בברכה, ד"ר ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים