פורום גלולות ואמצעי מניעה
מנהל פורום גלולות ואמצעי מניעה
היי, אני משתמשת ביאז פלוס . אני קיבלתי מחזור ביום שני וביום חמישי סיימתי את החפיסה שלי (לקחתי גלולה לבנה האחרונה) ובימי שישי שבת שכחתי לקחת את 2 הגלולות הראשונות של החפיסה החדשה מה עושים במצב כזה?
שלום אני אמורה להתחיל את בחפיסה השנייה בעוד 4 גלולות לבנות אבל הגלולה הראשונה הלבנה נפלה לי ואינה. לקנות חפיסה חדשה או שזה בסדר לדלג עליה?
התחלתי בגיל 16 עם גלולות מינס. הן גרמו לי לירידות קיצוניות במצב הרוח ורגישות נוראית. הרופאה לאחר מכן נתנה לי ZOELY. אני נמצאת עליהן כבר שנה וחצי ובחצי שנה האחרונה יש לי תופעות לוואי ממש נוראיות. יובש נורא, חוסר חשק מיני, עייפות, דימומים חוזרים ונשנים בין מחזורים וגם פעמים רבות לא מקבלת מחזור על גלולות הפלסבו. חשוב לי לציין שאני לא מפספסת גלולות או מאחרת ביותר משעה אף פעם. אני ממש מרגישה לא עצמי עליהן. כשאמרתי זאת לרופאה היא אמרה שהאופציה הבאה היא יסמין כי יש בה יותר אסטרוגן אבל שלה יכולות להיות תופעות לוואי גרועות אחרות. זה באמת נשמע כאילו בגלולות שלי אין מספיק אסטרוגן אבל בדקתי על יסמין וגם לגלולות האלה יש ביקורות ממש גרועות. אני מאוד לא מעוניינת בהתקן תוך רחמי וכן חשוב לי לא להכנס להריון (לכן קונדומים עם יעילות של בערך 80% הם סיכון מבחינתי). האם יש לך המלצות לגלולות אחרות עם רמת אסטרוגן גבוהה? או לחלופין האם כדאי לי לעבור לDAYSY או משהו בסגנון? תודה מראש
שלום האם ניתן לקחת 2 כדורי רמוטיב ביום (בוקר וערב) וגלולות למניעת הריון? צריך הבדל כלשהו בין התרופות או שאין בעיה לקחת גם וגם? תודה
אני לקחתי גלולה בשעה 19.00 ובשעה 20.00 הקאתי... מה עליי לעשות? האם לקחת גלולה נוספת? ומהיכן להשלים את הגלולה החסרה?
שלום, התחלתי נובה רינג לפני חודש בדיוק. כשבוע אחרי שהתחלתי הופיעו לי קשקשים בקרקפת, אך מסוג שמעולם לא היה לי- הם לא לבנים אלא בצבע של העור ועם כתמי דם, ממש כאילו חלקים מהקרקפת נושרים לי... בנוסף הגיע גירוש ונשירה. מעולם לא היו לי דברים כאלה לפני השימוש. אני מאמינה שיש קשר בין הדברים היות ואחת התופעות הכתובות בנובה רינג היא נשירה או יובש, אך רציתי לשאול האם אלו תופעות הסתגלות סבירות? האם כדאי לחכות עוד חודשיים לראות אם יחלוף או שזה מצב מסוכן? תודה רבה
אני לוקחת גלולות יסמין. רוצה להמשיך לקחת ברצף עוד חבילה- מסיימת 21 יום ורוצה להתחיל עוד אחת ברצף בלי 7 ימי ההסקה - הבנתי שאפשר עד 2 חבילות ברצף. השאלה אם אפסיק באמצע החבילה השנייה זה יפגע במניעה לכניסה להריון? למשל לוקחת 21 כדורים (חבילה שלמה) ואחכ מהחבילה השנייה ממשיכה ברצף עוד 18 כדורים ואז מפסיקה.
אני נוטלת גלולות מסוג פמינט כבר שנתיים. ביומיים האחרונים של החפיסה (כלומר נותרו 2 גלולות) היו לי הפרשות כמו בתחילת המחזור (קרה פעמיים בלבד) המשכתי לקחת את 2 הגלולות הנותרות כרגיל ועכשיו מחכה לקבל מחזור... ממה זה נובע והאם הכל בסדר עם ההגנה של הגלולות? אציין שלקחתי את כל הגלולות בזמן!
החלפתי לפני שבועיים את גלולות הזואלי ביאז כדי לקצר את המחזור ואת כאבי הקדם מחזור בהמלצת רופאת הנשים שלי. התחלתי את הכדור הראשון הפעיל ביום הראשון למחזור כמו שצריך, אבל המחזור לא התקצר.. עדיין היו 6 ימי דימום רגילים ועוד 5 ימים של הכתמות והפרשות חומות. השאלה שלי היא האם זה יסתדר אחרי נטילת החפיסה השניה (האם ימי המחזור יתקצרו וההפרשות יעלמו)?
היי יש לי דימום בכמות של מחזור אך בצבע ורוד, יש לציין שאני עם התקן כבר כמה שנים המחזור הקדים לי בכמה ימים
היי, אני כרגע על גלולות יסמין ובהמלצת הרופאה עוברת לגלולות פומיניק אבל לא הבנתי איך מתבצע המעבר. כשאסיים את החבילה של היסמין אצטרך לחכות שבוע ואז להתחיל פומיניק? או להתחיל מעכשיו למרות שלא סיימתי רת החבילה?
היי,מה יעיל יותר במצב של פטריה? נרות אגיסטן או כדורים פלוקנול 150? תודה רבה
היי בת 27 בריאה אני נוטלת גלולות מסוג מליאן כבר 9 שנים ברציפות. לאחרונה, כהכנה לשלב ההריון התחלתי גם לטול חומצה פולית. לא בטוחה שיש קשר, אך בחודשיים האחרונים החלו להופיע דימומים בין ויסתיים לאחר קיום יחסים ובלי קשר למחזור החודשי. יתכן שרירית הרחם דקה מידי בעקבות נטילה ממושכת של גלולות ושהגיע הזמן להפסיק? בכל אופן מתכננת להפסיק בעוד כמה חודשים. תודה רבה
ביצעתי הפסקת הריון ע"י גרידה לפני שבוע ב11.11.18 ועדיין יש דימום קל האם אפשר להתחיל לקחת גלולות בכל יום מעכשיו והאם זה משנה באיזה יום בשבוע או שצריך לחכות למחזור הראשון? ומתי אני אהיה מוגנת?
אני בת 22, נוטלתי גלולות יאז הרבה זמן כשנתיים ואז עשיתי הפסקה של שנה. לפני חודשיים התחלתי לקחת שוב גלולות יאז אך יש לי דימומים לא סדירים במהלך כל החודשיים האחרונים. חיברתי את שתי החבילות הראשונות והנחתי שזו הסיבה לדימומים אבל קיבלתי מחזור בסוף החבילה השנייה וכמה ימים אחרי תחילת החבילה השלישית (שהיו נטולי דימום) התחיל שוב דימום. הוא לא נראה מחזורי אלא כמו דם רגיל וגם לא דימום חזק.
אני משתמשת במדבקות כבר כבר שלוש שנים ותמיד מקבלת מחזור , החודש הזה לא קיבלתי אבל היה לי דימום של יום אחד מה זה אומר שאני בהריון?
שלום רב, אני בחודש הראשון לשימוש בטבעת נובה רינג. בסה"כ היא בסדר אבל מדי כמה ימים אני מרגישה אותה "יוצאת" מהנרתיק ובנגיעה מרגישה את הקצה שלה מחוץ לשפתיים הפנימיות (לא החיצוניות). האם אני מוגנת עדיין או שהחלק הקטן הבולט החוצה פוגם בהגנה? ברגע שאני שמה לב אני דוחפת אותה פנימה אבל אני לא שמה לב מיד כשזה קורה והיום למשל גיליתי את זה רק בבוקר... בנוסף, התחיל לי דימום באמצע החודש. הנחתי שזו הסתגלות אך האם יכול להיות שנפגמה ההגנה לאור מה שכתבתי לעיל ולכן הדימום? תודה רבה!!
שלום לך נסי להתאים אותה במקומה בכל פעם שאת חשה כאילו יוצאת. את מוגנת בכל מקרה
שלום, קיימתי יחסים עם בעלי ביום א וביום חמישי שזאת הייתה הגלולה ה23 שכחתי ולא לקחתי ביום ה24 אמרתי אעשה הפסקה ןאחכה למחזור. האם אני מוגנת?
אני נוטלת גלולות יאז מזה שנה. החפיסה מונה 24 גלולות פעילות ועוד 4 ריקות. בחודש שעבר המשכתי ליטול את הגלולות הפעילות ברציפות ("דילגתי" על המחזור) והחודש המחזור הקדים ביום. כלומר, נשארה לי עוד גלולה אחת לא פעילה. האם עליי להתחיל את החפיסה הבאה (גלולה פעילה ראשונה - אותה בקביעות יוצא לי לקחת ביום הראשון של הוסת) או להמשיך בגלולה האחרונה?
שלום דוקטור, לפני כשבוע שכחתי ליטול 2 גלולות אך לא קיימתי יחסים באותם ימים. הלכתי לרופא הנשים שלי והוא אמר לי להפסיק לקחת מאותה חפיסה ולהתחיל אחת חדשה בעוד ארבעה ימים. לאחר ארבעה ימים קיבלתי את המחזור ובדיוק לקחתי את הגלולה הראשונה של החפיסה החדשה , לפי ההוראות הראשוניות ברגע שלוקחים גלולה ביום הראשון של המחזור מוגנים כבר בסיום המחזור . רציתי לדעת אם זה תקף גם למחזור שבא לאחר הפסקת חפיסה . תודה ויום מעולה
הי החודש התחלתי לקחת חפיסה ראשונה של הגלולות מינס, את הגלולה הראשונה לקחתי ביום הראשון של המחזור ככה שאני אמורה להיות מוגנת. היום לקחתי את הגלולה הלבנה הראשונה ועדיין לא קיבלתי מחזור האם זה בסדר? פשוט להמשיך רגיל לחפיסה הבאה?
ד״ר שלום, אחרי שימוש של שנתיים בגלולות. הייתי אחרי שבוע הפסקה ולקחתי רק גלולה א-ח-ת מהחפיסה החדשה ואז החלטתי לא לקחת יותר ולהפסיק את הגלולות. האם אקבל שוב מחזור? תודה
ערב טוב, לפני כמספר חודשים גילו לי גידול שפיר בברך, הוסר בניתוח ומאז אני במעקב וצריכה לבצע צילום רנטגן בכל חודשיים מכיוון שיש לגידול הספציפי הזה נטייה לחזרה (הגידול נקרא gct) בשנה הראשונה מאז הניתוח אני צריכה לעשות צילומים ולכן אני חושבת לקחת גלולות למניעת הריון על מנת שלא אצטרך בהריון לבצע 4-5 צילומי רנטגן מכיוון שהבנתי שתינוקות חשופים לקרינה מייננת בצורה גבוהה יותר, אשמח לדעתך בעניין האם כדאי למנוע הריון עד סוף השנה והצילומים?
היי הפסקתי לקחת גלולות ממש לפני שבועיים לאחר המחזור האחרון שלי לאחר 10 שנים שאני לוקחת. התחילו לי ממש כאבים חדים בבון התחתונה ואני חוששת שאלה תופעות לוואי מכך שהפסקתי את הגלולות כמובן שקבעתי תור לרופאת נשים השאלה אם זה משהו שקשור?
שלום ד'' ר אני לא זוכרת אם לקחתי את הגלולה האחרונה בחפיסה בזמן ההפסקה חבר שלי גמר בפנים האם לקחת פוסטינור? תודה רבה
ד'ר שלום אני לוקחת גלולות בלי הפסקה כבר במשך שנה. במשך 10 חודשים לקחתי פומיניק ברצף (בלי מחזור) ובחודשיים האחרונים מינס ללא הפסקה. הנטילה ברצף ללא כדורי הדמה נועדה למנוע את המיגרנות לפי הוראות הגניקולוג. רציתי לדעת האם זה נורמלי שבגלולות האחרונות בחבילה (לפני הדמה) והראשונות של החבילה הבאה ברצף(ללא לקיחת הדמה) אחווה תופעות לוואי של מחזור כמו התכווצויות? תודה
היי דוקטור, אני נוטלת גלולות מינס מזה חמש שנים. אני מעוניינת להקדים את המחזור בשבוע כדי שלא יפול לי בזמן חופשה, האם אפשר פשוט להפסיק שבוע לפני ביום החפיסה ? והאם לאחר התחלת חפיסה חדשה אני מוגנת כרגיל מתחילת החבילה? תודה!
בתחילת החודש שחכתי לקחת את הגלולה הראשונה אז פשוט דילגתי עליה והשתמשתי בקונדום אתמול שכחתי לקחת עוד גלולה (אני לוקחת בשעה 21:00 בערך) גלולה מספר 16 מתוך 21 גלולות אסטל ולקחתי אותה היום בבוקר ב8, האם אני עלולה לקבל מחזור? אם כן מה עלי לעשות עם הגלולות? להמשיך לקחת כרגיל? בנוסף לכך אני מעוניינת לחבר חפיסות כדי לדלג החודש על קבלת המחזור האם זה יבלבל את הגוף שלי או שזה משהו שניתן לעשות?
היי, התחלתי לקחת גלולות ביום ה 15 של המחזור. כביכול, לאחר שכבר התקיים הביוץ. עשיתי לפני כן בדיקת הריון שיצאה שלילית. האם יש סיכויים שלגלולות כבר לא תהיה השפעה והמחזור יגיע בשעתו? תודה.
שלום אני לוקחת גלולות מינס מס שנים .אני אחרי 2 הריונות והכל מצוין . החלטתי להפסיק את הכדורים לחודש והתחרטתי . לאחר שהפסקתי הי לי דימום למס ימים .התחלתי לקחת שוב את הכדורים מהיום הראשון של הווסת. סיימתי חפיסה אחת וגם את הלבנים ועוד לא קיבלתי ווסת . המשכתי כרגיל את החפיסה השנייה . האם זה שכיח?צריך לבדוק או לעשות משהו?אשמח לתגובה כרגע אני במחצית החפיסה ומחכה לכדורים הלבנים לקבלת הווסת. האם להיות רגועה
הייתי צריכה לקבל מחזור והמשכתי את הגלולות כי היה לי יום הולדת, חשוב לי לציין שאני בחפיסה השניה ! אני רוצה לדעת למה יש לי הפרשות חומות כאלה ותמיד שאני לוקחת את הגלולה היא עושה לי כאבי בטן כאילו להיכנס לשירותים זה אומר משהו?
רציתי לדעת אם אפשר להיכנס להריון מי גלולה לבנה ? כי הבנתי שהן לא פעילות והאם חייב לקחת אותן או שכבר אפשר להתחיל בחפיסה חדשה ?
שותה כל יום ב11 12 בצהרים שכחתי ביום חמישי לישתות קימתי יחסים יום שישי בצהרים ניזכרתי נילחצתי שתיתי ב1200 בצהרים כדור של יום חמישי.ושישי בערב כדור של שישי. שבת כדור שבת.וכן הלאה אחרי שבועים שלושה השבת השישי10.11.2018 יש כאבי גב תחתונה עים הפרשות מלוות קצת בדם האים אני מוגנת או יש מצב להריון הזכיר שותה גלולות שנים עים החלפות כל הזמן ביגלל דימומים.תודה
שלום דוקטור, אני בשבוע השני לחפיסה מספר 6 שלי , משתמשת ביאז פלוס, היום יום שבת , הפעם האחרונה שקיימתי יחסים הייתה יום שני. החלפתי פלאפון ויצא מצב ששכחתי להשים את ההתראה של הגלולות ושכחתי ליטול אותן יום רביעי ויום חמישי . יום שישי בלילה לקחתי את שלושתן ביחד בשעה הרגילה שהייתי אמורה לקחת .מה עושים? האם להמשיך כרגיל ? האם יש חשש שאני בהריון למרות שלא קיימתי יחסים כלל בחמישה ימים האחרונים? אשמח לתשובה מהירה .
שבוע הבא אני טסה לבודפשט ויש בין ישראל לשם שעה הבדל אז רציתי לדעת אם אני צריכה לקחת לפי השעון של ישראל כלומר לדוגמא כל פעם שבישראל השעה 13:00 אז לקחת או לקחת כשבבודפש השעה 12:00 כי יש הבדל של שעה וצריך לקחת את הגלולה כל 24 שעות ובאותה שעה ???
שלום, אני בת 22 עוד מעט ונווטלת גלולות פעם ראשונה של יסמין פלוס כבר כמעט חודש(23.10). לפי החפישה משבוע הבא(11.11) אני אמורה לקבל ווסת אבל אני התחלתי לראות כתמים חומים מאתמול(8.11), מזה אומר ?
בוקר טוב, בתאריך ה - 27.10.18 בלילה שכבתי עם בן זוגי והקונדום נקרע. למחרת ב - 28.10.18 לקחתי פוסטינור בשעה 15:00 בצהרים. ב - 07.11.18 בערב התחילו לי סימני מחזור כשבוע לפני המועד שצריך להיות. כיוון שחשבתי שזה המחזור שמגיע התחלתי לקחת גלולות ב - 08.11.18 בבוקר. נראה לי בסוף שזה לא המחזור אלא רק תופעת לוואי מהפוסטינור. השאלות שלי הן: 1. האם יש סיכוי שאני בהריון? 2. מה יקרה עכשיו עם המחזור שלי? 3. מתי אהיה מוגנת ואוכל לא להשתמש בקונדום? תודה רבה
שלום לך בצעי בדיקת הריון המשיכי בגלולות כסדרן. תהיי מוגנת מתחילת החפיסה החדשה
היי, אתמול חשבתי כאבי בטן חזקים שלאחר מכן היו מלווים בהקאות מרובות. לקחתי גלולת מינס בזמן שהייתי צריכה לקחת ולאחר עשרים דקות, חצי שעה הקאתי שוב. חשוב לציין שלא לקחתי גלולה נוספת בזמן. איך להמשיך מכאן את הטיפול אם עברו יותר מ12 שעות מזמן נטילת הגלולה? כמה זמן אני לא מוגנת וכמה זמן אני צריכה להשתמש באמצעי מניעה נוסף עם הגלולות? תודה רבה.
שלום רב! אני בת 32 נוטלת גלולות יסמין מזה כשנתיים. במחזור האחרון והקודם לו הדימום הרבה פחות מהרגיל. מה זה אומר? האם יש צורך לגשת לרופא נשים? אודה לתשובתכם מודאגת מאוד.
היי, אני לוקחת גלולות כבר שנתיים ולאחרונה בחודש מרץ החלפתי מרשם של גלולות. היום אני לוקחת גלולות בלארה כבר 8 חודשים. בתחילת השבוע השלישי שלי של הגלולות הופיע לי דימום בזמן שאני עושה פיפי. אני כבר ביום השני שזה קורה. מה לעשות? זה לגיטימי, זה נורמאלי, זה מסוכן?
האם תולעי מעיים שאני חושדת שנדבקתי בהם מכלבי או ממקור אחר משפיעות על יעילות נובה רינג? תודה!
ערב טוב לפני שבוע וחצי הרופא נשים נתן לי את הגלולות יאז אני בת 41 לא לקחתי שנים כלום הוא נתן לי את זה יותר להורמונים , מאז אני עם כאבי ראש חזקים , האם להפסיק את הגלולות ?
שלום רב, התחלתי לקחת גלולות לפני מספר שנים עקב כאבי מחזור חזקים. הכל היה תקין עד שביצעתי הפסקה לפני כשלוש וחצי שנים... במשך 8 חודשים סבלתי מהתפרצות פצעים רצינית ובמשך כחצי שנה מתוכם לא קיבלתי מחזור ולאחר מכן החלטתי לשוב לקחת גלולות.. מאז המצב לא טוב. אני סובלת מדימומים בין ויסתיים שרק מחמירים (כרגע לאורך כמעט כל החודש) כבר קרוב לשלוש שנים.. ביצעתי בדיקות שונות והוחלפו הגלולות מספר פעמים וזה לא מועיל.. אני אובדת עצות וקרובה לייאוש, שומרת נידה ובמצב הנוכחי לא יכולה להיות עם בעלי גם חודש שלם בגלל זה. אשמח לייעוץ או הכוונה בנוגע לפיתרון.. אציין שהפסקת הגלולות תלווה בהופעת אקנה
זאת הגלולה שיצרה את הבעיה מלכתחילה
שלום, לקחתי גלולות במשך שנתיים וחצי, עשיתי הפסקה של 3 חודשים. עכשו חזרתי לקחת ואני מסיימת את החבילה (כדורים לבנים). עדיין לא קיבלתי מחזור ואני בלחץ. האם יש לפעמים איחור במחזור אחרי שחוזרים לגלולות לאחר הפסקה?
שלום ד"ר, לפני מספר שנים השתמשתי בנובה רינג והפסקתי את השימוש לאחר שבוע עקב אי נוחות בנרתיק והרגשה כללית רעה (לרבות חום ומעין צינון-גרון). עברתי המון סוגי גלולות והכל עשה לי רע. לפני שבוע בדיוק החלטתי לתת עוד הזדמנות לנובה רינג אחרי זואלי. היא נוחה ואני מרגישה שיפור אבל מהרגע ששמתי אותה יש לי שיעול מטריד, כאבי גרון (כאילו משהו תקוע) ולשון לבנה. הייתי אצל רופאת משפחה שחשבה שזה ויראלי, אבל נראה לי תמוה שקרה ממש יומיים אחרי הנובה רינג. אני בריאה לחלוטין בד"כ... קראתי בעלון תופעות לוואי שבמקרה ויש מעין הצטננות עם כאב גרון או קושי נשימה\בליעה יש לפנות לרופא בדחיפות. עשיתי זאת וכאמור רופאת המשפחה לא התייחסה ברצינות וביטלה זאת. יש תור לרופאת נשים רק בשבוע הבא. מה לעשות? לא יודעת אם קשור אבל אתמול גם הופיעו לי סימנים כחולים בכל ירך ימין מבלי שקיבלתי כל מכה. תודה!
14 ימים אחרי שהיה לי את המחזור האחרון שלי, כשאני נמצאת באמצע חפיסת הגלולות (יאז פלוס) התחיל לי מחזור שוב. יש לציין שלא שכחתי לקחת גלולה אף פעם.. לוקחת תמיד ובזמן. המחזור השני שלי לאותו החודש נמשך כבר 12 ימים (!!) ולא נגמר. מה אני אמורה לעשות? זה נורמאלי? עוד יומיים אני מסיימת את החפיסה ואמורה לקבל כבר שוב מחזור...
שלום, פספסתי גלולה אחת בחודש האחרון והמשכתי עם החבילה כרגיל וכעת אני בשבוע ההפסקה וקיבלתי מחזור. אחרי שבוע ההפסקה אמשיך כרגיל עם החפיסה הבאה. ממתי אני מוגנת שוב ויכולה לקיים יחסים ללא חשש? תודה מראש.
שלום רב, הנני נוטלת גלולות מסוג יאז פלוס ואני כבר בקופסא הרביעית...בסיום הקופסא השלישית אשר הקפדתי ליטול כמו שצריך, נטלתי גלולה לבנה אחת ואז שכחתי ליטול את הגלולה הלבנה השניה...יוצאת שיום אחד לא נטלתי גלולות בכלל...החלטתי לפתוח קופסא חדשה ולקחת גלולה ביום שבו הייתי אמורה לקחת את הגלולה השלישית...הופיע דימום ביום שבו הייתי צריכה לקחת גלולה לבנה שניה...כן קיימתי יחסי מין לפני ואחרי...כעת אני בגלולה השמינית ועדיין ישנו דימום בניגוד וקצת כאב בבטן תחתונה...ביצעתי בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית...מה אני עושה עם הדימום? יכולה לקחת שתי גלולות בבת אחת כדי להפסיק את הדימום?
ערב טוב לפניי חודש בהמלצת הגניקולוגית עברתי מגלולות יאז ליאז+. כעבור שבועיים ועד עכשיו(כבר יותר משבוע) אני חווה דימום שהוא אינו ימי המחזור שלי. אני נוטלת יאז כבר 5 שנים ללא הפסקות,בת 28 ובריאה. אשמח להסבר האם יש קשר במעבר בין הגלולות או כל הסבר אחר תודה מראש
שלום! רציתי לשאול, -אני לוקחת גלולות מסוג יאז פלוס עכשיו יש לי דימום חלש כבר חודש לפחות.. רציתי לדעת אם הדימומים פוגעים ביעילות הגלולה... קיימתי יחסי מין לא מוגנים לפני שבוע.. לכן אני שואלת.