קשקשת: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

קשקשים: חדל קשקשת בקרקפת

קשקשת על הקרקפת היא בעיה נפוצה מאוד, אך כזו שניתנת לטיפול. הגורמים לה רבים, והעיקרי שבהם: פטרייה שחיה על הראש קשקשים הם מצב כרוני שבו עור הקרקפת מתאפיין בקילוף מופרז ולעיתים בגירוד. בקרקפת, כמו בעור הגוף, נוצרים כל הזמן תאי עור חדשים ברמה הנמוכה ביותר של האפידרמיס, והם עולים בהדרגה אל פני העור. בתהליך הזה הם משתנים והופכים לסוג מיוחד של תאים המכילים בעיקר חלבון שנקרא קרטין. תאים אלו יוצרים את השכבה העליונה של הקרקפת ושל העור. שם הם משתטחים ונושרים באופן שאינו נראה לעין. תנועת התאים האלו לשכבת העור העליונה נמשכת כ-20 ימים. במצב של קשקשים, תנועת התאים מואצת ונמשכת בין 7 ל-14 ימים בלבד. כתוצאה מכך, במקום לנשור כתאים בודדים באופן שאינו נראה לעין, תאים אלה נושרים באגדים גדולים של מאות או אלפי תאים ומקבלים צורה של פתיתים לבנים. מהי שכיחות התופעה? קשקשים, כך מסתבר, הם בעיה שכיחה מאוד. בסקר...
ללמוד עוד על קשקשת
פטרת ציפורניים: כיצד להיפטר מהבעיה?-תמונה

הקיץ הוא הזדמנות נהדרת ליהנות מרחצה בבריכה ובים. שימו לב:...

מאת: פרופ' שמר...
09/08/2018
Psorifix: טיפול טבעי וחדשני לבעיות עור כרוניות-תמונה

מתמודדים עם פסוריאזיס, סבוריאה, אקזמה או אטופיק דרמטיטיס?...

מאת: דובי...
10/10/2018
פסוריאזיס בישראל: גידול דרמטי במספר החולים-תמונה

לרגל יום הפסוריאזיס הבינלאומי (29.10) מפרסמת אגודת...

מאת: מערכת zap...
24/10/2018
פטרת העור: טיפול ומניעה-תמונה

התפתחות פטריות במקומות שונים בגוף גורמת לגרד ותחושת אי...

מאת: ד"ר לבר זהבה
07/08/2018
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לקשקשת?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

קשקשת: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות
28/12/2017 | 14:54 | מאת: מעיין

שלום רב יש לי גירוד בקרקפת, מלא קשקשים וכבר כל יום, ככל כנראה בערך שנתים, הרופא נתן לי שמפו אגיספור וטיפות, לא ממש עזר, מלכתחילה אכן וכעבור חצי שנה יש גירוד לכן כרגע הציע לי שמפו בשם אחר קוטזול וטיפות בטאמתאזון לאחר חפיפה. אשמח לדעת האם שמפו קוטזול יעיל ואין בו חומר סטרואידים או המלצות על שמפו שמבוסס על חומרים פעילים טיבעים . אשמח לשמוע גם המלצות מאנשים שהשתמשו בשמפו ואשמח שישתפו כאן תודה.

השמפו יעיל. ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

13/09/2017 | 09:54 | מאת: אני רואה ומרגיש שיפור ניכר משימוש גל בנזק

שלום רב פריחה אריטמית קשקשת, DEMOCIDOSIS רבוי של טפילי דמודקס בעור הפנים- כולל מסביב לסנתר. כך לפי אבחון מיקרוסקופי אצל דרמטולוג בבית חולים. דרמטולוג רשם לי לשמוש טיפול גל בנזק 5 אחוז, למשך 3 חודשים. בימים הראשונים למרוח בשעות הערב לילה, לאחר 4-5 ימים למרוח פעמיים ביום, בשעות היום ובלילה. כך נכתב ונאמר לי וכך אני עושה. אחרי שימוש של כ 10 ימים, אני רואה וחש שיפור ניכר בפניי. אפשר וניתן להבריא יותר מהר מבנזק 10 אחוז? השאלה שלי- לחזור לרופא עור לבקש ממנו שיעלה לי מינון של בנזק מ-5 ל- 10? או שזה לא חשוב ולא חיוני? 5 או 10 אחוז יש להם אותה השפעה ויעילות? נכון להיום, עדיין יש לי קצת אדמומיות ופריחה וכמה דמודקסים מסביב לסנתר.

אין צורך לשנות. הטיפול יעיל ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

16/03/2016 | 09:11 | מאת: אדם

שלום דוקטור גלעד. הייתי מעוניין לדעת מהם הקריטריונים לקבלת טיפול באמצעות זריקת קוסמטיקה. רקע: בן 31, מאובחן מגיל 20. במשך שנים השתמשתי בדייבובט מאחר והיה לי נגעים נורא קלים. לאחר התפרצות די רצינית לפני כשנה, עברתי טיפול פוטותרפי. 40 טיפולים. הטיפול הראה תוצאות מעולות. כל הנגעים ירדו למעט בברכיים טיפה ובמרפקים. קיבלתי משחה להמשך טיפול (קסמיאול). המשחה לא עזרה כלל. כיום, כבר 3 חודשים שהנגעים ניהיו אגרסיביים יותר, הרבה יותר קשקשת ושטח פנים גדול יותר. הנגעים גם התפשטו יותר, ברגליים ובכפות הרגליים. אני מכיר מישהי שהסריקה פשוט הפכה את חייה. מ70% נגעים בגוף לכמעט אפס. כפי שנאמר קודם לכן, מהם הקריטריונים לקבלת הטיפול ? ומה צריך לדעת על התרופה ? חסרונות, יתרונות, וכל מידע אשר יהיה לעזר. תודה מראש. אדם.

תיקון טעות (תיקון אוטומטי) - קוסנטיקס

16/03/2016 | 19:16 | מאת: טאוב יונה

ההתוויה לקבלת טיפול ביולוגי תרופות ביולוגיות התרופה תינתן לטיפול במקרים הבאים: מחלה מפושטת מעל 50% של שטחי הגוף או PASI (שיטת חישוב של רופאי העור) מעל 50. נגעים באזורים גוף רגישים (פנים, אברי מין, כפות ידיים ורגליים). החולה קיבל שני טיפולים סיסטמיים לפחות ללא שיפור של 50% לפחות ב-PASI לאחר סיום הטיפול בהשוואה לתחילת הטיפול. לא יעשה שימוש בשתי תרופות ביולוגיות בתוך 12 חודשים , אלה אם קיימת אי סבילות או תופעות לוואי לתרופה המחייבת זאת. יש לבצע קודם בדיקות דם מקיפות ובדיקות לגילוי נוגדני שחפת.

מרחת דייבובט מגיל 20 ? במו ידייך הפכת לקורבן של סטרואידים שגרמו לך למחלה עמידה וקשה ושינו לך את ביטויי הפסוריאזיס מפסוריאזיס קל לפסוריאזיס כבד מנשא. ושים לב מה קבלת ? קסמיול ! קסמיול זו דייבובט בדיוק ! זהה לה ! רק בצורת ג"ל , ואתה לא מודע לזה בכלל בגלל הנאיביות הנוראית שלך, בגלל אי התמצאות באינטרנט , והיא שימוש באינטרנט ככלי לקבלת מידע משלים והסתמכות על רופא עור קונבציונלי שכל מה שיש לו למחלות עור אלא הם סטרואידים. ועכשיו אתה מבקש לתקן את החורבות שהסטרואידים גרמו לך שלרוב הן חורבות לנצח ומה שהסטרואידים גרמו לך זה רק בדיחה למה שיגרמו התרופות הביולוגיות כשהן יחדלו להגיב. ********************************************************************************************* עכשיו שמעת על מישהי שהזריקה הזו שיפרה את מצבה ואתה גם כן רוצה . אתה בכלל יודע מה המנגנון ועל איזה מדדים ביולוגים התרופות הביולוגיות עובדות ? אתה יודע שביום שהתחלת עם תרופות ביולוגיות אין דרך חזרה ! ברגע שהגוף מתרגל אליהם הוא חדל להגיב והתוצאה : פסוריאזיס מפושט מכף רגל ועד ראש שיעביר לך את החיים לחיי אישפוז וגיהינום. והכל התחיל מסטרואידים שמרחת והתווספת בכך לעוד קורבן בלתי נגמר של סטרואידים .

כל מה שיונה כתב נכון. טיפולים סיסטמיים - הכוונה פוטותרפיה, נאוטיגסון, מטוטרקסאט. כשלון טיפולי הוא היעדר תגובה, היעדר סבילות לתרופות, התלקחות מהירה מייד לאחר סיום פוטותרפיה. רק מי שעומד בקריטריונים אלה וסובל ממחלה נרחבת משמעותית או באזורים רגישים יכול לקבל את התרופה. למרות שנכנסה לסל כקו ראשון בין התרופות הביולוגיות, לפחות בכללית נחשבת קו שלישי וגם באחרות לא מקבלים אותה בקלות. עקרונית נחשבת עם פרופיל בטיחות טוב ויעילות גבוהה אך ככל תרופה חדשה, מאחר שתופעות הלוואי הנדירות מופיעות רק אחרי שמספיק מטופלים מקבלים את הטיפול - ראה מקרה רפטיבה שהיתה עם פרופיל בטיחות מצוין עד שהחלו להופיע המקרים שגרמו להוצאתה משימוש, גם הקוסנטיקס צריכה לאסוף מספיק מטופלים כדי להחשב בטוחה כמו תרופות המצויות בשוק כבר שנים רבות.

03/06/2012 | 20:36 | מאת: נערה

הופיעה לי בקרקפת, מתחת לשיער קרוב לקודקוד הראש. כמו גוש קטן שמרגיש כאילו עשוי מקשקשים גירודו או ניסוי הוצאתה גורם לתחושה לא נעימה ממה זה יכול לקרות? מה לעשות? תודה רבה

כן יכול לקרות,אך כדאי לגשת לבדיקה.