תופעות לוואי נוראיות של גלולות, מה לעשות?

דיון מתוך פורום  גלולות ואמצעי מניעה

22/11/2018 | 17:58 | מאת: ק.ב

התחלתי בגיל 16 עם גלולות מינס. הן גרמו לי לירידות קיצוניות במצב הרוח ורגישות נוראית. הרופאה לאחר מכן נתנה לי ZOELY. אני נמצאת עליהן כבר שנה וחצי ובחצי שנה האחרונה יש לי תופעות לוואי ממש נוראיות. יובש נורא, חוסר חשק מיני, עייפות, דימומים חוזרים ונשנים בין מחזורים וגם פעמים רבות לא מקבלת מחזור על גלולות הפלסבו. חשוב לי לציין שאני לא מפספסת גלולות או מאחרת ביותר משעה אף פעם. אני ממש מרגישה לא עצמי עליהן. כשאמרתי זאת לרופאה היא אמרה שהאופציה הבאה היא יסמין כי יש בה יותר אסטרוגן אבל שלה יכולות להיות תופעות לוואי גרועות אחרות. זה באמת נשמע כאילו בגלולות שלי אין מספיק אסטרוגן אבל בדקתי על יסמין וגם לגלולות האלה יש ביקורות ממש גרועות. אני מאוד לא מעוניינת בהתקן תוך רחמי וכן חשוב לי לא להכנס להריון (לכן קונדומים עם יעילות של בערך 80% הם סיכון מבחינתי). האם יש לך המלצות לגלולות אחרות עם רמת אסטרוגן גבוהה? או לחלופין האם כדאי לי לעבור לDAYSY או משהו בסגנון? תודה מראש

שלום לך ממליץ לך על טבעת וגינלית נובהרינג. לא ממליץ על דייסי

מנהל פורום גלולות ואמצעי מניעה