תחושת חולשה בכל צד שמאל של הגוף

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

22/11/2017 | 11:11 | מאת: תלושת נימול וחולשה בצידו השמאלי של גופי

שלום אני בחור בן 21 שהתחיל להרגיש תחושות מוזרות בזמן האחרון. לפני כשנתיים קרעתי קרע לא גדול במיניסקוס המידאלי(גולה לי לאחר צילום mri). לא שמרתי על בריאותי והמשכתי לשחק כדורגל. לאחר שנה וחצי עשיתי צילום mri וגיליתי שהקרע התרחב ומחייב ניתוח להוצאת החלק הפגוע, לפי מה שהרופאים אמרו זאת הייתה חתיכה נכבדה. לאחר שלושה חודשים של החלמה הלכתי לשחק כדורגל בשכונה, למרבה הצער נפצעתי שוב ברגל הפצועה וגם פצעתי את הרגל השנייה (אולי עוד קרע קטן במיניסקוס, רק ברגל השנייה, השמאלית). לאחר כמה חודשים של פיזיוטרפיה וחזרה לתפקוד הברכיים שלי התחלתי להרגיש מאין לחץ כזה באזור התחתון של עמוד השדרה, לא ידעתי מזה. התחלתי לבדוק וחשדתי שיש לי פריצת דיסק אולי כי הייתה לי בדיוק תקופה של עבודה שישבתי בה הרבה ללא תנועה והרמות של ארגזים. בזמן תחילת הכאב בחוליית עמוד השדרה התחתונה התחלתי להרגיש תחושת נימול קלה באזור של כף הרגל השמאלית וגם כאבים קלים בצוואר בצידו השמאלי. הלכתי לבדוק את זה אצל רופא והוא אמר לי שאולי ישלי לחץ על אחת החוליות שגם מקרין לכף רגל שלי. מאז התחושות האלו רק גברו, והתחלתי לחוש מאין תחושת חולשה בכל צידו השמאלי של הגוף שלי. דבר זה קרה לי בהדרגתיות והדברים שקרו התחילו ממש להפחיד אותי. התחילו לי קפיצות של השריר מעל העין השמאלית וגם בזרועתי השמאלית, אני מרגיש לפעמים תחושה של חולשה בפנים בצדו השמאלי של הגוף, זה מוזר להגיד אבל לאחרונה התחלתי להרגיש שינויים פנימיים בגוף שלי, מפרקים נהיים קשים יותר וחורקים יותר(בצדו השמאלי של הגוף) יוצא לי הרבה יותר קליקים, העור בצד השמאלי מרגיש לי גבשושי יותר ואני מרגיש שהמפרקים שלי גדלים ונהיים פחות אלסטים וגמישים(הכל מדבר על צידו השמאלי של הגוף). אני מרגיש איבוד של קורדינציה בצידו השמאלי של הגוף שלי. התחיל לי כאב באזור הבליעה וגם התנפח לי האזור(בצד השמאלי של הגוף). בתחושה של אני מרגיש 24/7 את כל הצד השמאלי של הגוף שלי והתסמינים רק הולכים ומחמירים, אני מרגיש שאני נלחם בגוף שלי מלקרוס, מה שאני מרגיש מפחיד אותי ואני חושש שפיתחתי מחלה מפרקית או עצבית כרונית ואני לא יודע מה לעשות. כל התהליך הזה מאז שהרגשתי את הכאב בגב התחתון ותחושת הנימול בכף הרגל השמאלית(בצידה החיצוני) וכל מה שקרה מאז, מתחייס לתקופה של כ4 חודשיים. הכל משתנה כלכך מהר ואני מרגיש שהגוף שלי הורס את עצמו בהדרגתיות ובמהירות. התחושה הזאת של כל צידו השמאלי של גופי, החולשה בזאת, מאין תחושת ניוון ואיבוד קורדינציה וכל מה שאמרתי על קפיצות שריר בלתי רצונויות, שינוי במפרקים, מאין תחושת התקשות שלהם, גם לפעמים אני מרגיש את אוזני השמאלית ואת עייני השמאלית, אני מרגיש שאני הולך להיות נכה ושאין פיתרון לבעיה שלי והגוף שלי הורג את עצמו. בבקשה תן לי עצה מה לעשות, או אם יש לך כיוון במה יכול להיות שהתפתח לי ועד כמה זה חמור, החיים שלי כלכך חשובים לי ואני מרגיש שאני מאבד אותם. גם אם עולות לך חשבות מפחידות של דברים שיכולים להיות לי אני אבקש שתגיד ותהיה כנה, ברור שזאת לא חוות דעת מקצועית אך זה עדיין יוכל לעזור. אל תדאג אני מנסה לשמור על אופטמיות ולקוות שיהיה בסדר וגם אם לא אז צריך ללמוד לחיות עם המצב החדש. בתודה מראש על כל תשובה .

שלום רב, נתחיל קודם כל שהשאלה היא מעבר ל"רפואה דחופה". לא ניתן לשלול שהחרדה מחמירה את הסימפטומטים שאתה סובל מהן או שהיא הגורם לרוב מה שאתה מרגיש. הייתי ממליץ על: - בדיקה אובייקטיבית של נוירולוג ואורתופד. - בדיקות מעבדה מקיפות כולל ויטמין B12 וחומצה פולית, מדדי דלקת. - פרופיל הורמונלי. - לשקול CT מח בהתאם לרושם של הנוירולוג הבודק. כל טוב

09/06/2022 | 17:35 | מאת: רפי

מה זה היה בסוף ?

25/03/2024 | 18:32 | מאת: גלי

אתה יכול לעדכן בבקשה מה קורה איתך - גם לי יש תופעות דומות למה שאתה מתאר

15/04/2024 | 23:08 | מאת: עידו

מנחש שעדיין יש לך, משהו השתנה?

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)