מה אפשר לעשות כדי לשפר המצב

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

26/05/2010 | 16:50 | מאת: Aattila the Falcon

שלום מקבל 40 מיליגרם סימבוקל Cholesterol 139 HDL-Cholesterol 45.1 Non-HDL Cholesterol 94 LDL Cholesterol Calculat.64.4 Triglycerides 147 תודה

29/05/2010 | 10:34 | מאת:

Aattila the Falcon היקר, אינני מכירה סימבוקל. אולי התכוונת לסימבסטטין? סימבקור? סימוביל? אלו הן תרופות ממשפחת הסטטינים המסייעות להורדת כולסטרול. ערכי הכולסטרול שלך בערכים כמעט מצוינים. כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ 200 (אצלך 139), כולסטרול טוב, HDL, צריך להיות גבוה מ 60 (אצלך 45.1), כולסטרול רע, LDL, צריך להיות נמוך מ 100 (אצלך 64.4), טריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ 150 (אצלך 147). היחס בין הכולסטרול הכללי לטוב צריך להיות נמוך מ 3.7 (אצלך 3), היחס בין הכולסטרול הרע לטוב צריך להיות נמוך מ 3 (אצלך 1.4). ערכי הכולסטרול שלך טובים מאוד מלבד הכולסטרול הטוב, על כן, אני ממליצה לך לגשת לרופא המטפל ולהתייעץ איתו בדבר הורדת מינון התרופה. מינון של 40 מ"ג הוא מינון גבוה מאוד. תרופות ממשפחת הסטטינים מורידות את ערכי הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות ובנוסף לא מסייעות להעלאת הכולסטרול הטוב ולעיתים אפילו מורידות אותו (כמו במקרה שלך). תרופות אלו מורידות את הייצור הטבעי של Q10 בגוף ויוצרות חוסר גופני ברכיב משמעותי זה. משום כך, אני ממליצה לכל מי שנוטל תרופות ממשפחת הסטטינים, להוסיף קואנזים Q10 כטיפול משלים. חשוב לי להדגיש ששילוב של Q10 עם סטטינים חשוב לא רק משום שQ10- מסייע למנוע את תופעות הלוואי של התרופה (כאבי שרירים ועייפות) אלא גם בשל חשיבותו בהגנה על שריר הלב. קואנזים Q10 הוא נוגד חמצון רב עוצמה הנמצא בכל תאי הגוף ובעיקר בתאי שריר הלב ומשתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים והשרירים ועל כן עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים, שומר על שריר הלב ועל איזון לחץ הדם, מונע ומטפל בדלקות חניכיים ומגרנות. במידה ואינך סובל עדיין מתופעות לוואי יש ליטול כמוסה אחת ביום של 60 מ"ג. במידה ואתה כבר חש בתופעות הלוואי או אם אתה עושה גם אימוני כוח במקביל אני ממליצה ליטול 2 כמוסות ביום של Q10 60 מ"ג עם הארוחות. במקביל להורדת מינון בתרופה, אני ממליצה לך ליטול NFN= Non Flush Niacin, זהו ויטמין B3 , ניאצין, ללא תופעות בעירה המסייע להוריד את ערכי הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב וכמובן ללא תופעות לוואי. מחקרים אחרונים מעידים על כך שניאצין מסיע להוריד את ערכי הכולסטרול אפילו טוב יותר מהתרופות הסטטיניות. יש ליטול 2-3 כמוסות ביום עם הארוחות. בנוסף ל Q10 ול NFN, מאוד חשוב לשמור על אורח חיים בריא הכולל גם תזונה נכונה ופעילות גופנית. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. פעילות גופנית, נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. לקריאה על Q10: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=819 לקריאה על NFN: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191&sng=1 אתה מוזמן לחזור ולשאול כל שאלה נוספת, בריאות שלמה ושבוע נפלא, הדר