רמה גבוהה של טריגליצרידים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

30/08/2011 | 13:27 | מאת: רותי

אני בחורה בת 30, בריאה, עושה ספורט, לא מעשנת, במשקל תקין (47 קילו על גובה 155 ס"מ), אוכלת בסה"כ בריא (ממעטת בסוכר, ממתקים, עוגות וכו), משתדלת לאכול קמח מלא ולא לבן בבדיקת דם שגרתית גילו לי רמת טריגלצרידים גבוהה (240) האם זה מסוכן? מה עליי לעשות כדי להוריד את רמת הטריגלצרידים? תודה מראש

31/08/2011 | 10:37 | מאת:

רותי שלום , טריגליצרידים(TG) מופקים משומן המצוי במזון או נוצרים בגוף ממקורות אנרגיה אחרים כגון פחמימות .הם נעים בזרם הדם ומאוחסנים ברקמות שומן.עלייה ברמות הטריגליצרידים מקושרת לסיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם. רמת טריגליצרידים גבוהה יכולה לנבוע מתזונה לקויה, תרופות מסיימות כגון גלולות למניעת הריון ,סכרת לא מטופלת , צריכה מוגברת של אלכוהול ועוד ולעיתים נובעת מגורם תורשתי ורקע משפחתי של רמת טריגליצרידים גבוה . ניתן להוריד רמות גבוהות של טריגליצרידים על ידי שינוי באורח החיים הכולל: שמירה על משקל גוף תקין, פעילות גופנית סדירה 3-4 פעמים בשבוע (למשל הליכה/ ריצה), תזונה נכונה: הכוללת מניעה ממזונות מטוגנים, פחמימות מזוקקות ( כגון סוכר,סירופים , מיצי פירות בהם יש רמה גבוה של פרוקטוז- סוכר פירות ), חמאה, מרגרינה, מיונז, שמנת , אלכוהול ,ופחמימות פשוטות (קמח לבן למשל), והעדפת פחמימות מורכבות (לחם מקמח מלא/ שיפון, אורז מלא, פסיליום, שיבולת שועל וכו'),. וכמובן העלאת צריכת הירקות, העלים והנבטים. כמו כן, מומלץ להעשיר את התזונה במזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגים ממעיינות קרים כמו סלמון, טונה, מקרל והליבוט) במקביל להקפדה על אורח חיים בריא, אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה אומגה 3 – מקסאפא של חברת סולגאר . האומגה 3 הינה חומצת שומן חיוניות המסייעת להורדת הטריגליצרידים וכן משמשת למניעה ולטיפול במחלות לב וכלי דם. אופן שימוש : 4 כמוסות ביום עם הארוחה . לקריאה על מקסאפא : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=424&sng=1 בנוסף אני ממליצה לך על מוצר בשם ליטרופ (ליפוטרופיק)- פורמולה ליפוטרופית המשלבת כולין, אינוזיטול ומתיונין בריכוזים גבוהים. פועלת להפחתת רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים בדם. בנוסף ליטרופ מונעת היווצרות משקעי שומנים על דפנות העורקים, בכבד וברקמות נוספות ע"י הגברת מסיסות הכולסטרול. הפורמולה מסייעת בטיהור הכבד מחומרים מזיקים ובנטרול נזקים הנגרמים לו עקב תופעות הלוואי של טיפולים תרופתיים, ובתוך כך שומרת על תפקודי כבד תקינים. אופן שימוש: 2-3 טבליות ביום עם הארוחה. לקריאה על ליטרופ : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש

31/08/2011 | 11:51 | מאת: רותי

הי תודה על התשובה המקיפה האם רמות גבוהות של טריגליצרידים הם מסוכנים בגילי (30)?