חשד לקרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

24/06/2015 | 18:27 | מאת: הדר

שלום, אני בת 18.5, כבר כ4 שהים בבירורים לגבי חשד לקרוהן כאשר כל הבדיקות גבוליות. אנמיה קלה מחוסר ברזל וחוסר קל של ויטמין b12, MCH 24.4, MCV 76, סל וטסיות תקין. קלפרוטקטין בצואה 105, CRP 11.9. B12 224, ברזל נמוך - 48, טרנספרין גבוה 414. סרולוגיה ANCA ASCA שליליות. קולגנוגרם פנל - שלילי. סרולוגיה לצליאק שלילית. עברתי TRUS התרוקנות שלמה ללא אניזמוס, מנומטריה של פי הטבעת תקין. התקפים של כאבי בטן, טריגר לא ברור, ירדתי במשקל כ5 קג בחודשיים האחרונים, שלשול לסירוגין עם מזון לא מעוכל בצואה, כ5-6 יציאות ביום, אירועים חוזרים של נגעים באור כמו בליטות אדומות כואבות שלעיתים משאירות צלקת, פיסורה אנאלית קדמית ואחורית חוזרת, עליות חום עד כ38 בזמן התקפי שלשולים. חשוב לציין שעברתי קולונוסקופיות תקינות, MRE תקין אך בלי דיסטנסיה טובה של הג'יגונום, בבדיקת קפסולה לציין באיליום הטרמינלי היפרפלזיה לימפואידית נודולרית (ממצא שפיר אך עם החשד יכול להצביע על דלקת) רציתי לשמוע ממך חוות דעת על כל התסמינים ועל הבדיקות כיוון שבינתיים אינני מצליחה לקבוע תור לגסטרואנטרולוג. לתסמינים נוספות גם יציאות עם קרישי דם, קושי בהתאפקות וצורך לרוץ לשירותים, ריר בצואה, צריבה במתן שתן (דלקת בדרכי השתן ובנרתיק לא נמצאה), כאבי בטן ימנית תחתונה כמעין דקירות ולעיתים גם בטן שמאל תחתונה (יותר למטה מצד ימין). אמח לשמוע חוות דעת על ההיפרפלזיה לימפואידית נודולרית שרופא המשפחה טען כי בעיקרון ממצא שפיר אך עם חשד לדלקת יכול לעזור להגיע לאבחנה, כנל לגבי פיסורות חוזרות גם קדמית וגם אחורית בו זמנית. תודה רבה, אשמח לתשובה.

באופן עקרוני (מבלי להכיר את הפרטים המדוייקים) היפרפלזיה לימפואידית נודולרית באיליאום הסופי הינו ממצא אשר קיים גם בנבדקים בריאים. פיסורות חוזרות / מורכבות בנוכחות תלונות בטניות / שלשול אכן מצריכות התייחסות מבחינת שלילת מחלת מעי כגון מחלת מעי דלקתית. מציע לפנות לייעוץ מסודר / רופא המשפחה. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

26/08/2015 | 15:29 | מאת: רונית

היי הדר, קראתי את פנייתך בפורום ורציתי לדעת האם נוכל לשוחח? יש לנו קושי בהגעה לאבחון בנוגע לבתי שלה תופעות דומות לשלך. תודה מראש והרבה בריאות ! רונית

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה