טרנספרין גבוה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לטרנספרין גבוה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

טרנספרין גבוה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, לאחרונה נשלחתי לבצע מספר בדיקות דם בעקבות חולשה וכאבים בעצמות. נראה לי שיש לי אנמיה לפי ספירת הדם, ישנן 2 בדיקות נוספות שאני לא מכירה שנמצאות בחריגה (טרנספרין גבוה ופריטין נמוך מאוד). אשמח להבהרה מצידך בעיקר בנוגע לשני המדדים הללו. שבוע טוב ותודה להלן הבדיקות: (FERRITIN 4.4 (13-150 (TRANSFERRIN 382 (200-360 שם הבדיקה תוצאה נורמה תחתון נורמה עליון WBC 5.69 4.8 10.8 HB 10.6 12 16 PLT 347 130 400 HCT 33.6 37 47 MPV 11.4 7.1 11.1 NEUT.abs 2.89 1.9 8 RBC 4.06 4.2 5.4 LYMP.abs 1.81 0.9 5.2 MCV 82.8 80 94 PCT 0.4 MONO.abs 0.73 0.16 1 MCH 26.1 27 31 EOS.abs 0.21 0 0.8 MCHC 31.5 33 37 BASO abs 0.05 0 0.2 NEUT% 50.8 LYM% 31.8 RDW-CV 16.5 11.5 14.5 תודה

מדובר באנמיה על רקע חסר בברזל, המדד המשמעותי הוא הפריטין הנמוך שמשקף את מחסני הברזל.

תודה רבה לך אז אם אני מבינה נכון הטיפול הוא תוספת ברזל?

שלום רב, אובחנתי עם לופוס וסיורגן, להבנתי רמות הפריטין שנמדדות אצל חולים אלה עלולות להיות גבוהות בבדיקות (עקב המחלה) ולעיתים עלולות למסך מחסור אמיתי בברזל. מאחר שאני סובלת מהפרעות במערכת העיכול עליי לנטר את רמות הברזל. איזה בדיקות כדאי לעשות על מנת לקבל מידע מהימן לגבי רמות הפריטין/ ברזל בגוף? וכיצד לחשב זאת? המון תודה מראש

במקרה כמו שאת מציגה צריך לשים לב לאחד משני מצבים עיקריים, אנמיה של מחלה כרונית ואנמיה של חסר ברזל. המדדים הרלוונטים הם רמות ברזל ופריטין (מאגרי ברזל) שצפויים להיות נמוכים במקרה של חסר ברזל. במחלה כרונית פריטין יכול להיות תקין או אפילו גבוה. טרנספרין וסטורציה של טרנספרין גם נראים אחרת בשני המצבים: בעוד שבחסר ברזל טרנספרין גבוה וסטורציה תקינה, במחלה כרונית לרוב שתי הבדיקות תקינות. השאלה בעיקרון צריכה להיות מופנית להמטולוג, כך שאם עדיין הדברים לא ברורים, אפשר להפנות לפורום הרלוונטי.

בבדיקת דם יצא לי ברזל בשמים- 324 (לא אכלתי כבד יום לפני), טרנספרין גבוה (שזה מנוגד)- 384 ופריטין נמוך- 13.1 מה זה אומר? האם מדובר במחלה של צבירת ברזל? תודה!

הערך המשמעותי מבחינת משק הברזל הוא הפריטין ונראה שהוא נמוך. לערך הברזל אין משמעות בפני עצמו והוא נמדד ביחס לטרנספרין. כמו כן לא כתבת מה ערך ההמוגלובין. ממליצה לעקוב אחר הממצאים.

בבדיקת דם לבת שלי (עוד מעט בת 17) transferin 373 fe iron 285 transferin saturation 55% neutrophils 37.1% lymphocytes51.1% המוגלובין והמטוקריט - תקין ferritin 20 האם יש צורך בבדיקות דם נוספות? או בהתייעצות עם המטולוג רופא משפחה המליץ על צילום חזה ואולטרסאונד בטן אודה לתשובתך

שלחת חלק מתוצאות ספירת הדם וכן לא ככ הבנתי את המקרה ואת הסיבה לבירור ששלח רופא המשפחה. לגבי בדיקות משק הברזל-במידה והמוגלובין תקין ופריטין 20 אין צורך בבדיקות נוספות.