דלקת במעי הדק (12 חודשים)

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/10/2017 | 12:12 | מאת: עדי

שלום ד"ר, אני חייל ואשמח מאוד אם תוכל/י לעזור לי (בן 19 ) אז ככה,לפני שנה בדיוק התחילו לי שילשולים בצורה בהירה ושומנית. ניגשתי לבדיקת דם, ונוגדני ATTG הראו חיובי חלש,הרופא אמר שהוא חושד בצליאק(חשוב לציין שאין חולי צליאק במשפחה כולם נבדקו ואין לי שום היסטוריה רפואית בנושא) עשיתי אנדוסקופיה ולפי הביופסיות נכתב "4 מתוך 7 דגימות הראו שינוי ברירית עם התקצרות קלה של הסיסים. הרופא אמר שהוא ראה תוצאות גבוליות ודלקת קלה שלא מאששת את הצליאק. התגייסתי ומאז הפסקתי לאכול גלוטן,CT בטן יצא תקין,קלפרוטקטין תקין,ברזל נמוך אך תקין,בעקבות העדר שיפור בתסמינים עשיתי שוב אנדוסקופיה וקולונסקופיה, נשלל קרוהן אך נמצאה דלקת קלה במעי הדק שיכולה להתאים לצליאק. נוגדני TTG ירדו בהדרגה ב4 בדיקות מאז (20>15>6>4) הייתי מוכן לחשוב שזה צליאק בתחילת הדרך ולהשלים עם האבחנה עד שאתמול קיבלתי תוצאות של בדיקת צואה ונמצא החיידק blastocystis hominis. אני מבקש את עזרתך בבקשה,האם יתכן והחיידק הזה גרם לכל התוצאות הנ''ל או שאין סיכוי שחיידק כזה יגרום לסימפטומים שקישרו אצלי לצליאק(כמו למשל ttg חיובי חלש והתקצרות הvili) נ.ב עדיין סובל מצואה רכה ושומנית/שלשול נפיחות בבטן וגזים. תודה ואשמח לעזרה!!

19/10/2017 | 15:48 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, ישנן סיבות שונות ל"השטחת הסיסים" במעי הדק. תרופות שונות, זיהומים גדון גיארדיה (פרזיט), מחלות מעי דלקתיות - קרוהן, מחלות אורטואימוניות אחרות, CVID- מחלה בה קיים חסר נוגדנים ועוד ועוד.... בכל מקרה, פגיעה במעי הדק, מובילה לתסמיני צואה שומנית, תפיחות בטנית ועוד תסמינים של תת ספיגה. לעיתים המחלה עצמה סמוייה לחלוטין ולא מרגישים כלום תקופה ארוכה. בעיקרון אם הנוגדנים הינם גבוהים ברמה חד משמעית אז יש אבחנה, אם גבוליים, אך יש תמיכה היסטולוגית כמו במקרה שלך, האבחנה הינה גם בסבירות גבוהה! אפשר למען ה"שקט הנפשי שלך" לבצע גם בדיקה גנטית פשוטה מהרוק בה בודקים HLADQ8 HLADQ2 אם חיובי תומך גם בצליאק אם שלילי שולל צליאק. הכי טוב היה לבצע את הביופסיות מהתריסריון לאחר דיאטה עתירת! גלוטן ואז לבצע ביופסיות מעי דק כדי לחדד את האבחנה. בכל מקרה במקרה שלך האבחנה נראית מכוונת לצליאק. בלסטוציסטיס הוא טפיל בלתי מזיק שנמצא בצואה לעתים קרובות, לא דורש טיפול לשעצמו. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה