כאבי ראש אחרי ריצות ארוכות

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

04/01/2009 | 15:23 | מאת: א.ר

שלום, אחרי ריצות של מעל 17-18 קמ בשעות שאחרי הריצה מתחיל להתפתח כאב ראש טורדני. אני מקפיד לשתות מים במשך הריצה ולשתות משקה איזוטוני אחרי הריצה. המצב משתפר רק אחרי בערך 24 שעות. אני משער שמשהו מבחינת נוזלים\ מלחים\ אוכל אני עושה לא בסדר. אשמח לקבל עזרה.

06/01/2009 | 21:46 | מאת: ד"ר אברהם כץ

אכן שאלה מענינת לפי התאור מדובר באחד הסוגים של TENSION HEADACHE . הכאב הוא בדרך כלל דו צדדי , בעוצמה קלה עד בינונית ומתואר כלחץ , מתח או בצורת מטפחת לרוחב הראש (BAND LIKE) . הכאבים יכולים להמשך עד 24 שעות והם לא קשורים לבעיה אורגנית כלשהיא . הסיבות לכאבי ראש מהסוג הזה הן מרובות , החל מחוסר שתיה או אכילה , שתית אלכוהול , אכילת שוקולד , שינה מרובה או חוסר שינה , לחץ נפשי ואף שינויים בחוליות עש צוארי . הסיבה לכאבי ראש לאחר פעילות גופנית היא עלית לחץ תוך גולגלתי בזמן המאמץ . כטבי ראש אלו מופיעים בעיקר אצל מרימי משקולות שעוצרים את נשימתם בזמן הנפת המשקולת אך הם תוארו גם בסוגי פעילויות אחרות . במידה ויש צורך בטיפול תרופתי אפשר לקחת משככי כאבים קלים כגון אופטלגין , אקמול או אדקס . מאחר והסיבה לכאבי הראש היא משוערת , במידה והם נמשכים זמן רב , יש לפנות לרופא מטפל או נוירולוג , על מנת לברר את סיבת הכאב

27/09/2011 | 20:24 | מאת: אריה

אני די הרבה זמן סובל מכאב ראש אחרי רכיבת אופניים ארוכה לא בהכרך בתנאי חום אבל רכיבה ארוכה עם מאמץ מתמשך, הכאב ראש מתפתח לאחר מספר שעות ויכול להמשך שעות. מה הסיבה? האם זה קשור למטבוליזים התפרקות חומרים בגוף לאחר מאמץ? לא יודע מה לעשות וזה מעיק ומפריע להנות מהפעילות, אין לי בעיית לחץ דם

06/07/2019 | 08:20 | מאת: הגר

כאבי ראש לאחר רכיבה על אופניים נובעים מלחץ צווארי שנוצר ממנח הראש ברכיבה. זהו כאב שנובע ישירות מהעומס על החוליות הצוואר. מה שיכול לעזור: הגבהת הכידון ולקיחת תוסף מגנזיום כשעה לפני הרכיבה.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך