קושי בליעה דלקת שקדים ולוע

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/02/2019 | 19:07 | מאת: קרן אור

אני בת 20 מגיל עשר קושי בליעה שבא והולך. לפני כמעט שבועיים כשלראשונה זה הקשה עלי לאכול אוכל מוצק אבחנה אותי רופאת אאג ממיון עם דלקת שקדים קלה ונתנה לי אנטיביוטיקה בכדורים של 500 אותם החלפתי בתחריף של 250 אותו אני לוקחת מנה כפולה כל פעם. רופאת המשפחה אמרה שמדובר בנוסף לכך בדלקת הלוע. היום אני מסיימת עם אנטיביוטיקה למרות שנפיחות השקדים ירדה עדיין קשה לבלוע ולעתים כואב בעת בליעה. אני חיה על נוזלים כגון מים תה שייק פירות ומרק. הלשון שלי מחוספסת וחומה לפעמים גם תחושה של שיער בפה עדיין אדום בגרון. מה לעשות בבקשה?! זה מחלת נשיקה פצע פנימי פטריה יבלת אלרגיה? התפתח זיהום? איזו תרופה כן תעזור לגמרי?

שלום קרן אור, כדי לאבחן את הסיבה לדלקת הגרון שלך היה צורך לקחת תרבית לפני תחילת הטיפול האנטיביוטי (כדי לתעד או לשלול זיהום חיידקי-סטרפטוקוקוסאלי), ועדיין אפשר לבצע בדיקה סרולוגית (מהדם) ל- EBV ול- CMV (כדי לאשר או לשלול זיהום נגיפי / 'מחלת הנשיקה'). אם יש לך פטריה בפה אפשר לאבחן זאת בבדיקת רופא/ה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות