וירוסים שונם ודלקת בבלוטות הרוק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/02/2017 | 23:53 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין היקר שלום רב. כמה שאלות לי: 1. חברה של בתי חלתה ב CMV לפני כחודש. כלומר כבר חודש איננה בבית הספר. חוזרת בקרוב מאוד. אילו סיבות ישנן שבעטין ילדה צעירה בת 10 נשארת בבית ככ הרבה זמן בגלל CMV?...נאמר לנו שהיא אמורה לבצע בדיקה ואז יחליט הרופא אם היא שבה לביה"ס. למה בדיוק מחכים? לעליית כייל IgG?...היא הרי תמשיך להיות מדבקת עוד כמה חודשים... 2. האם לאחר חודש רמת ההדבקה ב CMV יורדת? אנחנו מאוד חוששים.עברנו חורף לא קל עם שפעות ועניינים...האם לאחר 4 חודשים ניתן לומר שהחברה מדבקת פחות באופן משמעותי? 3. שבוע מסיום שפעת החל פרוטיטיס אצל הבת שלי (בת 10). יונילטרלי. חום לא גבוה 38 ולא יותר. ממש תמונה קלינית קלאסית של פרוטיטיס. אני קוראת וקוראת ומנסה להבין מה חדש...היא קיבלה את המנות הרלבנטיות של ה - MMR בגיל שנה ובכיתה א. האם מדובר ב - MUMPS קלאסי? האם ייתכן שגרם לזה וירוס האינפלואנזה? 4. כמה זמן הבת שלי מדבקת לאור הפרוטיטיס? 5. אם בני הבית חלו, אף הם, בשפעת (כולנו קיבלנו חיסון וחטפנו משהו שבהחלט נראה כמו אינפלואנזה או פאראינפלואנזה) וזה הוירוס שגרם לפרוטיטיס אצל בתי, האם כולנו מחוסנים? 6. האם כדאי, בכל מקרה, להגיע לרופא אאג כדי לבצע US?...אם הנפיחות תרד בעוד כמה ימים האם יש טעם בביצוע US?... 7. האם CMV יכול להתבטא רק בפרוטיטיס? היינו אצל רופאת הילדים היום שבדקה בטן ועוד ועוד ואמרה שלא נראה לה שמדובר ב CMV. קראתי קצת והבנתי שגם הוא עלול לגרום לפרוטיטיס. האם ייתכן שהארוע שנראה היה כמו שפעת היה בעצם CMV...?...שיעול יבש, חום גבוה מאוד, לחיים סמוקות, נזלת רבה ושקופה, חולשה...החום ירד לאחר 3 ימים אבל הוא בהחלט סרב לרדת ועלה תדיר. 8. בתי קיבלה אזניל ליתר ביטחון...במידה והנפיחות בלחי לא חולפת האם כדאי לעבור לאוגמנטין או להניח שמדובר במצב ויראלי?... תודה תודה. סליחה על ההפגזה. ענבר.

שלום ענבר, 1. אין בידי מספיק נתונים כדי לדעת מדוע החברה של בתך נשארת בביתה כבר כחודש בגלל תחלואה ב- CMV, אך עקרונית יכולות להיות לכך סיבות שקשורות אליה (היא לא מרגישה מספיק טוב לחזור לבית הספר) או סביבתיות (היא עדיין מפרישה את הנגיף ברוק ובשתן, כפי שהודגם למשל בבדיקת PCR, ולכן לא אושר לה לחזור). 2. כל עוד אדם מפריש את הנגיף הנ"ל הוא נחשב כמדבק. ככל שהזמן חולף הסיכוי הסטטיסטי לכך יורד. 3. ל'פרוטיטיס' (כפי שבוודאי את יודעת טוב ממני) יכולות להיות סיבות שונות (חלקן לא זיהומיות, למשל שילוב של התייבשות עם שימוש באנטי-היסטמינים), וחזרת היא בהחלט אחת מהן (גם למי שחוסן ב- MMR). 4. בהעדר מידע אמין על גורם ה'פרוטיטיס' של בתך, אינני יכול להתייחס למשך זמן ההדבקה שלה. 5. סביר שכל בני הבית מחוסנים למשך התקופה הקרובה (מספר שנים) כנגד הזן של הנגיף שגרם לכל בני הבית לתחלואה לאחרונה. 6. אם הילדה תחלים אינני מוצא טעם בביצוע בדיקת US. אם לא- בהחלט יש מקום להמשך ברור (ראי 8 להלן). 7. הסבירות ש- CMV גרם ל'פרוטיטיס' (ולמחלה של בתך, כפי שאת מתארת אותה) נראית לי נמוכה מאד. 8. במקרה שאין שיפור במצבה של בתך אני ממליץ על המשך ברור ולא על החלפת הטיפול האנטיביוטי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות