ממצאים לא ברורים ב MRI מח וגזע המח

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

31/03/2017 | 09:54 | מאת: אבי

ראשית תודה על הזכות להאיר עיניים שאתם מעניקים! בן 56 ביעתי mri למעקב אחרי אדנומה בהיפופיזה ונמצא נגעים קטנים בחומר הלבן ובפונס ללא האדרה. אולי איסכמיה מיקרו וסקולרית. כדי לדייק להלן העתק פענוח ה MRI: יש מוקד זעיר בהיר ברצף ה- FLAIR בפונס שלא היה בבדיקה הקודמת, לא ספציפי, אולי שינוי מיקרו-וסקולרי איסכמי קל. שינויים מינימלים ב- FLAIR בחומר הלבן הצרבלרי השמאלי, ללא שינוי וגם לא ספציפים, יכולים להתאים לשינויים מיקרו- וסקולרים איסכמיים. אין עדות להאדרה פתולוגית או לרסטריקציה של הדיפוזיה בפרנכימה המוחית.רדיולוג נוסף שראה (אוף דהרקורד) אמר שהנגעים הן דו"צ בעת האירועים יש אסימטריה במשיכת הפה והלחי לצד השמאלי. כמו"כ יש חוסר יציבות עד נפילות וסחרחורת תנודתית לאחרונה אני מושך רגל עם חולשת צד ימין, נימול והרדמות הרגל בישיבה וכבדות הרגל ונמצא ב EMG רדיקולופתיה רב גבהית מותנית וגבית, פולינוירופתיה אקסונלית קלה. בנוסף עברתי ניתוחים לשחרור עצב אולנרי ומידיאלי בימין וצריך לעבור גם בשמאל (רק cts) יש לי במהלך 3-4 שנים אחרונות התקפי ניתוק עם אובדן הכרה ולפעמים מלווים בפרכוסים וסטיית מבט אבל נשללה אפילפסיה. במהלך ההתקפים יש אי סימטריה בפנים עם ירידה בתחושה וכאב ראש עז לאחריהם. בבדיקת מעבדת שינה נמצא plmsבדרגת חומרה קשה (מקבל גבאפנטין) הופניתי עי האנדוקרינולוגית (שאצלה אני במעקב להפרעות אנדוקרינולוגיות לא ברורות) לשקול נטילת סטטינים ורופאת המשפחה הורתה לי לפנות לנוירולוג לברר את טיבם של הנגעים האם אכן וסקולופתיה או אולי סימנים ל ms אני מודע שלא ניתן להמליץ מבלי לראות את החולה וההדמיה, אך האם תוכלו להאיר את עיני לכיוונים היכולים לבוא בחשבון והדברים המבדילים ביניהם. תודה מקרב לב

על פניו נראה שהכיוון של טרשת נפוצה פחות מתאים. מומלץ עם כן לפנות לנוירולג כללי שיבדוק אותך ויביט ב mri ובבדיקות השונות ויחליט מה בכיוון והאם יש צורך בטיפול . בהצלחה

מנהל פורום טרשת נפוצה