שתי בעיות

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

22/08/2016 | 16:03 | מאת: שי

שלום רב דוקטור, שמי שי ואני בן 32. אין לי בעיות רפואיות מיוחדות ואני לא נוטל כדורים. לפני מספר חודשים החלו להופיע אצלי סחרחורות בהזזת הראש לצדדים והרגשת חוסר שיווי משקל. היום אני מרגיש יותר טוב, אבל שתי תופעות עדיין לא עברו לי: 1. כאשר אני בתנועה אין לי בעיית שיווי משקל, אבל אם אני עומד בתור בקופה בסופר או שאני עומד יציב בכל מקום שהוא, אני מרגיש שהראש שלי כאילו שט מעצמו ואני מפליג על אונייה למרות שהעמידה שלי יציבה, ובנוסף יש לי תחושת נפילה למרות שמעולם לא נפלתי. את הסימפטומים האלה אני בעיקר מרגיש כאשר המקום הומה אדם (כמו בקניון וכו) אבל בחוץ הן כאילו נעלמים לי לחלוטין. איך זה הגיוני? 2. מרגיש סחרחורות קלות בהזזת הראש. נניח אם אם מדבר עם מישהו, ופתאום מישהו קורא לי מהצד ואני מפנה אליו את הראש, אני מרגיש סחרור. לא ורטיגו מטורף שבו החדר מסתובב לי או משהו כזה, אבל סחרור בהחלט כן. הבדיקות שעברתי עד כה הן: 1. Mri של המוח והאוזניים - תקין. 2. בדיקת שמיעה - תקין. 3. בדיקות דם ולחצי דם - הכל תקין ואין חוסרים. 4. סיטי ראש - תקין. אני כבר 3 חודשים עם התופעות האלה. יש ימים טובים ויש פחות. אני אוטוטו חוזר לעבודה ואני פוחד להרגיש מסוחרר כל היום ולקבל נזיפות וערב כך להיות מפוטר. אחרי בדיקת ה-Mri שעשיתי, חזרתי לרופא א.א.ג וביקשתי ממנו לקבל הפנייה לבדיקת ENG אך הוא טען שזה מיותר לחלוטין ושזו בדיקה לא נעימה ושאינני צריך לעבור אותה. האם הוא צודק? האם כדאי לי לעשות אותה בכל זאת ולקבל הפנייה מרופא אחר? הוא טוען שהמקור אינו וסטיבולארי כיוון שה-Mri היה מראה זאת. בנוסף, גם הרופא וגם חברים ומשפחה קרובה טוענים שאולי זה נובע מחרדה ומתח ושכל עוד לא אשתחרר מזה, זה לא יחלוף. הגיוני או שאין פה כיוון פסיכולוגי בכלל? סליחה מראש על האריכות, אודה לתשובתך הכנה.

24/08/2016 | 07:07 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום שי כן יתכן שהמקור ווסטיבולרי באוזן הפנימית . ומה שמגלה זאת היא - בדיקה ווסטיבולרית קלינית ע"י מומחה לסחרחורות ובמיוחד מבחן קלורי בבדיקת ENG/VNG. MRI לא מגלה בעיות ווסטיבולריות הוא שולל מקורות נדירים יותר ומסוכנים כמו תרשת נפוצה, גידול והפרעות ווסקולריות. הפגיעה הווסטיבולרית שבד"כ ממקור וירלי חולפת אך משאירה תקופה מסוימת שאריות כמו שציינת סחרור בהזזת הראש.דברים אלה חולפים מהר יותר לאחר פיזיותרפיה ווסטיבולרית מתאימה. לדעתי חשוב שתחזור לעבודתך ללא חששות ולתת פחות משקל לתופעות של סחרחורות קלות כפי שציינת שברב המקרים אין בהן כל סכנה. ככל שתמשיך לפעול התלונות תחלופנה. בברכה ד"ר יעקב בן דוד

24/08/2016 | 10:07 | מאת: שי

ואם לא אעשה בדיקת eng או טיפולי פיזיוטרפיה, הסחרור בהזזת הראש לעולם לא יחלוף?

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)