מבחן קלורי: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחפשים את הרופאים הטובים בישראל למבחן קלורי?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

מבחן קלורי: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב דוקטור, שמי שי ואני בן 32. אין לי בעיות רפואיות מיוחדות ואני לא נוטל כדורים. לפני מספר חודשים החלו להופיע אצלי סחרחורות בהזזת הראש לצדדים והרגשת חוסר שיווי משקל. היום אני מרגיש יותר טוב, אבל שתי תופעות עדיין לא עברו לי: 1. כאשר אני בתנועה אין לי בעיית שיווי משקל, אבל אם אני עומד בתור בקופה בסופר או שאני עומד יציב בכל מקום שהוא, אני מרגיש שהראש שלי כאילו שט מעצמו ואני מפליג על אונייה למרות שהעמידה שלי יציבה, ובנוסף יש לי תחושת נפילה למרות שמעולם לא נפלתי. את הסימפטומים האלה אני בעיקר מרגיש כאשר המקום הומה אדם (כמו בקניון וכו) אבל בחוץ הן כאילו נעלמים לי לחלוטין. איך זה הגיוני? 2. מרגיש סחרחורות קלות בהזזת הראש. נניח אם אם מדבר עם מישהו, ופתאום מישהו קורא לי מהצד ואני מפנה אליו את הראש, אני מרגיש סחרור. לא ורטיגו מטורף שבו החדר מסתובב לי או משהו כזה, אבל סחרור בהחלט כן. הבדיקות שעברתי עד כה הן: 1. Mri של המוח והאוזניים - תקין. 2. בדיקת שמיעה - תקין. 3. בדיקות דם ולחצי דם - הכל תקין ואין חוסרים. 4. סיטי ראש - תקין. אני כבר 3 חודשים עם התופעות האלה. יש ימים טובים ויש פחות. אני אוטוטו חוזר לעבודה ואני פוחד להרגיש מסוחרר כל היום ולקבל נזיפות וערב כך להיות מפוטר. אחרי בדיקת ה-Mri שעשיתי, חזרתי לרופא א.א.ג וביקשתי ממנו לקבל הפנייה לבדיקת ENG אך הוא טען שזה מיותר לחלוטין ושזו בדיקה לא נעימה ושאינני צריך לעבור אותה. האם הוא צודק? האם כדאי לי לעשות אותה בכל זאת ולקבל הפנייה מרופא אחר? הוא טוען שהמקור אינו וסטיבולארי כיוון שה-Mri היה מראה זאת. בנוסף, גם הרופא וגם חברים ומשפחה קרובה טוענים שאולי זה נובע מחרדה ומתח ושכל עוד לא אשתחרר מזה, זה לא יחלוף. הגיוני או שאין פה כיוון פסיכולוגי בכלל? סליחה מראש על האריכות, אודה לתשובתך הכנה.

שלום שי כן יתכן שהמקור ווסטיבולרי באוזן הפנימית . ומה שמגלה זאת היא - בדיקה ווסטיבולרית קלינית ע"י מומחה לסחרחורות ובמיוחד מבחן קלורי בבדיקת ENG/VNG. MRI לא מגלה בעיות ווסטיבולריות הוא שולל מקורות נדירים יותר ומסוכנים כמו תרשת נפוצה, גידול והפרעות ווסקולריות. הפגיעה הווסטיבולרית שבד"כ ממקור וירלי חולפת אך משאירה תקופה מסוימת שאריות כמו שציינת סחרור בהזזת הראש.דברים אלה חולפים מהר יותר לאחר פיזיותרפיה ווסטיבולרית מתאימה. לדעתי חשוב שתחזור לעבודתך ללא חששות ולתת פחות משקל לתופעות של סחרחורות קלות כפי שציינת שברב המקרים אין בהן כל סכנה. ככל שתמשיך לפעול התלונות תחלופנה. בברכה ד"ר יעקב בן דוד

ואם לא אעשה בדיקת eng או טיפולי פיזיוטרפיה, הסחרור בהזזת הראש לעולם לא יחלוף?

דוקטור שלום רב, אני כבר כשנתיים לאחר דלקת קרום המוח, כנראה חיידקית. מאז נמצאת בבית ועדיין לא מצליחה לשוב לעבודה ולחיים רגילים. בזמן מאמץ, נסיעה מתחיל לחץ בראש, באוזניים. עשיתי אמי ראי, כול מנה בדיקות. עושה פיזיוטרפיה ויסטיבולרית, וטיפול תרופתי, שבלי תרופות לא מתפקדת, ניסו להחליף לתרופה אחרת ולא הלך. אני חוזרת שוב לאלטרול 50 מג, פרולול80 מג ורקוסת פלוס אם זה לא עוזר. עשיתי בדיקת eng. וכתוב caloric test show 17% in the right ear. האם זה מה שיכול לעשות בעיות? תודה רבה

שלום רב חולשה של 17% של מבחן קלורי עדיין בתחום התקין .יש להתייעץ בעיקר עם נוירולוג באשר לתופעות לאחר מנינגיטיס. בברכה ד"ר בן דוד

שלום לך דוקטור היקר .אני סובלת מסחרחורות וטינטון באוזן .כמו כן נשלחתי לבצע בדיקת eng שהתוצאה שלה : ניד ספונטאני 2 מ"ש בחושך פועם לשמאל .מתחזק בשינויי התנוחה עד 4 מ"ש תמיד לשמאל .מבחן קלורי חולשת מבוך ימין 24.5 גבולית. אשמח לדעת מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב שלי ? והאם זה פגיעה קבועה ....או משהו שיעבור עם הזמן ? אשמח לתשובה תודה רבה

שלום זוהרית בENG יש סימנים קלים לפגיעה בחלק הווסטיבולרי של האוזן הפנימית הימנית . בד"כ מצבים אלה חולפים עצמונית ניתן לזרז השיפור ע"י פיזיותרפיה מתאימה. כמובן האבחנה רק - ממצא בודד זה אך יש צורך בברור מלא כדי להגיע לאבחנה מדויקת. בברכה ד"ר בן דוד

איזה עוד בדיקות אתה חושב שכדי לי לעשות ?

שלום מזה 5 ימים אני סובלת מסחרחורות. ביומיים הראשונים גם היו מלוות בבחילות קשות והקאות, יש שיפור קל אך עדיין אינני יכולה להזיז הראש מצג לצד וכאשר אני יושבת מול מחשב הסחרחורות מחמירות, רופא א,א,ג אבחן וסטיבולר נויריטיס, כמה זמן עלול להמשך מתב זה והאם יש דרך להקל על הסימפטומים?

שלום ענת ווסטיבולר נויריטיס מאובחנת בצורה מדויקת ע"י מבחן קלורי בENG. בכל מקרה אם זו האבחנה ככל שלא נמנעים ועושים תנועות עם הראש ונמנעים מתרופות שמרגיעות סחרחורת כמו סטונרון - המצב חולף מהר יותר. כדאי להתחיל פיזיותרפיה ווסטיבולרית מוקדם ככל האפשר. בברכה ד"ר בן דוד