ים גבאי

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

10/01/2015 | 22:33 | מאת: אלה גבאי

לים אובחן ורטיגו בגיל אחת עשרה . מאז היא סובלת מסחרחורות ולחץ באוזניים שהולך ומחמיר. לאחרונה נעשה EEG בחסך שינה שיצא עם אירועי ניתוק ובעירונות לאחר תחילת טיפול בקפרא יצא תקין. במקביל סובלת ממיגרנות קשות ומטופלת בדרלין ומקשב וריכוז ומטופלת בסטראטרה . חל שיפור אך תחושת הסחרחורת שלה לא מפסיק. עשתה מיפוי מוח שהראה בעיה ויסטיבולרית, עשתה ENG שהראה שיתוק מבוך שמאך ומחר עושה EEG שוב לאחר חוסר שינה כל הלילה. טיפול תרופתי להגברת השתנה עשה לה חולשה , עושה פיזיותרפיה והשאלה היא מה האפשרויות הנוספות להפסקת הסחרחורת.

12/01/2015 | 08:12 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום אלה לים יש מיגרנות אשר בהחלט עשויות להתבטא עם סחרחורות. למעשה הסיבה הכי שכיחה לסחרחורות בילדים היא - מיגרנות . לכן כן הטיפולים במיגרנה כולל המניעתיים עשויים להקל על הסחרחורות. בין הטיפולים המניעתיים חשוב גם דיטה דלת תירמין, (כמו שוקולד ,גבינה צהובה ופיצוחים ), להמנע מקפיצץ ארוחות - רעב עלול לגרום להתקף וכן חשוב מאד לתרגל טכניקות הרפיה - מתח וחרדה מהווים גורם נוסף לריבוי ההתקפים. גם חשובה שינה סדירה - ללכת לישון באותה שעה. באשר לחולשה הווסטיבולרית החד צדדית אכן הטיפול היעיל ביותר הוא פיזיותרפיה ווסטיבולרית. עדיף להמנע ככל האפשר מטיפול תרופתי נגד סחרחורות אשר עשויות להאט את תהליך השיקום הווסטיבולרי. אם יש אטימות חד צדדית וטנטון בזמן או בסמוך לסחרחורת יש להוסיף לדייטה גם המנעות ממלח ככל האפשר. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)