מנייר ודיאטה של קפאין ומלח

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

02/08/2017 | 12:17 | מאת: דנה

בת 55. לפני שנה וחצי התחילה אצלי שנה קשה של רעשים באזניים, ירידה בשמיעה, חולשה כללית והתקפי סחרחורות ובחילות שנראו מתאימים למחלת מנייר. עכשיו כבר חצי שנה שאני מרגישה טוב יותר, אני בלי תרופות, וכבר שלושה חודשים בלי התקפי סחרחורת. בזמנו הורו לי לעשות דיאטה דלת קפאין ונתרן, ואני שומרת על זה בקפדנות. האם הדיאטה הזאת היא לכל החיים, או עכשיו כשהמצב יותר טוב אפשר להקל בדיאטה?

02/08/2017 | 20:45 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום דנה. אם אכן זו האבחנה. מומלץ לשמור על הדייטה .לא חיבים לקנות למשל לחם בלי מלח אבל להמנע ממאכלים מלוחים כמו זיתים וגבינות שונות . יש קפה כולל אספרסו בלי קפאין חשוב גם בצוע פעילות אירובית על בסיס קבוע גם עקב הורדת מתח ולחץ. דבר שחשוב למניעת ההתקפים. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)