מה זה יכול להיות מה יש לי ?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

14/09/2016 | 11:46 | מאת: שיראל

אני בת 30 יש לי 2 ילדים, וסובלת משלל תופעות שונות ומשונות כבר כשנה. הכל התחיל מטרואמה נפשית קשה שעברתי במקום העבודה לפני כשנה ומאז סבלתי (פיזית) מהדברים הבאים במשך כשלושה חודשים סבלתי מכאבים ותחושת שריפה באזור הערייה והלדן, טופלתי בשלל תרופות שלא עזרו עד שהגעתי לרופאה המתמחה בתחום שנתנה לי משחה בשם בטא קורטן והכאבים חלפו ולא חזרו, אחר כך נדבקתי בוירוס הקאות ושלשלוים ומיד לאחריו החלו לי כאבים בבליעה תחושה של גוש תקוע בגרון צרבות קשות לחץ בחזה כמו חגורה לוחצת על הצלעות- עשיתי עשרות בדיקות ואז הכאבים פשוט חלפו יום אחד ולא חזרו מאז (כ4 חודשים) במהלך התקופה הזו התפרץ לי הרפס סימפלקס בתוך הפה והייתי עם חום גבוה במשך מעל לשבוע חליתי גם בסטרפטוקוק בגרון. לאחר מכן התחילה לי תסמונת קדם וסתית קשה הכוללת סחרחורות ובחילות - גם היא חלפה לאחר שהתחלתי לקחת תוסף תזונה בשם מורינגה. מזה שלושה חודשים כמעט ובסמוך להיעלמות התסמינים במערכת העיכול התחילו לי כאבים בידיים וברגליים הכאב הוא לפעמים כאב עמוק לפעמים שורף לפעמים מנומלל הוא נוכח כל העת מאז שהתחיל ללא הפוגות אבל נודד ויכול להיות ברמות שונות (כיום מעבר לכאב הזה אין לי תסמינים נוספים ) בבוקר יש תחושה כאילו ישנתי בתוך בטון הגוף קשה ונוקשה והתחושה ממשיכה לאורך כל היום עד הערב כאשר יש ימים טובים יותר ופחות, ערכתי בדיקות נוירולוגיות וראומטולוגיות, ביקשתי אצל ראומוטולוגית בבלינסון והעלתי בפניה את האפשרות שיש לי פיברומיאלגיה - היא בדקה אותי בדיקה פיזית (ללא בדיקה בנקודות לחץ) ושללה זאת על הסף בטענה שמדובר בתופעות פיזיות של לחץ נפשי (יש לציין שעדכנתי אותה שאני סובלת מלחץ נפשי רב וחוו התקפי חרדה ומיררתי בבכי כל הבדיקה) היא הפנתה אותי לטיפול פסיכאיטרי שהעדפתי להמתין כרגע ולא לבצע ופניתי לטיפול פסיכולוגי וגם כירופרקטי במקום. אני לא מצליחה להרגע מהמחשבה שמדובר בטעות באבחון ושכן יש לי פיברומיאלגיה האם התסמינים מתאמים? אציין שמדובר בכאבים נודדים בעוצמות שונות שיכולים להופיע במפרק או בעצם או בשריר או בעור (תחושהשל חום או שריפה או רגישות למגע) הם נמשכים ללא הפוגה כמעט שלושה חודשים ונודדים בין איזורי גוף שונים יכולים להיות כמעט בלתי מורגשים ויכולים להיות חזקים ומגבילים למשל שאני מרגישה שקשה לי לעלות מדרגות או ללכת הם לרוב כן תלוים במצב הרוח שלי וברמת החרדה מעבר לכאבים אלה אין לי סימפטומים נוספים ישנה היטב לא מתעוררת מכאבים בלילה ולא עייפה במהלך היום גם לא אחרי פעילות גופנית? בהנחה שמדובר בפיברומיאלגיה האם זו מנת חלקי בחיים האלה? או שיתכן שהכאב יחלוף ללא לקיחת תרופות כל החיים?

28/09/2016 | 17:06 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

מצטער, אין אפשרות להתיחס בפורום למכתבים כה ארוכים. בבקשה לצמצם את השאלות ל4-5 שורות בלבד.

מנהלי פורום ראומטולוגיה