סרטן בצינור המרה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סרטן בדרכי המרה: נדיר וקטלני

סרטן בדרכי המרה קשה לגילוי מוקדם - ולכן הוא מאובחן ברוב המקרים בשלב מתקדם וקטלני. שתן כהה? צואה בהירה? צהבת? גרד? ירידה במשקל? כדאי להיבדק דרכי המרה כוללים את צינור המרה ואת כיס המרה: צינור המרה מוביל את נוזל המרה המיוצר בכבד אל כיס המרה, הממוקם מתחת לכבד. מכיס המרה, עובר נוזל המרה בצינור ארוך אל התריסריון בקצה המעי הדק - ולמעשה מתפקד כמפרק שומנים במעי הדק.נוזל המרה מסייע בפירוק ובספיגת השומנים ממערכת העיכול, מעורב בתהליכי ספיגת הסידן, הברזל, הנחושת, הכולסטרול והוויטמינים מסיסי השומן; יש לנוזל המרה תפקיד בהגברת יצירת מיצי הלבלב. בכיס המרה הופכת המרה להיות מרוכזת פי 10, מהרכבה בכבד. תפקיד נוסף של נוזל המרה הוא לסתור את החומציות של הקיבה, על מנת שלא ייגרם נזק לתאי הרירית של מערכת העיכול. מבנה אנטומי של מערכת העיכול - דרכי המרה בירוק. צילום: שאטרסטוק מהם הסוגים השונים של סרטן דרכי...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לסרטן בצינור המרה

צהבת - תמונת המחשה
צהבת טיפול פורץ דרך מביא לריפוי מלא ביותר מ- 90% מחולי דלקת כבד מסוג הפטיטיס C. דווקא בימים...
כריתת צינור המרה - תמונת המחשה
כריתת צינור המרה הניתוח מתבצע במקרה של סרטן דרכי המרה.נוזל המרה, המיוצר בכבד, נאגר בכיס המרה. תפקידו העי...
ercp - תמונת המחשה
ercp סרטן בדרכי המרה קשה לגילוי מוקדם - ולכן הוא מאובחן ברוב המקרים בשלב מתקדם וקטלני. שתן כ...
ירידה במשקל - תמונת המחשה
ירידה במשקל לרגל שבוע עידוד ההנקה השנתי שחל בסוף חודש יולי, ריכזנו מספר מחקרים המצביעים על יתרונות...
סלמונלוזיס - תמונת המחשה
סלמונלוזיס לאחר שהתברר שמוצרים מזוהמים מצאו דרכם למדפים, שוקלים במשרד הבריאות צעדים נגד היצרנית. ו...
ניתוח כבד - תמונת המחשה
ניתוח כבד הכבד הוא אחד האיברים החשובים לקיומנו ולעתים יש צורך לכרות חלק ממנו בשל גידול. יש מספר ש...
ללמוד עוד על סרטן בצינור המרה
סרטן בדרכי המרה: נדיר וקטלני-תמונה

סרטן בדרכי המרה קשה לגילוי מוקדם - ולכן הוא מאובחן ברוב...

מאת: ד"ר מורלי גיל
19/01/2017
מכבי חויבה לממן תרופה לסרטן-תמונה

חולה בסרטן אלים תבעה את קופה"ח לאחר שזו סירבה לאשר לה תרופה...

מאת: מערכת zap...
18/10/2012
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לסרטן בצינור המרה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

סרטן בצינור המרה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, אני בן 25 ברקע יש לי קרוהן ודלקת מפרקים, נוטל פנטסה כבר 3 שנים. לפני כ-5 חודשים התחלתי סלזופירין 2 גרם ליום בשביל הדלקת מפרקים והקרוהן והיא אכן די עזרה לי לשתי הבעיות. לפני כחודש וחצי, בערך בתחילת מרץ, התחילו לי גירודים בעיקר בשוקיים, אבל בהמשך גם בכל הגוף. הרגשתי שהגירודים מאוד מפריעים לי ואפילו מעירים אותי משינה (לילה אחד גירד לי ממש בכל הגוף- בידיים, ברגליים, בקרקפת, בעורף, בעיניים, בפרצוף, בגב, בבטן בחזה. לאחר אותו לילה שהיה ב6 אפריל החלטתי יחד עם הראומטולוגית שלי שאני אפסיק את הסלזופירין כי אולי מדובר באלרגיה. לקחתי בפסח במשך 3 ימים טלפסט 180 גרם שלא הועיל לגרד. אני לא לוקח את הסלזופירין כבר שלושה שבועות, הגירודים ממשיכים לי, מגרד לי בעיקר בשוקיים והן מאוד שרוטות מהגירודים. פניתי לרופא שהפנה אותי לבדיקות דם של ספירת דם תפקודי כבד תפקודי כליות שרשראות קלות, LDH, BETA2 MICROGLOBULIN שיצאו תקינות. ההמוגלובין יצא נמוך ועומד על 13.10 CPK יצא 210 (נורמה 40-200), IRON יצא 59 (נורמה 65-175), טרנספריטין סטורציה יצא 12 אחוז (נורמה 15-50), פריטין יצא נמוך באופן קיצוני 6.49 (נורמה 21.8-275), נויטרופילים אחוזים יצא 41.70 (נורמה 46-68), מוניציטים אחוזים יצא 10.80 (נורמה 2-10). מה זה אמור להיות הפריטין הנמוך באופן קיצוני הזה ושאר החריגות? קראתי ששליש מחולי לימפומה חווים גירודים והרבה פעמים הגרד מופיע אפילו חצי שנה לפני סימפטומים אחרים. בנוסף קראתי שקיים סוג של סרטן בדרכי המרה שיכול להתבטא בגרד, ושקרוהן הוא אחד מגורמי הסיכון שלו וכפי שאמרתי אני עם קרוהן ברקע. וקראתי על מחלה בשם primary sclerosing cholangitis ש70 אחוז מהחולים בה יש להם מחלת מעי דלקתית, ושהיא גם יכולה להתבטא בגרד. תפקודי הכבד שעשיתי ב7 לאפריל יצאו תקינים : AST GOT יצא 33, GGT GAMMA GT יצא 20, ALK PHOSPHAT יצא 83, ALT GPT יצא 24. מה אני צריך לעשות עכשיו? בנוסף מזה כחודש וחצי יש לי כאבים די חזקים, לעיתים קרובות, באזור הבטן התחתונה, מאוד תחתונה, כאילו באזור שלפוחית השתן אבל הכאב הוא כאב בטן והוא מתגבר כשאני אוכל וכשאני צריך לשירותים, האם זה יכול להיות הרקטום/המעי הדק או הגס? הגירודים ממשיכים לי מאוד, הראומטולוגית חושבת שזאת לא תגובה אלרגית אבל הציעה בינתיים לא להמשיך עם הסלזופירין ולעשות שוב בדיקות דם, ואני רוצה לדעת מה דעתך? תודה

שלום בעיות העור שגורם סלזופירין מתבטאות בדר"כ בפריחה ולא בגרד בלבד. גרד מתמשך ומציק ללא פריחה מחייב אכן התייחסות לכל האפשרויות שציינת . הסבירות שמדובר באחת הבעיות היותר קשות שציינת נמוכות מאד לנוכח הבדיקות שצירפת. פריטין נמוך מעיד על חסר ברזל שהוא נפוץ מאד בקרוהן בשל בעיית ספיגה. מציע שהגסטרואנטרולוג שלך ינהל את הברור של תלונותיך בהנתן שקרוהן היא המחלה העיקרית שלך . בהצלחה ואל יאוש.

תודה על התשובה, המחלה העיקרית היא לא בהכרח קרוהן, הדלקת מפרקים היא מסוג ספונדילוארתרופתיה והכאבים הם מאוד בעמוד השדרה ובעצם החזה ועצמות הבריח והברכיים. כשלקחתי את הסלזופירין היא עזרה לי בצורה די משמעותית לכאבים במפרקים ובעמוד השדרה וגם עזרה לקרוהן תודה.

שלום, אני בן 25 ברקע יש לי קרוהן ודלקת מפרקים, נוטל פנטסה כבר 3 שנים. לפני כ-5 חודשים התחלתי סלזופירין 2 גרם ליום בשביל הדלקת מפרקים והקרוהן והיא אכן די עזרה לי לשתי הבעיות. לפני כחודש וחצי, בערך בתחילת מרץ, התחילו לי גירודים בעיקר בשוקיים, אבל בהמשך גם בכל הגוף. הרגשתי שהגירודים מאוד מפריעים לי ואפילו מעירים אותי משינה (לילה אחד גירד לי ממש בכל הגוף- בידיים, ברגליים, בקרקפת, בעורף, בעיניים, בפרצוף, בגב, בבטן בחזה. לאחר אותו לילה שהיה ב6 אפריל החלטתי יחד עם הראומטולוגית שלי שאני אפסיק את הסלזופירין כי אולי מדובר באלרגיה. לקחתי בפסח במשך 3 ימים טלפסט 180 גרם שלא הועיל לגרד. אני לא לוקח את הסלזופירין כבר שלושה שבועות, הגירודים ממשיכים לי, מגרד לי בעיקר בשוקיים והן מאוד שרוטות מהגירודים. פניתי לרופא שהפנה אותי לבדיקות דם של ספירת דם תפקודי כבד תפקודי כליות שרשראות קלות, LDH, BETA2 MICROGLOBULIN שיצאו תקינות. ההמוגלובין יצא נמוך ועומד על 13.10 CPK יצא 210 (נורמה 40-200), IRON יצא 59 (נורמה 65-175), טרנספריטין סטורציה יצא 12 אחוז (נורמה 15-50), פריטין יצא נמוך באופן קיצוני 6.49 (נורמה 21.8-275), נויטרופילים אחוזים יצא 41.70 (נורמה 46-68), מוניציטים אחוזים יצא 10.80 (נורמה 2-10). מה זה אמור להיות הפריטין הנמוך באופן קיצוני הזה ושאר החריגות? קראתי ששליש מחולי לימפומה חווים גירודים והרבה פעמים הגרד מופיע אפילו חצי שנה לפני סימפטומים אחרים. בנוסף קראתי שקיים סוג של סרטן בדרכי המרה שיכול להתבטא בגרד, ושקרוהן הוא אחד מגורמי הסיכון שלו וכפי שאמרתי אני עם קרוהן ברקע. וקראתי על מחלה בשם primary sclerosing cholangitis ש70 אחוז מהחולים בה יש להם מחלת מעי דלקתית, ושהיא גם יכולה להתבטא בגרד. תפקודי הכבד שעשיתי ב7 לאפריל יצאו תקינים : AST GOT יצא 33, GGT GAMMA GT יצא 20, ALK PHOSPHAT יצא 83, ALT GPT יצא 24. מה אני צריך לעשות עכשיו? בנוסף מזה כחודש וחצי יש לי כאבים די חזקים, לעיתים קרובות, באזור הבטן התחתונה, מאוד תחתונה, כאילו באזור שלפוחית השתן אבל הכאב הוא כאב בטן והוא מתגבר כשאני אוכל וכשאני צריך לשירותים, האם זה יכול להיות הרקטום/המעי הדק או הגס? הגירודים ממשיכים לי מאוד, הראומטולוגית חושבת שזאת לא תגובה אלרגית אבל הציעה בינתיים לא להמשיך עם הסלזופירין ולעשות שוב בדיקות דם, ואני רוצה לדעת מה דעתך? תודה

שלום אני נוטה להסכים עם הראומטולוגית המטפלת. פריטין נמוך מעיד על כך שאתה סובל מחסר ברזל - מה המצב מחלת המעי שלך? האם אתה נוטל תוספות ברזל? ממליצה לשוב גם לביקורת אצל גסטרואנטרולוג לאור כאבי הבטן והמחלה שכעת לפי מיטב הבנתי, אינה מטופלת

שלום, אני בן 25 ברקע יש לי קרוהן ודלקת מפרקים, נוטל פנטסה כבר 3 שנים. לפני כ-5 חודשים התחלתי סלזופירין 2 גרם ליום בשביל הדלקת מפרקים והקרוהן והיא אכן די עזרה לי לשתי הבעיות. לפני כחודש וחצי, בערך בתחילת מרץ, התחילו לי גירודים בעיקר בשוקיים, אבל בהמשך גם בכל הגוף. הרגשתי שהגירודים מאוד מפריעים לי ואפילו מעירים אותי משינה (לילה אחד גירד לי ממש בכל הגוף- בידיים, ברגליים, בקרקפת, בעורף, בעיניים, בפרצוף, בגב, בבטן בחזה. לאחר אותו לילה שהיה ב6 אפריל החלטתי יחד עם הראומטולוגית שלי שאני אפסיק את הסלזופירין כי אולי מדובר באלרגיה. לקחתי בפסח במשך 3 ימים טלפסט 180 גרם שלא הועיל לגרד. אני לא לוקח את הסלזופירין כבר שלושה שבועות, הגירודים ממשיכים לי, מגרד לי בעיקר בשוקיים והן מאוד שרוטות מהגירודים. פניתי לרופא שהפנה אותי לבדיקות דם של ספירת דם תפקודי כבד תפקודי כליות שרשראות קלות, LDH, BETA2 MICROGLOBULIN שיצאו תקינות. ההמוגלובין יצא נמוך ועומד על 13.10 CPK יצא 210 (נורמה 40-200), IRON יצא 59 (נורמה 65-175), טרנספריטין סטורציה יצא 12 אחוז (נורמה 15-50), פריטין יצא נמוך באופן קיצוני 6.49 (נורמה 21.8-275), נויטרופילים אחוזים יצא 41.70 (נורמה 46-68), מוניציטים אחוזים יצא 10.80 (נורמה 2-10). מה זה אמור להיות הפריטין הנמוך באופן קיצוני הזה ושאר החריגות? קראתי ששליש מחולי לימפומה חווים גירודים והרבה פעמים הגרד מופיע אפילו חצי שנה לפני סימפטומים אחרים. בנוסף קראתי שקיים סוג של סרטן בדרכי המרה שיכול להתבטא בגרד, ושקרוהן הוא אחד מגורמי הסיכון שלו וכפי שאמרתי אני עם קרוהן ברקע. וקראתי על מחלה בשם primary sclerosing cholangitis ש70 אחוז מהחולים בה יש להם מחלת מעי דלקתית, ושהיא גם יכולה להתבטא בגרד. תפקודי הכבד שעשיתי ב7 לאפריל יצאו תקינים : AST GOT יצא 33, GGT GAMMA GT יצא 20, ALK PHOSPHAT יצא 83, ALT GPT יצא 24. מה אני צריך לעשות עכשיו? בנוסף מזה כחודש וחצי יש לי כאבים די חזקים, לעיתים קרובות, באזור הבטן התחתונה, מאוד תחתונה, כאילו באזור שלפוחית השתן אבל הכאב הוא כאב בטן והוא מתגבר כשאני אוכל וכשאני צריך לשירותים, האם זה יכול להיות הרקטום/המעי הדק או הגס? הגירודים ממשיכים לי מאוד, הראומטולוגית חושבת שזאת לא תגובה אלרגית אבל הציעה בינתיים לא להמשיך עם הסלזופירין ולעשות שוב בדיקות דם, ואני רוצה לדעת מה דעתך? תודה

שלום רב אכן כפי שאתה מציין האבחנה המבדלת של גרד כרוני הינה רחבה מאוד, וכוללת גם את הסיבות שציינת לרבות מאמירויות המטולוגיות שונות וכן מחלות כבד כולסטטיות, אך הסבירות לכך אינה גבוהה לאור בדיקות דם תקינות. אך במידה והחשש קיים יש לשקול בדיקות הדמיה שונות על מנת לשלול אבחנות אלו בצורה חד משמעית. בנוסף ממליצה כי במידה ולא תמצא סיבה לגרד והוא ימשיך לפנות לרופא עור להערכה- יתכן שישנה מחלת עור הגורמת לגרד וטיפול מקומי יקל. אנמיה מחסר ברזל כפי שאתה מתאר ובמידה והחמירה ביחס לבדיקות עבר שלך, יכולה להצביע על כך שמחלת המעי אינה מאוזנת תחת הטיפול שאתה מקבל ויתכן וזו הסיבה גם לכאבי הבטן. לפיכך ממליצה שתפנה לרופא גסטרו מטפל לשקול בירור נוסף או שינוי טיפול במידה ואכן הדלקת עדיין פעילה תחת הטיפול הנוכחי. תרגיש טוב ד״ר שניר

שלום, אני בן 25 ברקע יש לי קרוהן ודלקת מפרקים, נוטל פנטסה כבר 3 שנים. אני יודע שייתכן והתחום של נפרולוגיה לא שייך לכל העניין עליו אני שואל, אך בגלל שאתן קודם כל מומחיות ברפואה פנימית חשבתי להתייעץ כאן: לפני כ-5 חודשים התחלתי סלזופירין 2 גרם ליום בשביל הדלקת מפרקים והקרוהן והיא אכן די עזרה לי לשתי הבעיות. לפני כחודש וחצי, בערך בתחילת מרץ, התחילו לי גירודים בעיקר בשוקיים, אבל בהמשך גם בכל הגוף. הרגשתי שהגירודים מאוד מפריעים לי ואפילו מעירים אותי משינה (לילה אחד גירד לי ממש בכל הגוף- בידיים, ברגליים, בקרקפת, בעורף, בעיניים, בפרצוף, בגב, בבטן בחזה. לאחר אותו לילה שהיה ב6 אפריל החלטתי יחד עם הראומטולוגית שלי שאני אפסיק את הסלזופירין כי אולי מדובר באלרגיה. לקחתי בפסח במשך 3 ימים טלפסט 180 גרם שלא הועיל לגרד. אני לא לוקח את הסלזופירין כבר שלושה שבועות, הגירודים ממשיכים לי, מגרד לי בעיקר בשוקיים והן מאוד שרוטות מהגירודים. פניתי לרופא שהפנה אותי לבדיקות דם של ספירת דם תפקודי כבד תפקודי כליות שרשראות קלות, LDH, BETA2 MICROGLOBULIN שיצאו תקינות. ההמוגלובין יצא נמוך ועומד על 13.10 CPK יצא 210 (נורמה 40-200), IRON יצא 59 (נורמה 65-175), טרנספריטין סטורציה יצא 12 אחוז (נורמה 15-50), פריטין יצא נמוך באופן קיצוני 6.49 (נורמה 21.8-275), נויטרופילים אחוזים יצא 41.70 (נורמה 46-68), מוניציטים אחוזים יצא 10.80 (נורמה 2-10). מה זה אמור להיות הפריטין הנמוך באופן קיצוני הזה ושאר החריגות? קראתי ששליש מחולי לימפומה חווים גירודים והרבה פעמים הגרד מופיע אפילו חצי שנה לפני סימפטומים אחרים. בנוסף קראתי שקיים סוג של סרטן בדרכי המרה שיכול להתבטא בגרד, ושקרוהן הוא אחד מגורמי הסיכון שלו וכפי שאמרתי אני עם קרוהן ברקע. וקראתי על מחלה בשם primary sclerosing cholangitis ש70 אחוז מהחולים בה יש להם מחלת מעי דלקתית, ושהיא גם יכולה להתבטא בגרד. תפקודי הכבד שעשיתי ב7 לאפריל יצאו תקינים : AST GOT יצא 33, GGT GAMMA GT יצא 20, ALK PHOSPHAT יצא 83, ALT GPT יצא 24. מה אני צריך לעשות עכשיו? הגירודים ממשיכים לי מאוד, הראומטולוגית חושבת שזאת לא תגובה אלרגית אבל הציעה בינתיים לא להמשיך עם הסלזופירין ולעשות שוב בדיקות דם, ואני רוצה לדעת מה דעתך? תודה

אנחנו לא נוכל להרחיב את הפורום לשאלות שאינן נוגעות בנפרולוגיה/יתר לחץ דם.