שאלה לגבי כדורי שינה והרגעה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

31/05/2019 | 00:07 | מאת: אוהד

שלום, התייעצתי עם הפסיכיאטר שלי לגבי העניין הזה, אבל אין לו תשובה חד משמעית ולכן אשמח לקבל חוות לדעת נוספת. אני בן 30, מטופל בכדורים רק 10 חודשים. האבחנות שלי : דיסתמיה , התקפי חרדה ופאניקה , ocd . ב-10 חודשים האחרונים לוקח ציפרלקס 20 מ״ג , זה עוזר , אבל לא מספיק (יש בעיקר בעיות עם השינה). ניסיתי במשך 3 חודשים לשלב למיקטל עם הציפרלקס, הגעתי בהדרגה עד למינון מקסימלי של 100 מג, פעמיים ביום.. הלמיקטל גרם לי לתופעות לוואי (כאבי ראש, התקפי בכי, חוסר שקט , הגביר לי את החרדות , הגביר את הבעיות שינה ). כנ״ל במשך 3 חודשים ניסיתי לשלב לסיאה עם הציפרלקס וגם היו תופעות לוואי לא טובות. כאשר ניסיתי במשך יומיים לרדת מ-20 מג ציפרלקס, לקחת רק 10 מג ביום , קיבלתי התקף חרדה קשה, לקח לי להרגע 5 שעות, לכן הבנתי שהציפרלקס עוזר לי. במשך השנה האחרונה ניסיתי מגוון רחב של כדורי הרגעה / שינה , חלק עזרו לחודש-חודשיים והפסיקו לעבוד, חלק עשו לי רע מאוד. להלן הכדורים: סטילנוקס, טרזודיל, פנרגן, קלונקס, אסיוול, לוריוון. הכדורים הללו לא עוזרים לי להרגע/לישון. מה שכרגע עוזר לי להרדם ולישון טוב: 2 כדורים של בונדורמין וחצי כדור מירו (לפעמים כדור שלם). זה מה שעוזר לי בחודש האחרון להרדם ולישון טוב. הפסיכיאטר אומר שאולי עדיף בשביל השינה לקחת רבע כדור איטומין. אני מאוד פוחד מאיטומין, בעיקר כי מספר חברים שלקחו את הכדור במינונים נמוכים אמרו לי שהוא גורם לתופעות לוואי קשות. השאלה שלי, מה עדיף - 2 כדורים של בונדרומין וחצי כדור מירו או רבע כדור איטומין? או בכלל יש לך המלצה לכדור אחר בשביל להרדם ולישון טוב? אשמח לתשובה תודה

09/06/2019 | 10:24 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, לא ניתן לתת יעוץ כה ספציפי בנוגע לבחירת הטיפול במסגרת הפורום וללא בדיקה פרנטית. אכן, במקרים מסויימים יש קושי להגיע לשיפור משמעותי באמצעות תרופות בלבד ובמקרים אלו חשוב מאוד לבחון סוגי התערבות נוספים: טיפול פסיכולוגי התנהגותי, עבודה על סדר היום, שינוי הרגלים ועוד. לאחר מספר כשלונות של התרופות, חשוב לא ״להישאב״ לניסיונות נוספים שלעיתים לא מועילים ורק מוסיפים תופעות לוואי. בנוגע לשינה, מומלץ להיעזר בהנחיות של ״היגיינת שינה״ שניתן למצוא אותם באתרים רבים באינטרנט.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול