דופק גבוה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

12/05/2015 | 11:46 | מאת: meir

שלום, בן 44. בעבר סבלתי כמה פעמים מפרפור פרוזדורים התקפי כולל אישפוזים. דופק גבוה מאד. עד היום הרופאים לא ממליצים על אבלציה. עברתי הרבה מאד בדיקות מאמץ, הולטר ועוד ועוד. המסקנה היתה לתת קרדילוק במינון נמוך. הבעיה שהקרדילוק הוריד לי את הדופק מתחת ל-50 ולכן הפסקתי איתו. העניין הוא שגם אם אני מתחיל פעילות גופנית מדופק נמוך, הדופק עולה מהר ונשאר גבוה אפילו שעתיים לאחר סיום האימון. זה בא לידי ביטוי גם באירועים בהם יוצא לי לרקוד וכדו' - הדופק עולה מהר מאד. בשל החשש מפרפור אני נמנע מפעילויות גופניות שונות כאופניים, שחייה, ריצה, טיפוס הרים ועוד - שאני מאד מאד אוהב. כל שאר התפקודים שלי מעולים! רציתי לשאול האם הגיוני לקחת קרדילוק רק לפני אימונים? אני יודע שהשאלה צריכה להיות מופנית לרופא מטפל... ובכל זאת באופן עקרוני האם יש גישה כזו לקחת כדור רק לפני פעילות גופנית? המצב היום שמרוב לחץ שהפרפור יחזור, אני עושה רק הליכות עם מעקב רצוף אחר הדופק ולא נכנס כלל לריצה לא לאופניים ולא לפעילויות האחרות. זה מאד מתסכל אותי. כי הייתי תמיד בכושר מעולה, ביחידה מובחרת וכו מצד שני - אולי תגיד שאם אני מסתדר בלי תרופות והדופק תקין. ייתכן ורצוי לנהל חיים רגועים ולבצע כושר "רגוע" בהליכה וכדו' ייתכן ואני צריך לנהל את חיי ללא אופניים, ריקודים, ריצה ושחייה ברמה שמעלה את הדופק יותר מידי. עוד שאלה שלא מצאתי עליה תשובה בין הרופאים ובאינטרנט: אני חולה בדיאבטיס אינסיפידוס צנטראל. האם ייתכן ובשל בעיית מלחים, התחילה לי הבעייה בפרפורים. אם כן, ייתכן ועלי לבצע בדיקות דם תכופות יותר לבדיקת המלחים.

שלום מאיר, תודה על פנייתך, לא בטוחה שאוכל לעזור הרבה. לגבי הקרדילוק לפני האימון, אני מכירה מספר מקרים שהומלץ למטופלים ליטול את התרופה רק לפני פעילות גופנית, אך כמובן שזה היה על בסיס מצבו האישי של כל אחד מהם וחשוב לשאול את הקרדיולוג שלך לגבי זה. ישנן גם כמה שאלות נוספות שצריך לענות עליהן על מנת להבהיר את העניין. האם גם בזמן בדיקות המאמץ היה פרפור? האם כרגע אתה בפרפור? האם אתה לא מטופל בתרופות נוספות לפרפור? באופן כללי וזו אינה המלצה אישית לך כי אינני מכירה אותך, אין מניעה לבצע פעילות גופנית עם פרפור, אפילו בעצימות גבוהה יחסית (כגון ריצה, ריקוד וכל מה שציינת) ויש אפילו המפיקים תועלת מכך. אך שוב חשוב שתתייעץ עם הרופא לגבי מצבך כי אתה מתאר תנודות קיצוניות בדופק יחד עם המחלה שלך. אינני בקיאה במחלת Diabetes Incifidus שציינת על מנת לדעת מה גרם למה, אך ייתכן והדופק מהיר והפרעת הקצב נגרמו כתוצאה מהתייבשות ואובדן מלחים (אשלגן קשור ישירות למערכת ההולכה של הלב). עם זאת אני בטוחה שבתור אחד שסובל מהמחלה הזו, הינך מודע לצורך בשתייה מרובה על אחת כמה וכמה בעת ביצוע פעילות גופנית העלולה להוביל להתייבשות מסוכנת. גם אם הינך נוטל תרופה למחלה או לא, אתה אמור לדעת לאזן את עצמך מבחינת הנוזלים והדרך הטובה ביותר לבדוק זאת היא על ידי בדיקות שתן. שוב, אני מאמינה שהרופא שלך יכול לייעץ לך כיצד לבדוק האם אתה מאוזן עם או בלי קשר לאימונים שלך. מקווה שהצלחתי לסייע קצת, בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני