דופק גבוה במנוחה.

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

29/10/2013 | 20:33 | מאת: adi

שלום יעל ושאר הגולשים, אני בת 41, בתהליך כניסה לאורח חיים בריא. סובלת מ: וילסון, סכיזופרניה, סכרת, והיפותירוהידיזם. נוטלת: אלטרוקסין, גלוקומין, פנצילמין, פרולול, ויפאקס, ויטמין B6, ורספרידל. בחודש האחרון ירדתי כ-3 קג ומיוני ירדתי 14. המשקל היה 113 ועכשיו אני שוקלת 98.5. במסגרת אימוני כושר התבקשתי למדוד דופק לאחר שנת הלילה מספר ימים. המדידות היו 80 פעימות, 80 פעימות ו-72 פעימות. לציין שאני עובדת עם מד דופק. במכון אני עובדת על הליכון/אופניים ומכשירי כוח. אני גם רוקדת. למה הדפקים בבוקר גבוהים?

עדי שלום רב, כל הכבוד על התהליך הבריאותי שאת נכנסת אליו! דופק 80 במנוחה הוא איננו דופק גבוה הוא תקין לחלוטין. דופק במנוחה גבוה הוא דופק מעל 100 פעימות בדקה. זה נכון שהממוצע הוא בין 60-80, אך גם דופק 50 וגם דופק 90 במנוחה הם נורמליים לחלוטין. אם הדופק שלך במנוחה השתנה במהלך השנים האחרונות, ייתכן וזה בהשפעת אחת התרופות שאת נוטלת, אך לגבי זה תצטרכי לשאול את רופא המשפחה שלך. כך או כך, הדופק שלך תקין לחלוטין. המשך דרך בריאה וכושר! יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני