האם יש טעם לקחת אספירין חירום לרכיבות?

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

09/05/2012 | 09:29 | מאת: גיא רגב

אני מוביל לעיתים קבוצות של רוכבי אופניים לטיולי שטח מאומצים. לפעמים מצטרפים משתתפים בעלי גורמי סיכון למחלות לב - מבוגרים, במשקל יתר, צורכי אלכוהול ובכושר לא מיטבי. שמעתי על הרבה מקרים של רוכבים שנפטרו מ"התקפי לב" בזמן טיולי אופניים. אין לי מושג אם מדובר במקרי אוטם שריש הלב, דום לב או מצבים אחרים. מה כמוביל אני יכול לעשות? האם לעיסת אספירין או ניטרוגליצרין תעזור במקרים כאלו? האם כדאי לרענן את הטכניקה של עיסוי לב?

גיא שלום, אכן ישנם סיפורים על מוות בעת רכיבת אופניים. לצערינו, לא תמיד יודעים להסביר את התוצאה אך לרוב זה נגרם מדום לב (העלול להיגרם מהפרעות קצב חמורות, קריש דם בלב וכד') לרוב ללא התראה מוקדמת. חלק מאנשים אלה לא נבדקו בתקופה האחרונה למחלת לב. כמובן שבעת רכיבת אופניים מאומצת בשטח, הסיכון עולה לאנשים עם מחלת לב או גורמי סיכון למחלת לב. אינני יודעת מה תפקידך אך במקומך, הייתי דואגת לבקש אישורי בריאות מכל הקבוצה וממליצה ביצוע בדיקות הכוללות בדיקות מאמץ. לגבי האספירין או הניטרוגליצרין, אין מסמכותי להגיד לך לקחת, רק בהמלצת רופא. בתור מוביל הקבוצה, מאוד רצוי שתדע החייאה ושיהיה לך מכשיר נייד זמין במידה ותצטרך להזעיק עזרה. רצוי שתתאים את הרכיבה לכושר הגופני של כל מתאמן בקבוצה, כי מאמצים מוגזמים שאינם מתאימים לרוכב אכן מעלים את הסיכון להתקף לב. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני