אימון על מחזורי

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

14/03/2012 | 02:54 | מאת: שבי

שלום יעל. ביקשתי מהמדריך בחדר הכושר שיתן לי שמות של תוכניות עבודה בחדר כושר שמתאים לספורטאים, אז הוא אמר לי לבצע את התוכנית הזאת שהיא טובה לכולם ובמיוחד לכדורגל. לדוגמא- לחיצת חזה מוט 3X15ולאחר מכן אופניים 2 דקות וחצי, אחר כך משיכת פולי עליון 3X15 ואז הליכון 2 דקות וחצי, הוא אמר לי לעשות תרגילים לא מבודדים בשיטה הזו, כמובן שאני נח כל כמה דקות. אני יודע שזו תוכנית טובה לכולם אבל תוכלי להסביר לי איך זה תורם לי בתור ספורטאי? תודה על התשובה הקודמת בפורום, את אלופה:)

שבי שלום, אימון מחזורי הוא אימון אנרגטי המפעיל קבוצות שרירים רבות ומשלב כושר אירובי ואנאירובי ביחד. לספורטאי כמו כדורגלן חשוב לשלב מאמצים אירוביים (סיבולת לב ריאה) עם מאמצים אנאירוביים (כוח מתפרץ, ספרינטים, זינוקים וכד'). אכן ניתן להמליץ שיטה זאת לכל המתאמנים כי היא גם יעילה מבחינת שריפת קלוריות וחוסכת בזמן (מה שרוב האוכלוסיה מחפשת). לספורטאים מן הסתם ניתן להעלות את העצימויות בשלבים האירוביים ואת ההתנגדויות בתרגילי הכוח בהתאם לרמתם. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני