השפעת מתח נפשי על עורקי הלב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

26/06/2020 | 09:23 | מאת: יעל

בת 45 בריאה ללא מחלות רקע פעימות מוקדמות מידי פעם. בגיל 40 עשיתי c.t בעיקבות צניחות s.t. ה c.t יצא תקין לחלוטין !! בשנה וארבעה החודשים האחרונים סבלתי מחרדה מתח ומחשבות טורדניות וקשיי שינה .כיום מצבי משתפר. אני יודעת שמצב של מתמשך של חרדה ומתח אינו בריא ללב וגורם להפרשה של קןרטיזול ואנדרנלין שעלולים להוביל להיצרות עורקי הלב ידיעה זו מדאיגה אותי! האים בתקופה שציינתי עלול להגרם לי היצרות בעורקי הלב ? האים עלי לעבור בדיקות כלשהן? תודה רבה .

הי יעל, אינני רופאה ואין זה מתפקידי לייעץ לך מה לעשות. בכל זאת רושמת כאן את דעתי: יש אמת בדברייך כי מתח, חרדה ולחץ הינם גורם סיכון להתקפי לב. הדבר הופך להיות משמועתי יותר אצל אדם אשר כבר סובל מהצרות בכלי הדם ללב (טרשת עורקים). מאחר וציינת כי בבדיקה הקודמת לא נמצאה היצרות כלשהי, לא הייתי רואה סיבה לדאגה כלשהי. אולם, אינני מכירה את הרקע שלך והאם את סובלת מגורמי סיכון כלשהם, ו/או האם יש רקע במשםחה של מחלתו לב. לכן, תמיד עדיף להיות כמה שיותר בטוחים, בעיקר אצל מישהי שגם ככה בחרדה ביום יום. לכן אני מציעה: 1. לבצע בדיקת מאמץ, עדיף אקו במאמץ ולא רק ארגומטריה 2. לחזור על הולטר (במידה ולא עשית מאז) 3. להתייעץ עם הרופא המטפל כיצד להוריד את רמות החרדה והלחץ. 4. לבצע פעילות גופנית! זוהי התרופה הכי טובה להורדת מתחים, הרחבת כלי דם והורדת הסיכון למחלת לב. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני