תופעות לוואי של ליפיטור

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

15/07/2008 | 11:00 | מאת: אילנה

שלום רב, שמי אילנה ואני בת 58. בשנה האחרונה התגלה אצלי קולסטרול גבוה והתבקשתי לקחת תרופה ממשפחת הססטינים (10 מ"ג)על מנת להוריד את הקולסטרול.רמת הקולסטרול אכן ירדה פלאים אך בהדרגה התחלתי לחוש כאבים עזים בשרירים, חולשה וכבדות, כמעט בכל חלקי הגוף אך בעיקר ברגליים. רופאת המשפחה החליפה את התרופה אך התופעות לא חלפו, גם כאשר ניתן לי סטטין בשם ליפיטור. שאלתי: מה הסיכון לשרירים שתרופה זו יכולה לגרום? אם אכן מדובר בפגיעה משמעותית בשרירים מה האפשרויות העומדות בפני? האם יש תרופה אלטרנטיבית שתופעות הלוואי שלה קטנות יותר? אודה על תשובתכם.

פגיעה בשרירים הנה תופעת לואי משותפת לכל התרופות להורדת רמות השומן בדם. הפגיעה היא הפיכה, חולפת עם הפסקת השימוש בתרופה. לעתים שימוש בתרופה מקבוצה אחרת למשל פיברטים-כמו בזליפ, או תרופות ישנות יותר כגון כולסטיד ניסבל יותר טוב

16/07/2008 | 01:16 | מאת: אילנה

שלום רב, ברשותך- האם תוכל להבהיר ולהרחיב את תשובתך. אני מבינה שאצטרך לקחת תרופה מסוג ליפיטור כל חיי- אם כך- באיזה תנאים התופעה של פגיעה בשרירים תהיה הפיכה? האם אוכל להפסיק לקחת את התרופה לתקופה מסויימת כדי שהפגיעה תחלוף? האם התרופות האלטרנטיביות שציינת הן תרופות שלא פוגעות בשרירים? האם הן יעילות באותו אופן כמו הליפיטור? כיצד אפשר לבדוק את הפגיעה בשרירים? האם יש סף מסויים שמעליו צריך להפסיק לקחת את התרופה. אודה לך על תשובותיך שכן אני מאוד מודאגת, אילנה

13/02/2009 | 16:27 | מאת: זולי

אני לוקחתכבר חודשיים ליפיטור עקב כולסטרול של 230 לפי המלצת הרופא מאז נעליתי במשקל ומרות שלא שיניתי הרגלי אכילה רציתי לדעת אם התרופה הזו משמינה

09/07/2009 | 03:41 | מאת: מימי

אני מוכרחה להתריע, ומקווה שאכן הנושא ייבדק, לגבי הליפיטור- בכל ערב שאני לוקחת את הליפיטור, אני מבלה את כל הלילה מול המחשב [כמו הרגע-03:41] - מדהים איך - אין גוף אחראי ובודק את התופעה. לדעתי תופעות הלוואי חמורות מעודף הכולסטרול. חייבים להתאחד - מול הגופים הגדולים [המרוויחים] מתרופות, אשר לדעתי "הורגות" - שוב אבקש לבדוק את הטענה השלי כי הליפיטור - מונע שינה וכך גורם לאי בהירות בראש. או אולי הדבר נובע מחוסר שינה? חייב להיות גורם חזק ואחראי - אשר לא מונע מאינטרסים אישיים.

10/05/2010 | 00:22 | מאת: שאול

אני לוקח ליפיטור ומאז סובל מעיפות כאבי שרירים ירידה מנטאלית חשיבה איטית ובילבול.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול