עלייה בתפקודי כבד וכאבי בטן עליונה בצד ימין

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

23/09/2020 | 14:05 | מאת: שירה

שלום דר בת 19, נשלחתי למיון ב10/09 עקב כאבי בטן עלייה ראשונה בALT 128 עלייה שנייה בALT ל192 עלייה שלישית ל325. לאחר שבועיים ירידה בALT ל80. ANA נמצא חיובי גבולי (1+ מתוך 4+) בדיקת הפטיטיסים : הפטיטיס A igg+igm נרשם חיובי (<0.100) וכל השאר שלילי . לאחר בדיקה חוזרת כעבור כמה ימים יצא IGM שלילי (<0.30) וIGG חיובי. נעשה בדיקת אולטרסאונד ודופלר שעל פניו לא נאמר לי שנמצא משהו חריג. סובלת מלחץ בצלעות בצד ימין וכאבי בטן עליונה, מדי פעם דקירות, בעיקר מורגש בבוקר בקימה ובלילה לקראת השינה. קשה להירדם בגלל זה אבל כשנרדמת לא קמה מכאב. מה עוד אני יכולה לעשות אם על פניו הכל נראה תקין אבל עדיין סובלת מכאבים בצד ימיני עליון של הבטן? כאבים עמומים, חוסר נוחות בעיקר. יכולה לציין גם בנוסף על שתן כהה ומעברים בין עצירות לבין שבוע של יציאות רכות מאוד. אני נורא אשמח לעצה/עזרה.

אנא פני לפורום גסטרו, לא נראה כי ישנה בעיה מרכזית מבחינת הכבד

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול