מחלת וילסון וכבד שומני

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

02/07/2020 | 21:20 | מאת: רונן

האם במחלת וילסון ישנה גם עליה בטוריגלצרדים והאם הם הגורם לכבד השומני במחלת וילסון

כבד שומני בהדמיה יכול להיות בגלל מחלת וילסון, ערכי טריגליצרידים גבוהים הינם סיבה לכבד שומני

03/07/2020 | 08:48 | מאת: רונן

תודה רבה על התשובה. אם כבד שומני יכול להיות בוילסון וטריגלצרדים הינם סיבה לכבד שומני ניתן להניח כי טריגלצרדים גבוהים על רקע וילסון הינם כתוצאה מוילסון (ללא השמנה וכד') תודה רבה, רונן

05/07/2020 | 13:53 | מאת: ציפי

תוצאת בדיקת CT שלי מתאריך 11.6.20 לסיכום: ========= הפטומגליה. סימני מחלה אינפילטראטיבית גיוגרפיק(שומני) של הכבד.ייעוץ רופא גסטרואנטרולוג(הפטולוג). נגע הטרודנסי(בחלקו היפודנסי-שומני בחלקו רקמתי) בגודל עד כ 5.2*5.3 ס"מ בכליה ימנית- להמשך בירור עם בדיקת MRI וייעוץ רופא אורולוג.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול