כבד מוגדל ושומני ????????????????

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

09/09/2019 | 13:21 | מאת: אורית

שלום רב, אני בת 45 בריאה אך סובלת מעודף משקל. מתכוונת לעבור קיצור קיבה ולכן עשיתי בדיקת אולטרסאונד בטן בה אובחן כבד שומני ומוגדל (כ-19 ס"מ) כמו כן עלה חשד לממצא נוסף ולכן עשיתי גם סיטי בטן עם חומר ניגוד. בפענוח של הסיטי צויין כי הכבד במרקם ובגודל תקין. שאלתי היא האם יש לי כבד שומני ומוגדל או לא? איזו בדיקה מדוייקת או אמינה יותר בהקשר של הכבד? אודה לתשובתכם. שנה טובה ובריאה!

לגבי הגודל, קרוב לוודאי שהכבד לא מוגדל כפי שכתוב בבדיקת הסיטי תאך לגבי נוכחות שומן בכבד בדיקת האולטרסאונד יותר טובה. קרוב לוודאי שיש מידה של כבד שומני והירידה במשקל היא חלק מהטיפול.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול