תוצאות ct כבד למטופל מעקב שחמת

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

13/06/2019 | 09:06 | מאת: ארתור

אבא שלי בן 60 ידוע על שחמת כבד עקב הפטיטיס סיים לפני 3 שנים טיפול עם pcr שלילי מאז. בבדיקות דם תפקודי כבד תקינים למעט ggt 85 , afp תקין. בct הודגם כבד בעל גבולות מיקרו לובריים בלתי אחיד בעיקר באיזור תת קפסולרי, לאחר הזרקת חומר ניגוד באונה הימנית. אונה שמאלית היפרטרופית. רציתי לברר האם זה ממצא מתאים לשחמת או ממצא על התקדמות משמעותית של המחלה. לגבי סימני שחמת ללא דליות ללא מיימת, מעט הגדלה של וריד פורטלי

כן מתאים לשחמת צריך לעקב אחר ה AFP ולהחליט האם צריך להמשיך ברור

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול