טחול מוגדל 14.2 ס"מ בUS בטן עליונה ובדיקות דם תקינות

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

21/03/2019 | 16:26 | מאת: מרק

שלום רב, בן 45 בריא בדר"כ מטופל היתר לחץ דם. ישנו עודף משקל bmi = 30.לפני שבוע ביצעתי בדיקות דם שגרתיות . כל הבדיקות תקינות למעט בילרובין כללי 1.28 שכבר הרבה שנים כך עקב סינדרום גילברט. בוצע גם US עקב ערמונית מוגדלת במעקב. ב us של בטן עליונה כבד שומני ולא מוגל.וטחול מוגדל 14.2 ס"מ. כל השאר תקין, כולל ספירת דם וכימיה וגם תפקודי כבד תקינים. מה יכולה להיות סיבה לטחול מוגדל. באם נדרש בירור נוסף.תודה רבה.

במצב של מחלת כבד מתקדמת שסיבתה יכולה להיות כבד שומני בבסיס יכולה להיות הגדלה של הטחול במקרה המתואר צריך לבצע הערכה שכן ממצא זה הינו גבולי בגודלו ולכן יש צורך לברר את חשיבותו

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול